Nasveti in napotki ter povpraševanja...

LongOne
Nov uporabnik

VW PASSAT - težave z avtomatskim menjalnikom

Napisal/-a LongOne Če maj 08, 2008 12:35 pm

Lep pozdrav,

dobro leto nazaj sem kupil passata l.2000, 2.5TDI, 4motion, avtomatik. Težava se začela približno 1mesec nazaj. Med normalno vožnjo, ko malo pohodiš plin, kar samodejno prestavi v nižjo. To naj bi bilo normalno, če plin pohodiš do konca, vendar se dogaja to dosti prej in ko to naredi je občutek približno tak, kot da nebi povsem pravilno prestavil v nižjo prestavo. Kot, da bi pri navadnem menjalniku na pol še držal sklopko. Težava toliko bolj postane opazna, kadar je avto v peti prestavi, ker takrat pa skoraj neprestano nekaj prestavlja v nižjo in nazaj.
Avto sem sedaj peljal, na pooblaščeni servis, kjer so mi povedali, da je bilo olje v menjalniku črno in da ga je manjkalo 7dcl, težave pa niso uspeli odpraviti in so mi dali predlog menjave menjalnika (3.800€).
Predno bi se lotil menjave menjalnika bi želel še kakšno mnenje, ker mi cena 3.800€ ne diši preveč.
Trenutno prevoženih kilometrov je 186.000.

Hvala

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če maj 08, 2008 12:46 pm

probaj se na kaksen drugi servis peljat,dobil bos mogoce se kaksno varianto..iz izkusenj vem,da je bolje na par mestih preverit..
na tem servisu so ti zasolili ceno pomoje,podoben problem je imel brat na golfu in ga je popravil za 1500e.tvoj menjalnik ni crknil,nevem zakaj bi ga morali zamenjati..
srecno z popravkom!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Pe maj 09, 2008 11:03 am

brezveze kupovati nov menjalnik ko se da ta ziher popravit samo ga pač moraš raztavit kar pa seveda ni enostavo pa oni to rajši zamenjajo je lažje pa več denarja takšni so servisi v 50%
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

LongOne
Nov uporabnik

Napisal/-a LongOne Po jun 30, 2008 4:58 pm

Ok, danes sem se ravno dobil nazaj passata že od drugega pooblaščenega serviserja in ne boste verjeli, nobene spremembe. Možakar na servisu mi je celo rekel, da se njim ne zdi nič narobe.
Ko sem pogledal kilometre, se mi zdi, da na tem drugem servisu, niti na vožnjo niso šli z njim. In druga zadeva, kar je res, da vse to "ZZDRSEVANJE SKLOPKE???" je pri hladnem avtu dosti manj opazno.
V glavnem, serviser mi je predlagal, da naj se raje oglasim na PORSCHE vLjubljano, ker naj bi "verjetno" samo oni znali odpraviti to napako, ki je po njihovem sploh NI!!!

Nobene resnosti!

Na forumih se zasledil še neko ime Marolt iz Horjula, bom jutri poklical še njega.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jun 30, 2008 5:23 pm

Vprašanje če sploh imajo znanje, kako ga popraviti. Najbolj hitro se zasluži z menjavo olja, svečk in dolivanjem tekočine za pranje stekel, ki je mimogrede sploh ne manjka.
In če imajo dovolj posla z enostavnimi obdobnimi servisi, se jim enostavno ne splača zgubljat časa in živcev s tako zahtevnimi deli. Je pa res, da se večina ljudi pri nakupu rabljenega avta otepa avtomatskih menjalnikov ravno zaradi bojazni pred tem, kar se sedaj dogaja tebi. Probaj dobiti kakšnega mačka, mimo servisa, sicer bo to drag špas.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jun 30, 2008 5:52 pm

Moj odgovor je sicer mogoče malo mimo, vendar... prodaj avto. Neposrečena kombinacija tega menjalnika in motorja, ki je znan kot hudo problematičen. (predvsem odmične gredi pa tudi bosch pumpa, turbina)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po jun 30, 2008 6:13 pm

Ti avtomatski menjalniki znajo biti problematicni, predvsem zaradi slabega vzdrzevanja ki je v sloveniji zelo popularno. To se veze na vse avtomatike na danasnjem trgu, in taki problemi kot jih imas ti so zacetne faze "obolevanja" menjalnika, ki dolgorocno vodi v totalno odpoved.
Zdaj odvisno je kaj vse in kako so naredili servis. Ce so samo zamenjali olje, in ga dolili niso skoraj nic naredili saj je potrebna menjava tudi filtrov, in kot si sam opazil niso se nic kaj dosti vozili, a le ta potrebuje ko vlivajo olje da je v pogonu.
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po jun 30, 2008 6:33 pm

V Lj. je en servis izključno za avtomatske menjalnike, v šiški . Poglej malo po netu, meni se trenutno ne da.
Kolega je imel podobno bolanega tuarega (WV ni pokvarjen, je le malo bolan :ne ), na uradnem servisu so mu svetovali zamenjavo kompletnega menjalnika, pri tem modelu pa ga je prišlo samo 1700e! In stvar po treh letih še zmeraj dela. V dveh dneh mu je razkopal pol avta in zamenjal nevemkajvse!
Veiko uspeha!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po jun 30, 2008 6:38 pm

Aja, sem se spomnu, da se tista firma imenuje avtomatik!

LongOne
Nov uporabnik

Napisal/-a LongOne Pe jul 18, 2008 10:00 am

Hvala, za to informacijo. Ampak sem ga že prej peljal k MAROLTu na Horjul in mi je kar takoj povedal da je to sklopka. Danes sem ga dobil v roke in vse dela kot je treba...
:D

Cena servisa: sklopka(ca 900€)+filter+olje+delo = 1529€
Lepa cifra. Mi je pa še povedal, da se naj bi ta sklopka po navodilih proizvajalca teh menjalnikov serijsko menjala na nekje 160.000 km, ampak pri VW in AUDIju to veselo tajijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: motom in 9 gostov