Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Passat 1.9tdi crn dim

Napisal/-a Dejan-k Po apr 07, 2008 7:47 pm

Dober dan

Vem, rekli bote uporabi iskanje in sem ga ampak ne najdem nic kaj istega.moj problem je da avto kadi ko pospesujem.kadi kar mocno crn dim ampak ne izgublja na moci, mogoce edino malo pozneje zacne vlect pri kaki 2000-2200 obratov.olja ne zere, mogoce malenkost vec porabi kot je prej.pregledal sem dovode za zrak in je vse celo, fiilter za zrak je nov.zdaj pa me zanima kaj vi mislite kaj bi lahko bilo krivo.vcasih se mi zdi da vjutro ko ga vzgem laufa en cajt na 3celindre(motor je nemiren) cez nekaj casa se motor komaj umiri oz ce ga vgasnem in prizgem se enkrat.vzge drugace takoj.so lahko to šobe?aja naj se omenim turbino se cuje da ko je avto mrzel malo piska ko se segreje je ne cujem vec.
thnx vsem za odg.
LP Dejan

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po apr 07, 2008 9:38 pm

Variabilne statorske lopatice na turbini... :idea:

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Po apr 07, 2008 9:59 pm

Katero olje pa maš noter?

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po apr 07, 2008 11:52 pm

ce ni cipan je normalno da zacne vlect pri cca.2000-2200 obratih.kar se tice dima,je tudi normalno ko ga stisnes da zakadi(pri meni je enako-1.9tdi,pr fotru k ma audija 2.5tdi tud zakadi-dizli pac).pa tut to ko ti turbina piska-normalno,pri nas je enako.edino to da se cudno slisi,moral bi h kaksnem mehaniku pelat da ga pregleda..

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k To apr 08, 2008 5:45 am

Ja ze da dizl skadi malo samo to kak meni to je prevec res to je megla zadi kar fajn.tam da porabi malo vec sem mislo nafte.in kje so tote statorske lopatice?to je v turbini?avto ni cipan.olje pa je elf 10w-40za turbodizlske motorje.

LP

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To apr 08, 2008 6:07 am

Daj neki normalni servis naredi pa eno pravo olje noter pa bo. Ostali našteti simptomi mislim da se pri vseh dizlih pojavlajo. Vsaj pri meni je glasnejši ko je mrzel, vleče nad 2200, itd.. ampak pri meni ni črnega dima. :twisted:

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k To apr 08, 2008 6:18 am

In kaj naj bi topomenlo normalni servis??nardil sem cist vredi servis menjal naftni oljni in zračni filkter, jermen, pa olje.not sem dal elfa.zdaj ce je krivo olje?pa avto ne da bi bil glasn vjutro to me nemoti in razumem, ampak kot da ga vrze vun z ritma pri bencinarju dela tako ko mu en celinder ne dela.

LP Dejan

Uporabniški avatar
sofoiks
Nov uporabnik

Napisal/-a sofoiks To apr 08, 2008 7:42 am

Najbolje da greš na priklop na računalnik, kjer ti bojo povedali ali je potrebno bosch pumpo na fino nastavit

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND To apr 08, 2008 8:38 am

Dejan-k je napisal/-a:olje pa je elf 10w-40za turbodizlske motorje.

LP

Ti motorji morajo imeti posebno olje zaradi naftne pumpe! Poglej če tale Elf vstreza tistim standardom, ki so zahtevani(kar dvomim), drugače zamenjaj olje z takim kot ga zahteva proizvajalec. Mislim, da je že bla enkrat ena tema, ki je enmu ravno tako pasat ful kadiu zaradi nepravega olja.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 To apr 08, 2008 8:55 am

zakaj pa 10W-40? A ni za TD motorje priporočeno 5W-40?
BTW, ELF ima tudi olja za TD motorje (505.01 za PD in 505.00 al koliko je za tiste ki imajo bosch pumpo). Jaz sam točim v 110KM TDIja kar Elf Excellium 5W-40 in to že kar nekaj let.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Napisal/-a HOLLAND To apr 08, 2008 10:00 am

Ja saj verjamem da ma tud Elf taka olja samo vprašanje je če je tisto, ki ga ma on notri pravo.

