Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Clio desno električno steklo ne deluje...

Napisal/-a SELJO Če mar 20, 2008 9:56 pm

Dobil sem cliota letnik 96 no in danes sem opazil da sovoznikovo steklo ne deluje oz se ne odziva na gumbe:) Sedaj me pa zanima kaj bi lahko bilo? Oz ce je kdo že imel podobno težavo. ?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 21, 2008 12:25 am

Nekako po vrsti:

Pregib kablov v gumijasti manšeti med obema tečajema vrat, kontakti na vseh žicah, stikalo, motorček...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Pe mar 21, 2008 9:45 am

se pravi verjetno bo najbolje da stvar podrem na desnih vratih z voltmetrom pomerim če je v žicah elektrika. Če je ni je verjetno problem v kablih če pa je grem naprej do stikal in naprej do motorćka.
Še nekaj me zanima na kakšen način sta povezana stikalo na voznikovih vratih in sovoznikovih se pravi z obema odpiram desno okno? Malce čudno vprašanje ampak recimo če crkne stikalo na desnih vratih ali je mozno da deluje na levih? V mojem primeru ne dela nobeden od 2 stikal. Razen seveda na voznikovi strani za levo sipo.....Malce sem zakompliciral. Če je npr crknil motorček ali je to težko zamenjat ker avto je vreden toliko kot 5 dek salame:) Aja še to koliko so cene motorčkov rabljenih tko okvirno.
Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Pe mar 21, 2008 8:47 pm

oooo...evo po 4 urah dela nisem naredil nič---vglavnem preveril sem vse žice in prišel do tega da motorcek ima elektriko. Potem sem odrpl konektor in rjavo žico vezal direktno na rjavo žico na levi strani (se pravi isti konektor za odprianje desnega okna...no in lej ga zlomka steklo zacne delovat. Ves vesel da bo stvar delala se lotim da bi lepo povlekel kabel za armaturko...in tukaj nastane problem saj nisem vedel da ima clio konktor...na katerega so vezane vse zice iz vrat...si recem ok dam dol gumo na levi strani in vidim da je pretrgana crna zica rjava zica in siva oranzna zica...ok si recem zice so boge ampak ce jih dam skupaj bo delovalo...no in tukaj nastane problem sevea ne deluje...tudi ce direktno povežem rjavo na rjavo ne deluje več :shock: Mogoče kdo ve kaj je point rjave žice? Če ne veste o čem govorim bom kasneje prilepil sliko. Aja varovalke so ok.še dpbrp da je petek...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Napisal/-a SELJO Ne mar 23, 2008 6:01 pm

res vam hvala za pomoč:)
Vglavnem stvar sem sam rešil...pretrgan kabel...zjeban stikalo za šipo in slab kontakt na motorcku...zarad tega ni delovalo :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov