Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

menjava amortizerjev

Napisal/-a Perica Pe mar 07, 2008 11:46 am

No, po dolgem casu ponovno lep pozdrav vsem :D )

Ker se bo zima kmalu poslovila (vsaj upam da se bo :D ) in ker na mojem Clio-tu (letnik 1999) amortizerji pocasi pojejo svojo zadnjo pesem, imam vprasanje glede menjave oziroma v postev pride tudi obnova...

Stvar pa je sledeca: Avto je znizan s FK vzmetmi (40 - 35mm) in glede na meritve na valjih, so amortizerji le se na nekaj vec kot 50% svojih sposobnosti, zato bo potrebna menjava.
Bolj kot k zamenjavi z novimi me vlece k obnovitvi pri Vugi, ker bi mi gospod Vuga za manj denarja kot stanejo novi zadevo obnovil, strsal in celo prestavil salcko, da bi se avto se malo bolj priblizal tlom :twisted: Sedaj pa me zanima, koliko lahko se spustim avto, da nebi zacelo kaj skrtati in drgniti ??? Dimenzija gum je 195/45/16.

V mislih sem imel priblizno 1.5 do 2 cm. Bi bilo to se znotraj "sprejemljivih" vrednosti?

Bi mogoce kdo raje kupil nove amortizerje kot pa dal obnoviti stare?

Najlepsa hvala za morebitne odgovore in LP

Peter

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So mar 08, 2008 6:06 pm

No, glede na to da ste bolj skromni z odgovori, sem se sam odlocil da bom verjetno kupil kar nove amortizerje.

Zasledil sem tole stran http://www.olef.si/KAYABA.htm#reno kjer prodajajo MONROE plinske in oljne amortizerje za Clio 2.
Cena je skoraj enaka in me zato zanima, katere mi bolj priporocate? Plinske ali oljne?

LP, Peter
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov