Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Menjava roke na audi A4 B5

Napisal/-a AM Če jun 05, 2008 6:13 am

Mene zanima ali je problem zamenjat sprednjo levo roko na audi a4 b5. Namreč včeraj mi je avto padel na tehničnem ravno zaradi prednje leve roke, pa me zanima ali jo je problem zamenjat, ali raje to prepustim pooblaščenemu servisu ? Zdaj če bom sam menjaval bom dobil kopijo, če pa pooblaščen servis bo pa original in bo seveda verjetno enkrat dražje vseskupaj, če ne trikrat.

Kolikor sem sam gledal, zadaj samo odvijačim vijake in spredaj butnem tisto bučko ven in zamenjam z novo roko. In se mi ne zdi takšen problem, me pa zanima ali je lahko problem in se motim o enostavnosti menjave le te.

Hvala za kakeršno koli info.

Za konec pa še vprašanje ali moram po menjavi roke delat tudi optiko vozila ?

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Če jun 05, 2008 9:19 am

Ce se nemotim dveh vijakov ven nebos dobil, in moras zato odvijaciti komplet vzmetenje.
Torej ce se nisi pocel kaj takega prepusti komu ki je.
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če jun 05, 2008 11:04 am

Ja to je res. Pri oni drugi roki od zgoraj ni pa nobenih problemov.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če jun 05, 2008 6:53 pm

Sem šel na pooblaščen servis A2S v Celju, ter vprašal glede menjave, mi je rekel da ima za 2:30 uri dela. Sem mislu ok, kdaj bi lahko, pa mi je rekel, da nimajo na zalogi roke in da bi moral naročit in čakat na del in bi bilo šele v ponedeljek. Jaz tako dolgo ne morem čakat, zato sem se odločil, da roko sam menjam. Glede zaloge, se mi zdi, da se je malo zlagal, ampak ni rekel, da ima gužvo takšno da ne more prej kot v ponedeljek. Malo smešno da nebi imel roke na zalogi.
Dobro, pozabimo to.

Sem šel v bližnjo trgovino kjer prodajajo kopije in sem dobil kopijo roke za 40 eur. Imajo vse na zalogi brez problema. Pooblaščen servis pa kao nima.
Nato sem začel delati ob 18 uri in končal ob 18:35. Torej 35 minut sem potreboval da sem menjal roko in vse lepo nazaj sestavil. Mislim resnično sem razočaran, ko mi je serviser rekel da ima dela za 2 uri in 30 min. . Kakšna svinjarija...
Pa moram rečt, da sem si vso orodje sproti iskal, nisem imel nič pripravljeno in nič nisem vedel o menjavi, torej brez izkušenj in sem potreboval 35 min.

Samo toliko o mnenju poblačenega servisa za Audi in VW , A2S Celje. Naivno izkoriščanje in nategovanje...

Drugače pa ni takšen problem menjat roko. Pač je potrebno res ven vzeti vzmetenje, ampak tistih par vijakov in imaš dol, pa nazaj gor in si končal, res ni takšen problem...

randomX
Nov uporabnik

Napisal/-a randomX So jun 07, 2008 1:41 am

Jz sm na svojem A4 že prakticiral to večkrat... starejši letniki majo "bolezen" teh rok in zglobov spredaj... ko sem potreboval sem šel na Vargalant (Vrhnika), kjer lahko zamenjaš staro za obnovljeno (majo na zalogi), cena je v redu, kvaliteta pa super!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM So jun 07, 2008 8:29 am

randomX je napisal/-a:Jz sm na svojem A4 že prakticiral to večkrat... starejši letniki majo "bolezen" teh rok in zglobov spredaj... ko sem potreboval sem šel na Vargalant (Vrhnika), kjer lahko zamenjaš staro za obnovljeno (majo na zalogi), cena je v redu, kvaliteta pa super!

Staro za obnovljeno ? Če tak gledaš lahko obnoviš tudi sam da udariš po predelu kjer ima lufta in bo obnovljeno...

Jaz ne razumem ene stvari. Rečeno je da imajo starejši letniki to bolezen. Kako to ? Ker ko sem šel po roko v trgovino sem mu rekel da gre za audi a4 in me ni nič spraševal kater letnik je, ko mi je prinesel roko. Pa sem sam vprašal ali ne potrebujete vedet kater letnik je, pa je reku, da imajo vsi enake roke... In če je to res, kako to da imajo samo starejši letniki to bolezen...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jun 07, 2008 8:35 am

AM je napisal/-a:
In če je to res, kako to da imajo samo starejši letniki to bolezen...

..."bolezen" ni bila v sami izvedbi roke, ampak je bila problematična gumica, ki je enostavno preperla in po prvem dežju je začelo v podvozju "stokat in jokat" - šele z modeli 2000/2001 je kooperant te zadeve popravil.........

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So jun 07, 2008 2:51 pm

Jest lahko sam rečem,da je Vargalant res zakon. Z redkokerim mam tok dobre izkušnje.

