Napisal/-a gmarko Pe apr 18, 2008 7:22 pm
Lep pozdrav vsem..
Bil sem na pooblaščenem servisu za vw vozila, kjer sem želel , da mi odkrijejo napako. V notranjost avtomobila slišim nek zvok, ki ga ne morem locirat, ne gre za hrup, gre za zvok kot bi bil eden od prednjih ležajev načet.Ta zvok se glede na sestavo asvalta spreminja , ob zavijanju v levo ga ni več slišat, pri vožnji naravnost in desno pa zvok nekako pride do ušes.
Na servisu so oba prednja ležaja preverili in dejali da je z njima vse vredu, da se ne slišita. kasneje so mi povedali, da sumijo , da bi ta zvok prihajal nekje od menjalnika, posumili so vztrajnik, vendar sem ob pogoovoru z serviserjem dobil občutek, da ni prepričan o tem. Sam sem delil mnenje z njim in ga uprašal, če bi lahko bil kateri od homokinetičnih zglobov, vendar je dejal , da bi se potem slišalo pokanje, kar pa jaz ne slišim.Vse bolj je torej mnenja , da bi se moglo razdreti menjalnik.
Speljujem normalno, avto ne potrese nikoli, niti ob pospeševanju niti ob speljevanju.
Potem sem avto peljal na drugo mnenje k privat servisu, kjer se je ob tem napisanem nasmehnil kot da so me želeli prinesti okoli. Z njem sva naredila premontažo letnih gum, pri tem pa je ta še ugotovil manjši luft v volanskem končniku, ki ga še nisva zamenjala. Šel sem na testno vožnjo, in opazil da ta zvok ni več tako opazen kot prej.
zanima me še vaše mnenje, kaj svetujete? komu naj bolj verjamem?