dare_kr je napisal/-a:Pred dnevi sem na svoji Astri menjal gume in feltne. Iz zimskih 205/55/16 (Dunlop) sem prešaltal na 215/45/17 (Pirelli Zero Nero). Pričakoval sem, da bo avto bolj trd in da bo poraba malenkost višja, ampak ne pa to, kar se mi dogaja sedaj...
Avto ima popolnoma spremenjene vozne lastnosti, zdi se mi precej bolj "nestabilen", vleče ga v levo (ne sicer močno, ampak ga) po malo bolj luknjasti oz. neravni cesti kar vleče volan, čez vsako luknjico na cesti ga dobesedno premakne (če ga ne držim dovolj močno), itd...
Moram poudariti, da so gume NOVE (gume-takoj), feltne rabljene 1 leto, ampak brezhibne (original OPEL). Gume so seveda centrirane, na dobre pol leta starem avtu sem naknadno naredil po menjavi tudi optiko (sem mislil, da je to kaj krivo), ampak situacija je pravzaprav ista kot prej?!
Torej; zelo bi bil hvaležen, če mi bo kdo svetoval oz razložil ali je to nekaj povsem normalnega ali je morda kaj narobe s samimi gumami (??) ali čim drugim???
Hvala vnaprej.
Ivan36 je napisal/-a:Iz zimskih 205/55/16 (Dunlop) sem prešaltal na 215/45/17 (Pirelli Zero Nero). Pričakoval sem, da bo avto bolj trd in da bo poraba malenkost višja, ampak ne pa to, kar se mi dogaja sedaj...
Pa so isti nosilnotrni razred recimo 205 55 r16 91wker mislim, da si za en nosilnosti razred falil
![]()
bolj bi pasalo 215 /50 R 17 V
[/b] razen če daš 225 / 45 R 17
Tvoj je 205 55 r16 91w in to mora biti skoz
Sedaj imaš pa to 215 / 45 R17, 87W
-=davor=- je napisal/-a:jaz sem tud včeraj menjal pnevmatike, in sem iz 185/55 R15 preklopil na 205/40 R17, tako da se še navajam na obnašanje avta :P
sem pa razočaran, saj sem iz zimeske MICHELIN alpine preklopil na letne Sava intesa, pri katerih imam občutek, da so mehkejše od zimskih, saj se avto bolj ziblje, čeprav je bolj odziven v zavojih
sedaj pa ne vem, me občutek vara ali je res takšna negativna razlika![]()
gume so pravilno napumpane 2,2 spredaj 2,0 zadaj
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov