Nasveti in napotki ter povpraševanja...

XSARA Hdi
Nov uporabnik

P 307 - Antipolution fault

Napisal/-a XSARA Hdi Sr maj 14, 2008 9:52 am

Pozdravljeni,

včeraj se mi je zgodila dokaj nenavadna stvar, pa prosim, če mi jo lahko kdo razloži.

Vozil sem se z sestrinim P 307, in ko sem čakal na parkirišču punco da pride v avto, sem, ko sem se stegnil na zadnji sedež z stopalom ponesreči "zahaklal" stopalko od plina od spodaj in jo potisnil gor (ravno obratno kot če bi pritisnil na plin). V avtu so se prižgale vse lučke, in na ekranu se je zapisalo antipolution fault, stopalka za plin pa se je nehala odzivati, avto je samovoljno nabil obrate do cca 1500.

Ko sem avto ugasnil je stopalka za plin normalno delala, še vedno pa gori opozorllna lučka za motor, in piše na ekranu antipolution fault.

Prosim, če mi lahko nekdo pove, kaj sem uspel narediti, in ali sem kaj pokvaril, ter kako naj naredim da bo opozorila lučka ugasnila.

Avto je 2,0Hdi, letnik 2004.

Hvala za odgovore,
matic

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr maj 14, 2008 10:09 am

Pri teh francozih je tko, da ko enkrat napišejo napako bojo skoz morili tudi če jo ne zaznavajo več. Pri meni je isto napako napisalo in je non stop moril, dokler niso v servisu izbrisali napako na računalniku. Od takrat se več ni prižgala, sicer je men napisal napako v katalizatorju, ko smo pogledali kaj je. Sam za ta napis antipolution fault, so lahko različne napake in na servisu pravijo da lahko komot še naprej voziš?
Sam ti že zdej povem da je priklop samo na tester 30 evrov oz. več, pa ne iti enmu mehaniku ki ima tester. Namreč našemu lokalnemu serviserju ni znal odčitati napako na sestrinem avtu, medtem ko je originalni uspel.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr maj 14, 2008 10:11 am

servis druge ni.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr maj 14, 2008 10:14 am

Najbrž nisi nič naredil, le računalnik je pri teh avtih malo čuden. Na maminem sem pri menjavi olja pomotoma odklopil en konektor. Avto od takrat javlja to napako, čeprav je konektor nazaj priklopljen. Sem bil na servisu in so hoteli zaračunati za izbris te napake 45€. Sem rekel hvala lepa, boste takrat kasiralii ko bo res kaj narobe.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 14, 2008 12:24 pm

kera bedna fora. js bi mal pogooglal, zihr obstaja kaksna master reset varjanta za racunalo.

pr lantri si komp resetiral men se zdi tko, da si odklopil akumulator in drzal stopalko za bremzo neko minuto al kok ze..

http://www.carsurvey.org/viewcomments_review_35362.html

shit.. kok problematicni so te 307ke zgleda.. :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov