dnovak24 je napisal/-a:to temo si bom sposodil in vprašal:
nad 130hm/h mi začne rahlo tresit avto, do 130 je pa dokaj dobro. Na avtu so zimske gume in so scentrirane! Kaj bi lahko bil vzrok?
Kloner je napisal/-a:Imam cliota 1.4 16v letnik 03. In zdaj se je pojavil sledeči problem. Ko se peljem po kaki ravnini mi avto kar sam potegne malo v levo ali pa desno. Preveril sem že in volan nima "lufta". Prav tako ne more biti kriv tlak v pnevmatikah. Zanimivo je, da je bil avto pred dobrim tednom na optiki (takrat zato, ker je pobiralo notranje robe gum). No tedaj sem še imel zimske gume gor potem pa sem dal letne. In zdaj ta teden so se začele pojavljati omenjene težave. Je že imel kdo podobne probleme oz. mi zna svetovat, pomagat? Prvo sem razmišljal, če bi mi na optiki pozabli kak vijak zategnit, vendar bi tedaj čutil na volanu tudi ko avto stoji. V ovinkih pa gre avto normalno. Vsakega uporabnega nasveta bom vesel, ker mam malo komplekse pred tem, če bi mi volan naenkrat "spusto" ali pa zablokiral.
dnovak24 je napisal/-a:ok hvala za odgovore pol bom preveril zadnje gume in felte, lahko da je to to.
hvala
Kloner je napisal/-a:lisko avto se odziva.....vendar mi je danes res nekaj padlo v oči...da pri rahlih ovinkih v desno je čisto drugačen občutek kot pri ovinkih v levo...saj ne vem kak bi opiso ta občutek, samo zgleda kot bi se gume v levo bolj pozno "prilagodile" ovinku. mogoče pa se v levo stran čuti nekaj lufta pa je to ta občutek? saj niam pojma več...skratka odločo sem se, da jutri dam gor zimske gume in z njimi naredim nekaj testne vožnje, da bom lahko počasi začel izključevati morebitne povzročitelje napake. no po resnici povedano bi bil srečen, če bi ugotovo, da so res kaj gume krive...ker vseeno ni tak vlki strah sedeti za volanom kot pa če misliš, da ti lahko v vsakem trenutku zataji volan. btw....kje je kaka posodica za olje servo volana pri cliotu? če ve kdo....da bi še to malo prevero...ker o servo volanu pa niam ravno preveč pojma....
ronnie....avto se ne glede na to, če pospešuješ, bremzaš al normalno pelješ vedno enako vede.....res pa je da če volan držiš full močno, da potem re avto normalno...samo moreš res držat kot norec.....aja pa tisto kot je nekdo reko, da mogoče so krive valovite ceste...to se mi dogaja vsepovsod, tak da ta možnost sn že davno izključo...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov