Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Chevrolet Kalos 1.4 16V l`2005 težava

Napisal/-a Nuclear_ Sr apr 30, 2008 10:55 am

Pozdravljeni,
oče ima problem z omenjenim avtom, ker pa jaz nisem seznanjen bom kar copy&paste njegov e-mail.

"Sem nov na forumu in najprej en lep pozdrav vsem.

Ker Chevrolet forum ne dela, drugega pa ne najdem, bi svoj problem pojasnil tule, saj je Chevrolet naslednik Daewoo-ja SmileSmile

Imam Chevrolet kalos 1,4 16V letnik 2005, prevoženih komaj 30k. Prejšnji lastnik je bila ženska srednjih let, katera je vozila lepo in mirno, avto je kot nov tako zunaj kot noter. Servisi redno delani in zadnji pred 2000 in nekaj km.

Avto imam nekaj mesecev in v tem času mi je nekajkrat malo ponagajal. Med vožnjo imam občutek ko da ne bi vlekel kot je treba, oz. ko da bi delal samo na treh ventilih. Pred časom se mi je prižgala lučka /napaka na motorju/ in odpeljal sem ga na servis kjer so zgruntali da sem ob servisu naredil napako ker nisem menjal svečk. Po menjavi svečk je lučka ugasnila in motor je delal OK, do pred nekaj dnevi ko je spet nekaj "kašljal", ampak samo na kratko, daj pa je spet vse OK.

Ob tem nepravilnem delovanju se težko prestavi v nižjo prestavo, menjalnik se trese in tudi avto kot da bi bilo nekaj s štant gasom narobe.

A bi kdo mogoče vedel kaj bi lahko bilo narobe, saj drugače avto dela OK, pa tudi lučka se ob zadnjih nagajanjih več ne prižiga, tester pa napak ne pokaže, oz. zazna.

Hvala

Če kdo mogoče ve? Zdaj omenjajo neka razna brušenja sedišča ventilov itn. itn. Avto je nov. Servisiran vedno pri pooblaščenem serviserju.

tpober
Nov uporabnik

Napisal/-a tpober Sr apr 30, 2008 10:42 pm

Živjo.

Praviš, da imaš občutek kot da bi avto delal samo na 3 valje. Lej, menjaj še kable svečk se zna zgodit, da bo prav to narobe - najmanjši strošek. Kaj pa črpalka od bencina? Slabi stiki na kablih na senzorjih (lambda sonda, ....)? Pri teh avtih se velikokrat zgodi, da so kakšni spajki slabi tako, da je slab stik in to povzroča občasne težave, zato tudi test ne odkrije problema. Imam tudi jst Chevrolet-a tako, da ne govorim napamet.

lp

tomsub
Nov uporabnik

Kraj: Lj.

Napisal/-a tomsub Če maj 01, 2008 8:21 am

Ja lahko spotoma preveriš tudi to kar ti je zgoraj napisal tpober,ampak najbolj verjetno je napaka res na zapiranju ventilov,zato so ti tudi svetovali brušenje sedov ventilov,čeprav so se še ne dolgo nazaj ventili menjali vsi.Verjetno je na testerju napisalo kodo P0300 kar pomeni Cylinder misfire.Na servisu ti morajo to odpraviti v okviru garancije saj je to v okviru Chevroleja kampanjsko popravilo.Tako da na servis kjer ti bodo svetovali naprej ( pa če eden ni ravno pripravljen, pa pojdi do drugega,ker dela je dosti pa se jim ravno ne da vsem ).Lastne izkušnje !!! Srečno

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če maj 01, 2008 2:15 pm

To je nekaj z elektroniko, lahko da kateri od inektorjev občasno izgublja stik, kaj v zvezi s tuljavo, računalnikom, senzorji

Ta z brušenjem ležišč ventilov se mi zdi malo mimo.

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Nuclear_ So maj 03, 2008 12:32 pm

tnx...
baje, da je babnca zajebala z garancijo.
Morala bi do 30k kilometrov ali v enem letu na servis. Ker ga je prodala te informacije tudi ni izdala.

Zdaj baje garancije ni :evil: :evil: :evil:

Kako postopati v tem primeru?

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So maj 03, 2008 12:40 pm

naredi to kar so ti zgoraj napisali(preglej malo kable in če ima vse dober stik,...)
dobr te je nasrala,žal boš moral pač vse iz lastnega žepa plačat!
moj nasvet:če imaš kašnega mehanika blizo sebe,pelji ga k njemu in ti naj on predlaga kaj bi bilo za storit(iz tega kar si napisal tukaj,jaz neznam najbolj razbrati kaj te zajebava,mislim pa da je nekaj z elektriko povezano)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov