Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Polito kurilno olje

Napisal/-a hanah Po maj 19, 2008 7:51 pm

Danes sem kupila 50l kurilca in ga peljala v avtu zadaj.Kanta se mi je prevrnila in se razbila. Kar naenkrat mi je noge zalilo s kurilcem :evil: .Ustavla sem po 100m in ko sm odprla zadnja vrata, je kar ulilo ven. Katastrofa.
Doma sem tri ure črpala kurilca iz avta, vendar smrdi k...
Imam Kangooja, k sreči plastika po tleh. Spredaj pa je pod plastiko še goba, ki se je čist napila nafte. Smrdi, smrdi, smrdi... ko se peljem po cesti me zavohajo :oops: .
Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako naj se znebim smradu?
Razmišljala bi, da bi zamenjala talne obloge(plastiko). Mogoče kdo pozna koga, ki bi mi jih prodal. Jutr grem pogledat na avtoodpad, sam dvomim da bom dobila.
LP, Helena

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek Po maj 19, 2008 8:10 pm

ti pa res nimaš sreče...najprej probi vse vn dat z avta pa wap pa gasa prat pol boš pa vidla če je kej bolš....

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po maj 19, 2008 8:11 pm

ni panike, zmeni se za kompletno globinsko čiščenje notranjosti in imaš problem rešen :idea: ,ne rabiš menjat notranjost avta ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Napisal/-a hanah Po maj 19, 2008 8:13 pm

ma nimam ... ne pr avtih , ne pr moških :D

hvala miha :)

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Napisal/-a hanah Po maj 19, 2008 8:16 pm

Sm klicala v avtopralnico, so rekli da ni šans, da iz tiste gobe potegnejo smrad ven.
Čez noč bom pustila vsa vrata odprta. Sej itak ne bo nobenga bliz, k tko smrdi :D . Pa tri kosmate čuvaje mam zraven.
Moram namreč jutr it v službo. Delam s strankami, jst pa cela smrdim k dihur po nafti, čeprav sm se že 3x stuširala. Ajooooj....

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po maj 19, 2008 8:23 pm

dokler je kurilc polit v avtu bo bolj malo učinka do zjutraj
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 19, 2008 8:26 pm

lej kaj ti svetujem daj vse sedeže ven pa vse talne obloge ven pa z kerherjem oper celi avto od znotrej pa bo šlo ven ziher
če ne pridi k meni pa ti js zrihtam ti zihr nebo smrdelo to se da naredit lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po maj 19, 2008 8:26 pm

Ma to bo treba vso notranjost ven pobrat in očistit, spužve (protihrupno zaščito) in prevleke bi bilo morda dobro zamenjat, če jih dobiš ugodno, drugače pa res temeljito oprat.

Zračenje ne bo pomagalo nič, tudi čiščenje brez podiranja ne bo koristilo, ker se ti kurilec pretaka pod prevlekami.

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Napisal/-a hanah Po maj 19, 2008 8:29 pm

Fantje, sej sm vse vn dala iz avta in brisala k nora cel popoldan. Sedežev ne morem vn dat, k nimam primernega orodja doma.Če pa sedežev ne snamem, pa ne morem podna vn dat. Problem je sam v podnu, k se je tista goba napojila s kurilcem. Sm prvzdignla kolkr se je dalo, podložila nekaj stvari, in čakam... Tekočine ni več noter.

Uporabniški avatar
Miha Gorišek
Novinec

Napisal/-a Miha Gorišek Po maj 19, 2008 8:45 pm

ja tekočina je šla u tiste gobe...do jutr zju3 se ne bo tulk prezračl da nebi ti jutr u službi smrdela po kurilcu tak da ti priporočam da najdeš drug prevoz

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po maj 19, 2008 8:48 pm

Uhh kriza :cry:
To pa nimaš druga ko vse pobrat z avta cee podne
pa jih ornk z vapom oprat,pa to z vapom na vročo paro...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 19, 2008 8:55 pm

taj se pa zapelji do soseda pa ti bo on pobrav sedeže ven pa vse ostalo pa pol oprav z kerherjem pa tako posušiš pa pol bo vse dišalo kot mora lp :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 19, 2008 9:10 pm

se mi je zgudl podobno v prtljažniku sam k sreči se je polil sam par deci. smrdel ko kuga, v avtu se ni dal vozit. pošten sem se pol zajbavou s tisto prevleko od prtljažnika preden je nehal smrdet...pranje z usemi mogočimi detergenti, vap, ma use kar sm se spomnu sam nič ni velik pomagal. še zmeri je bil tist grozn vonj v avtu. na konc mislm da je sam cajt pomagou da se je use razdišal :?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po maj 19, 2008 9:44 pm

Baje prižgana šibica nevtralizira še tako nadležen vonj.