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Sr sep 24, 2008 9:53 am

No jaz tut imam zdaj ta problem na Audi A4 letnik 99, pa sem zasledil tale vargalant vrhnika in še nekatere...

Pa me zanima, če se bi splačalo menjat kr vse, ker če menjam zdaj na levi strani bo menda čez kak mesen hin že na drugi..

Imajo pa komplet rok in končnikov plus c-drog za 240 eur za obe strani neke kvalitete herzog in za 290 eur kvalitete pex, pa me zanima kaj pravite na to, da se zamenja kr komlet, al naj zamenjam samo eno, ker druge še niso tk boge..

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Sr sep 24, 2008 11:51 am

No zdaj sem pa prišo še do ene informacije..

Kolega ma hondo in je tisti premnik mev zračnost, pa je pol neso enemo da je na prešo stisno premnik nazaj, menda z zelo velikim pritiskom, pa mu tisti premnik drži že več ko leto.

Kk bi se kaj obneslo, če bi od audija roko neso, mam pa prav tako zračnost na premniku ne zadaj ko je gumica.
Je mogoče že delal gdo kaj takega , pa če bi se sploh splačalo zajebavat s tem, da si ne samo delo nardiš po nepotrebnem?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr sep 24, 2008 3:01 pm

Jaz osebno sem mnenja da , če se že dela, se nardi vse kot je treba. Se pravi ali novo ali pa vsaj obnovljeno.....Kok se pa men dozdeva pa ima audi spredaj sistem vpetja prek več rok kot samo ene (štiri?) in nekak mi po logiki kaže da če dobi samo en zglob zračnost da je potrebno menjat vse štir in imaš nadaljne pet let mir.....kajti eden dobi zračnost....drugi je bolj obremenjen....menjaš samo tistega ki ima zračnost.....drugi je že bolj zrabljen ker ga je že prej nagfrizlo in kmalu zatem crkne še ta.....po tem sistemu ko menjaš zadnjega pa je že prvi ( novi) že tok načet da ne bo šel več dolgo.....in iz tega se mi dozdeva da je prišla "bolezen" teh rok.

Pri jeepu spredaj mam enako.....vse skupaj na dveh kuglah (enako kot zetor spredaj) in če dobi ena luft se menjata obe....lahko menjaš samo eno ampak čez malo časa bo dobla druga luft...zjebala prvo in menjal boš drugo prva pa bo spet uničena......

P.S. Tisto da pa vdariš po kugli oz. kuglastem zglobu.....to se je včasih prakticiral na jugičih in podobnih zadevah....mislim da si nastavu 19 gedoro in mahno z macolo.....za tehničnega je bilo ok....ampak osebno se ne bi podal več s takim avtom na cesto.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr sep 24, 2008 5:21 pm

dspalir je napisal/-a:No zdaj sem pa prišo še do ene informacije..

Kolega ma hondo in je tisti premnik mev zračnost, pa je pol neso enemo da je na prešo stisno premnik nazaj, menda z zelo velikim pritiskom, pa mu tisti premnik drži že več ko leto.

Kk bi se kaj obneslo, če bi od audija roko neso, mam pa prav tako zračnost na premniku ne zadaj ko je gumica.
Je mogoče že delal gdo kaj takega , pa če bi se sploh splačalo zajebavat s tem, da si ne samo delo nardiš po nepotrebnem?

No, jaz sem imel podoben problem in sem zamenjal z novo, ampak sem si vzel čas in pregledal kaj je narobe s staro roko in mi je starejši mehanik povedal, da so včasih kar potolkli z kakšnim kladivom in je bilo spet ok. To sva tudi poizkusila na moji roki, pa je dejansko res. Pač ali prešaš ali pa potolčeš da stisne spet tisto kuglo noter in je spet ok brez lufta... Samo nisem še poizkusil kako dolgo bi zdržala ta roka, pa pomoje nebi smelo tako hitro popustiti...
Naslednič bom po vsej verjetnosti poizkusil to varianto vsaj za test če ne kaj drugega, da vidim kako se to odnese..

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 24, 2008 5:33 pm

tisto z prešanjem je bilo mišljeno da preprešaš silent bloke in končnik oz. kar se na posamezni roki menja

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Sr sep 24, 2008 7:04 pm

Ja če potolčeš z macolo ne drži tk dogo... Morš na prešo z občutkom stsnit mislim da kr oreng stisne, pol pa drži en cajt. No kolegu že lepo drži leto in pol na hondi,ko je stisno premnik.

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po apr 06, 2009 6:03 pm

Naj se malo pohvalim: na moji marei JTD so sprednje rokezdržale 275.000 km. Zamenjal sem jih z neoriginalnimi in dvomim, da bodo zdržale takšno muko.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 06, 2009 6:06 pm

če si dal gor FRAP ali SIDEM ti ne bojo zdržale pol toliko,če si dal MOOG ali Vargalant bojo zdržale dolgo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov