Če se ne motim nastavitev LO ignorira vse senzorje in termometre, goni vent na max, vklopi notranje kroženje ter klimo.imnesi je napisal/-a:Pozdravljeni,
k tej temi o klimatskih napravah, bi še sam rad omenil svoj problem. Problem z mojo klimo v Seat Altei je točno tak, kot je naslov te teme "Klima ne dela tko kot bi morala...".
Avto je star 10 let, klima je bila napolnjena pred 1,5 leta. Občutek, da slabo dela, pa imam že kaki 2 leti ali še več. Dogaja se, da klima nekako ne zazna prave vročine v avtu in ne hladi dovolj. Na servisu je klimo nastavil na "LO", porinil v režo termometer, odčital rezultat in zaključil, da hladi odlično. V praksi se dogaja, da je v avtu zelo vroče, kljub nizko nastavljeni temperaturi (od 20-22°C). Dogaja se npr., da je v avtu zelooo vroče, klimo nastavim npr. na 22 °C in pritisnem "AUTO"... po moji logiki bi, glede na visoko vročino v kabini, avtomatika morala nastaviti ventilator na max in hladiti z maksimalno močjo. To se ne zgodi, ampak avtomatika ponavadi obrate ventilatorja celo zmanjša (kot da ni tako vroče?!). Na vseh nastavljenih temperaturah se mi zdi, da hladi zelo slabo, očitno dobro hladi le na nastavitvi "LO", pa še v tem primeru se mi hlajenje ne zdi najboljše. Očitno je nekaj narobe z elektroniko, kakšnim senzorjem,...!?!? Kot da avto misli, da je notri 20 °C, dejansko je pa 40°C.
Kakšen namig, kaj bi lahko bilo narobe?
lp
Po forumu brska: D12J12 in 5 gostov