Da me ne boš resno vzela, malo šale mora biti. :lol:

Sicer se pa meni ta pripetljaj ne zdi toliko stvar sreče, bolj posledica pomanjkanja razmišljanja. Če voziš neko sranje v avtu se pač prepričaš, da je privezano, stabilno... :roll:
Vsaj tako se lahko tolažiš: lepota je minljiva, glupost pa doživotna ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po maj 19, 2008 10:27 pm

res nimaš sreče,poznam kako ta zadeva smrdi :(
vse vn pobrat iz avta,ter oprat in posušit,pa zopet isto,in tako naprej dokler ne neha smrdeti.
to boš morala večkrat ponoviti.
drugič pa ne tako hitro,bol počas pa bo :D

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To maj 20, 2008 7:13 am

Živjo!
Menim, da bo 100% kvalitetna rešitev edino zamenjava celega tepiha + tistega filca spodaj in vsega, kar se je dobro natopilo z oljem. Poberi ven vse sedeže, da bo notranjost avta čist prazna. Pol odstrani tepih + filc, da bo avto čisto gol. Pol pa notranjost (poden) dobro očisti z gospodinjskim razmaščevalcem, ki ga dobiš v skoraj vsaki trgovini (preverjeno dobro čistilo). Pranje filca in tepiha po mojem ne bo obrodilo sadov, razen morda, če bi uporabljala kaka močna čistila. Kajti kurilno olje je mastno in ko se enkrat vpije ga je težko odstranit, hlapi pa tud bolj počasi. Če hočeš dobro opravit delo, zamenjaj filc in tepih. Filc bi lahko mogoče kupila pri proizvajalcu, podjetju Filc v Mengšu, pa ga pol sama ukrojiš kakor ti paše. Za tepih je pa mal težje. Ampak tega bi se morda celo dalo očistit, glede na to, da je iz umetnih vlaken, pa še dno ima plastificirano. Spet uporabiš razmaščevalec pa wap na paro. Za probat je, če ne bo šlo, lahko še zmeraj kupiš novega.
Srečno!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 20, 2008 7:49 am

Goriva lahko točiš samo v za to namenjene posode, ki se ne razbijejo. Torej je bila kanta v kateri si imela olje nepravilna in ti sploh nebi smeli dovoliti, da vanjo tankaš.

Kar se pa tiče čiščenja:
Vse ven iz avta - prevleke, sedeže in vso zaščito. Po tavelkem v avtu oprat z štrajfixom in potem vse oprat še na roke s kakim močnim čistilom in kako stvarjo, ki nevtralizira olje. Vse prevleke oprat ali pa jih dat na kemično čiščenje. Še boljša varianta pa je poiskat nekje na odpadu en razbit kangoo in pobrat prevleke ven ter jih montirat v svoj avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To maj 20, 2008 8:09 am

Nafte ne spraviš iz tepihov z nobenim čiščenje, razen pranjem pod res visoko temperaturo. Je mastna, pa še zaje se v tkanino in potem sploh ne izhlapi. :evil:

Uporabniški avatar
hanah
Nov uporabnik

Napisal/-a hanah To maj 20, 2008 9:02 am

Zanimivo, zanimivo... prvič sem na tem forumu.
Vidim, da me eni obtožujete, drugi (večina) pomagate z nasveti. Vsem tem se iskreno zahvaljujem.
Danes sem naročila nove podne iz Italije.Smrdi še vedno, se mi zdi da tud jst, jaooo... :cry: :cry: :cry:
Za vikend bo akcija. Sedeže ven, podne zamenat, čiščenje...
Par dni bom pa že zdržala. Žal nimam možnosti dobit drucga prevoza, bom že nekak... :roll:
Hvala še enkrat vsem!
Helena

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 20, 2008 1:29 pm

poišči če boš kje dobla za AB super.čistilo je samo za oljne madeže.lahko ga dobiš pri kaki priznani avtopralnici, ki perejo tudi tovornjake in motorje avtov. pol ko boš vse vn vrgla (stare podloge), bo še na plehu (čist na podnu) mastno.to čistilo je zelo močno če uporabiš čisto mešanico.(tk ko cilit bang na reklami, sam da tto čistilo je res unčikovito z enim potegom).potem počaki da se to fajn presuši in zamenjaj z novimi podlogami.
Lep pozdrav :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: coco66 in 6 gostov