Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Polo10
Nov uporabnik

Lučka za airbag (VW polo) mi gori

Napisal/-a Polo10 So maj 31, 2008 6:11 pm

Imam VW polo, letnik 1997. Rabil bi pomoč. Pred časom se mi je kar na lepem prižgala lučka za airbag. Sedaj sem avto peljal k električarju. Ugotovil je, da je bil kabel za airbag na volanu prekinjen. Zadevo mi je popravil, vendar mi lučka še vedno gori.

A je potreben kakšen reset računalnika? Akumulator sem sicer imel odklopljen.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So maj 31, 2008 6:14 pm

verjetno ti je šlo navitje volana. tisto treba zamenjat in pa resetirat na testerju. strošek od 50-100€ na pooblaščencu, odvisno kolk stane navitje.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 6:22 pm

najprej na tester resetirat napako.poj pa ce lucka ugasne bo dobro,ce ne pa ti je slicker napisau kaj nardit
Ni vse res kar napišem

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 So maj 31, 2008 6:55 pm

S|icKeR je napisal/-a:verjetno ti je šlo navitje volana. tisto treba zamenjat in pa resetirat na testerju. strošek od 50-100€ na pooblaščencu, odvisno kolk stane navitje.

Ja, pri tistem navitju je bilo prekinjeno. Smo zrihtali in preverili z instrumentom, da ni vec slabega stika. Ampak lucka pa se vedno gori.
A resetirat se da s kaksno kombinacijo?

A tester imajo samo pooblasceni serviserji? Je morda kaksen cenejsi (oz. nepooblasceni) v LJ ali okolica (Grosuplje), ki bi mi lahko resetiral?

Hvala za pomoc.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So maj 31, 2008 6:58 pm

Polo10 je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:verjetno ti je šlo navitje volana. tisto treba zamenjat in pa resetirat na testerju. strošek od 50-100€ na pooblaščencu, odvisno kolk stane navitje.

Ja, pri tistem navitju je bilo prekinjeno. Smo zrihtali in preverili z instrumentom, da ni vec slabega stika. Ampak lucka pa se vedno gori.

kar vem ne.najd nekoga k ma vag com pa ti ga bo resetiral.al pa na servis.mislm da je 10 eur resetiranje.al pa je zastonj ce tm servisiras avto...
Ni vse res kar napišem

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 So maj 31, 2008 7:16 pm

abbe je napisal/-a:
Polo10 je napisal/-a:

kar vem ne.najd nekoga k ma vag com pa ti ga bo resetiral.al pa na servis.mislm da je 10 eur resetiranje.al pa je zastonj ce tm servisiras avto...

Hvala za odgovore. Bom v ponedeljek kr na pooblascenega poklical in vprasal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: coco66 in 5 gostov