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie To apr 08, 2008 10:08 am

Dejan-k

Sicer nisem zaledil popolnih podatkov o tvojem passatu !! ker ti lahko narobe odgovorimo
a vseeno;
Nekako mi deluje, da imaš probleme z 3 šobo oziroma z piezzo kristalom na njej.
Ko se temu piezzotu skegla ti pri hladnem trese motor, rado pocuka predvsem
rado pocuka pri 2600 ubratov navzgor in črno kadi
do mehanika in na tester - druge ni

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To apr 08, 2008 4:41 pm

Dejan-k je napisal/-a:In kaj naj bi topomenlo normalni servis??nardil sem cist vredi servis menjal naftni oljni in zračni filkter, jermen, pa olje.not sem dal elfa.zdaj ce je krivo olje?pa avto ne da bi bil glasn vjutro to me nemoti in razumem, ampak kot da ga vrze vun z ritma pri bencinarju dela tako ko mu en celinder ne dela.

LP Dejan

"Normalni" je blo mišleno v prenesenem pomenu glede na to, da si že mel temo o svojem avtu in problemih z njim.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k To apr 08, 2008 7:31 pm

Jaz sem naredo servis kot se spodobi, nisem mel zaradi sevisa problem pac pa zaradi tega ker je prejsni lastnik slabo vzdrzeval avto in se je amasila oljna pumpa z garezom in pol se je pac zgodilo kaj se je res da bi mogo ustavit pa vgasnit avto samo nisn jaz kriv za tisti garez avto sem vozil komaj mesec in pol.to je odh tebi Doche.

drugace pa olje ma te standarde zavw sem prevero.pa avto mi ne cuka samo trese ko ga vzgem vjutro.cuka v glavnem ne.bom peljal na tester.za vzig sem ze bil in so mi rekli da je ok.edino ce je to razlika vzig in pa fina nastavitev pumpe??

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 08, 2008 9:51 pm

glede olja kot vidim v avatarju maš pasata do letnika 01 a ne ??No in za ta motor ki ima še bosch pumpo in ne črpalka-šoba je tist ELF recimo da čist v redu čeprav bi jaz njemu privoščil kaj drugega ampak pustimo to.Da črno kadi je kar nekako normalno ampak če res črno kadi pa poglej AGR da ni zaštekal in je skozi odprt kar je razlog za cukanje-tresenje zjutraj in črn dim(močan).Glede tistih lopatic ki si prej spraševal ja tiste lopatice so v turbini in če zaštekajo avto ne vleče ,kar pa se v tvojem primeru ne dogaja.Glede AGR pa če ne veš kje je ga boš našel nekje na vrhu motorja(za točen podatek bi ga moral vidit) pri loputi ki služi ugašanju motorja našel jo boš pa najlažje tako da boš iskal membrano na katero je nataknjena cev (ampak ne membrana na turbini) in tisto zadevo komplet snameš in očistiš ker je po vsej verjetnosti zabita s sajami,potem pa če znaš AGR še blindiraš in si zmagal.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr apr 09, 2008 6:31 am

Imas kako sliko morda tega?to je na cevi za zrak?in to je kaka loputa ta AGR?no ce imas kako priblizno sliko kje je to bi proso ce prilepis gor pa bom pogledo pol.in kaj si mislo s tem da blendiram?

LP Dejan

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr apr 09, 2008 1:05 pm

Evo ti AGR ventil. Tista srebrna stvarca s črno cevko speljano na njo.

Google tvoj prijatelj. Napišeš AGR in že imaš slikic kolko hočeš. :D

Slika
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Sr apr 09, 2008 9:29 pm

o thnxza nazorni prikaz zaj vem ki je to.bom jutri pogledal ce je zapacano:D

LP Dejan

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 09, 2008 9:32 pm

zapacano bo sigurno!Preveri če deluje (na usta vleči zrak po cevi pa glej če se kaj premika.

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Če apr 10, 2008 7:50 pm

ce je cev crna kako naj bi vido ce gre kaj skozi??al si mislil kaj druga ce se premika??

LP Dejan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov