RedBull™ je napisal/-a:Malce dvoumno se meni zdi to napisano,kajti enkrat praviš da kompresor ne deluje,drugič da dela... a ko klimo prižgeš,se kompresor vklopi oz. ali se ventilator vrti? Sta preverila,kakšna sta pritiska v sistemu... nevem,lahko da imaš zamašeno sušilno posodo...
hribko je napisal/-a:tudi to se dogaja,če sem te prav zastopil,potem nimaš povezave med stikalom in relejem?
od releja naprej pa dela?
lahko da je od stikala do releja stik prekinjen(to se je že več kermu zgodlo)
potegni nove kable od stikala do releja,pa je stvar rešena.
sam po mojah izkušnjah,ti je prej stikalo crknilo.probaj zvezat na drugo podobno stikalo in boš videl če dela.
je pa tudi to,da če sta nafilala preveč plina,je pritisk prevelik in klima ne deluje(ne tk kot bi morala,al pa sploh ne)
klementino je napisal/-a:Ko klimo prižgem se mi na stikalu AC prižge lučka klima pa ne(tudi releja ne vklopi)
sebaveh je napisal/-a:klementino je napisal/-a:Ko klimo prižgem se mi na stikalu AC prižge lučka klima pa ne(tudi releja ne vklopi)
Lučka sveti, kadar je klima sistem vklopljen. Nikakor pa to ne pomeni, da bi takrat moral delovati tudi kompresor. Kompresor se pač vklaplja po potrebi, dokler ni notranjost ohlajena na željeno temperaturo, potem pa se izklopi. Lučka pa pač gori ves čas.
Upam da ne misliš da bi moral kompresor delovati ves čas, kadar je lučka prižgana?
Pogoj za delovanje kompresorja je tudi ta, da mora biti ventilator kabine vključen.
sebaveh je napisal/-a:Ne sme se kar tako direktno vezat. Kompresorji so vezani preko termostatov, ki ga izklopi, kadar začne pihat premrzlo, ali pa kadar je željena temperatura v notranjosti dosežena.
klementino je napisal/-a:Se pravi da kompresor napolni do določenega pritiska in nato neha polniti-moja razlaga
sebaveh je napisal/-a:klementino je napisal/-a:Se pravi da kompresor napolni do določenega pritiska in nato neha polniti-moja razlaga
Ne do določenega tlaka. Ampak do določene temperature, ki jo odda uparjalnik v armaturki. Ta uparjalnik, v njem izpareva plin in se pri tem zelo ohladi. Ventilator kabine piha skozi ta uparjalnik in piha hladen zrak v kabino. V kabini je senzor temperature in ko ta zazna pravšnjo temperaturo, izklopi kompresor.
hribko je napisal/-a:sebaveh
klima se izklaplja samo pri avtomaski klimi ko doseže nastavljeno temperaturo.
ročna klima se pa ne izklaplja,ampak skoz piha hladno,dokler ne izklopiš.
a ni tako?????'
moja "prijatlca"ima že več kot leto zvezano prek drugega stikala,pa še ni bilo kaj narobe,
pa isto ji je delalo,lučka na stikalu je svetla,kompresorja pa ni vkloplo
sebaveh je napisal/-a:Ja, to je res. Ampak jaz govorim za kompresor sam. Ta ni vklopljen ves čas, ampak se vklaplja po potrebi, ko pač ohladi na željeno temperaturo. Sliši se pa kot klikanje pri delujočem motorju. Velja pa za vse vrste klim, ročne in avtomatske.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov