domi je napisal/-a:zdravo,
prosim če mi z uporabnimi odgovori pomagate pri rešitvi mojega problema.
Pri cliu dci 80km, let 2003 prev.123k km se mi dogaja da avto med pospeševanjem večino v 3 prestavi občasno v 2. iz nizkih obratov (1500 ->) zamorjen - počasno odzivanje na gas, nato pa naenkrat nad 2200 o/min sunkovito potegne iz izpuha pa se kadi velik oblak črnega dima. to se dogaja večinoma po nekaj kilometrih enakomerne vožnje, ko je motor mrzel vedno, ko pa se ogreje pa poredkeje.
kaj bi lahko bil vzrok?
Narejen je bil veliki servis na 120k km, prej ni bilo nobenih težav. to se mi dogaja v zadnjem tednu.
LP
Možnosti je precej. Kot so ti že drugi povedali, potrebno je preveriti v kakem stanju so cevi od turbine na IC in v motor, morda tam kje pušča. Če voziš veliko po mestu je možno da je turbina polna saj. Lahko so krive šobe za vbrizgavanje, morda se je sesedel katalizator in ga duši......
BTW 1500RPM je za DCI motor normalno in iz teh vrtljajev mora biti prav živahen. Celo s 5 prestavo lahko voziš z dobrih 1000RPM. Nad 1800 RPM pa bi moral občutiti, da začne tudrbina delati s polnimi pljuči.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.