Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Aleš Lesjak
Nov uporabnik

Kraj: Grahovo

peugeot 106 trokira, crkuje

Napisal/-a Aleš Lesjak Če mar 13, 2008 4:58 pm

oj,
Moj peugeot 106 1.1 letnik 98 120.000km zajebava. Ko stoji trese-v presledkih, na nizkih obratih trokira občasno. Večkrat se mi je že zgodilo, da je sredi ceste crknil, zgodi se nekaj takega, kot če bi pr katrci potegnu čok! Ko ga vžigam, obrača počasi in težko vžge. Ko vžge je tako kot bi imel samo 3 cilindre.U glavnem nč na morm. svečke so nove- ngk. Mel sm ga na peugeot servisu na viču in mi ga je prklopu na računalnik in vse so pregledal pa nč pogruntal. Nej bi bla loputa za bencin al zrak pa full enga keša tko de se na splača... niso bli prepričan pa jst ne vrjamem. Aja, avto ma vbrizg.
A mi kdo lahko pomaga?

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Če mar 13, 2008 5:13 pm

kaj pa kabli svečk? a so bili kaj menjani?

Aleš Lesjak
Nov uporabnik

Kraj: Grahovo

Napisal/-a Aleš Lesjak Če mar 13, 2008 9:16 pm

Vse kable naj bi pregledal na peugeot servisu vič. Ko sm pršu dol mi je najprej težil ker sm mel kao ngk svečke namesto original. Čeprav pravjo da so bolš. potem sm užgal avto in je reku da je slišat normalno in je vzel flašo vode in polil po razdelilni kapi pa kablih pa ni blo nč drgač. je delal. potem je naredu pa pregled na računalniku pa nej bi vse pregledal. Jst lahko dam kable zamenjat. Kaj pa senzor za zrak al pa lambda sonda pa to, če je kej zanč? A mi to pregledajo na kakšni avtoelektriki al kje?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 13, 2008 10:42 pm

očistit to loputo potem pa al pogledat motorček prostega teka če dela ali očistit ventil prostega teka (ne vem kaj ta avto ima!)sam po vsej verjetnosti je loputa zapacana in zaradi tega tester ne zazna napake ker ni elektro okvara ampak mehanska če se temu lahko tako reče

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 14, 2008 5:42 pm

čare je napisal/-a:očistit to loputo potem pa al pogledat motorček prostega teka če dela ali očistit ventil prostega teka (ne vem kaj ta avto ima!)sam po vsej verjetnosti je loputa zapacana in zaradi tega tester ne zazna napake ker ni elektro okvara ampak mehanska če se temu lahko tako reče

em enak motor ima citroec AX...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 14, 2008 5:42 pm

čare je napisal/-a:očistit to loputo potem pa al pogledat motorček prostega teka če dela ali očistit ventil prostega teka (ne vem kaj ta avto ima!)sam po vsej verjetnosti je loputa zapacana in zaradi tega tester ne zazna napake ker ni elektro okvara ampak mehanska če se temu lahko tako reče

em enak motor ima citroec AX, če ti kaj pomaga...
Lep pozdrav :)

Bezi
Novinec

Napisal/-a Bezi Pe mar 14, 2008 7:16 pm

Mogoče malo hecna, ampak useeno... :lol: Praviš da težko zaganja? A akumolator ste zmerli?
Dont drink and drive, just smoke and fly :D

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe mar 14, 2008 7:39 pm

Mogoče cevka za podtlak pretrgana al pa ima luknjo... tak problem sem imel jaz... na 405ki. Simptomi... črno kadilo, šlo nikamor, poraba veeelika... je za preverit...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe mar 14, 2008 8:16 pm

Lahko je cinšpula
Dela vedno po vseh štirih ? Kako ma cinšpulo rešeno ?
Kabel na razdelilno kapo pa rotorček na frtajlerju al je cinšpula v bistvu namesto razdelilne kape in pošilja signal direktno na svečke ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe mar 14, 2008 10:36 pm

Avto nima lopute kot hrošči in DKW-jci ampak podtlačni regulator. Zakaj vsi neprestano krakate o diagnostiki. Za diagnostiko mora stati podkovan mojster, ki zna iz podatkov kaj povedati. V avtu NI dvojne signalizacije kot v Airbusu, da bi primerjal standardne vrednosti s tem kar ti kaže elktronika. Preveri podtlačni regulator (zeleni O-ring) in kontakte. Očitno je, da eden od cilindrov sabotira. S snemanjem kablov izoliraj sralca. Nato si oglej svečo in kabeljne ako nima modularnih cinšpul.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov