Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Tresljaji med prostim tekom

Napisal/-a trust Ne jun 08, 2008 4:27 pm

Živjo

Kar neki časa mi je vzelo, da sem iz dveh avtov sestvu enga. Na tem avtu se trenutno ukvarjam s tresljaji v prostem teku. Mehanik mi je rekel, da so svečke, tako, da sem svečke vzel ven....pobrusil, spucal in jih dal nazaj, mal je že bolje, toda čutijo se še vedno tresljaji. Kaj bi moral, še narediti, da treslajave ne bo več. Obrati so v prostem teku vedno enaki amlce pod 1000, cuka ne, če ga pohodim,
Suzuki swift 1.3 8v, l.93
Zadnjič spremenil trust, dne Ne jun 08, 2008 4:51 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Tresljaji med prostim tekom

Napisal/-a MacTron Ne jun 08, 2008 4:39 pm

trust je napisal/-a:Živjo
Kar neki časa mi je vzelo, da sem iz dveh avtov sestvu enga.

soncek v drugo seznani obcinstvo se z informacijami o modelu, letniku itd
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ?p=1023733
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jun 08, 2008 7:22 pm

Nosilce motorja imaš zanič (tiste gume na katerih stoji motor). Tudi meni v prostem teku trese kot da bi bil golf2 :lol:, sam se mi ne splača menjat, ker bom poleti zamenjal avto

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jun 08, 2008 7:32 pm

Če pa se trese mašina, pa poglej svečke (si izmeril da je špranja med elektrodama prava?), kable, razdelilno kapo in rotor

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne jun 08, 2008 7:39 pm

vnaprej se opravičujem za offtopic

sonček ti si pravi model ej... ti v povprečju odpreš več tem kot 100 uporabnikov skupaj...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Ne jun 08, 2008 7:43 pm

si pogledu če majo vse sveče iskro? tut kej čudn laufa? mislm se sliš k en 6 valnik? :) Preglej če vse sveče mečejo iskro, če ne pač mal razdelilno kapo spucej pa tko naprej ;)

ps. drugače pa nočm te nič žalt, sam malo si preber osnove delovanja motorja, zakaj je motor nemirn... itd.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne jun 08, 2008 7:54 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Nosilce motorja imaš zanič (tiste gume na katerih stoji motor). Tudi meni v prostem teku trese kot da bi bil golf2 :lol:, sam se mi ne splača menjat, ker bom poleti zamenjal avto

Jaz tud mislim, da so nosilci, toda, kateri bom pa še ugotovu.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Ne jun 08, 2008 8:01 pm

Žiiga je napisal/-a:si pogledu če majo vse sveče iskro? tut kej čudn laufa? mislm se sliš k en 6 valnik? :) Preglej če vse sveče mečejo iskro, če ne pač mal razdelilno kapo spucej pa tko naprej ;)

ps. drugače pa nočm te nič žalt, sam malo si preber osnove delovanja motorja, zakaj je motor nemirn... itd.

Mam dva swifta, tako, da lahko dele premenam.
Ko je hladen dela brez tresljajev, ko pa se ogreje na delovno temepreturo pa se pojavijo tresljaji. Svečke sem spucal, mal boljše je že bilo.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe jun 27, 2008 4:08 pm

Žiiga je napisal/-a:si pogledu če majo vse sveče iskro? tut kej čudn laufa? mislm se sliš k en 6 valnik? :) Preglej če vse sveče mečejo iskro, če ne pač mal razdelilno kapo spucej pa tko naprej ;)

niso ne svečke in ne kapa, da ne bo pomote.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe jun 27, 2008 5:41 pm

trust je napisal/-a:niso ne svečke in ne kapa, da ne bo pomote.

Spet ena izmed tvojih brihtnih.
Kako ves da so svecke ok? ZRacnost nisi pregledal, todi ce so prave nisi pogledal, da o ostalih stvari kar se sveck tice negovorimo, ker je to zate ze znanstvena fantastika.
Drugo kapa..kako ves da je ok? kaj si naredil da si se preprical da je ok?
......
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe jun 27, 2008 6:01 pm

target_practice je napisal/-a:
trust je napisal/-a:niso ne svečke in ne kapa, da ne bo pomote.

Spet ena izmed tvojih brihtnih.
Kako ves da so svecke ok? ZRacnost nisi pregledal, todi ce so prave nisi pogledal, da o ostalih stvari kar se sveck tice negovorimo, ker je to zate ze znanstvena fantastika.
Drugo kapa..kako ves da je ok? kaj si naredil da si se preprical da je ok?
......

Ne komliciraj

Svečke so nove, za kable pa sem 100% da so OK, ker na prejšnjem swiftu je delalo BP (nobenih tresljajev, cukanja) :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 27, 2008 6:39 pm

Čak zaj mal.....prvo rečeš da si jih spucal.....zaj pa praviš da so nove? Kaj zaj si jih spucal al si kupil nove?

Če si jih samo očistil pol je možno da so prebite....prebije pa tam na sredini kjer je okrog keramika in jih lahk čistiš kok hočeš pa ne bo kaj bolše....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe jun 27, 2008 7:31 pm

lisko je napisal/-a:Čak zaj mal.....prvo rečeš da si jih spucal.....zaj pa praviš da so nove? Kaj zaj si jih spucal al si kupil nove?

Če si jih samo očistil pol je možno da so prebite....prebije pa tam na sredini kjer je okrog keramika in jih lahk čistiš kok hočeš pa ne bo kaj bolše....

notri so nove, sem jih danes nabavu.

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe jun 27, 2008 7:32 pm

Ma lazes ko pasce.
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jun 27, 2008 7:40 pm

Če ima avto razdelilno kapo, trese (trokira) zaradi ogljenih sledi v kapi, očem komaj vidne nitke od sredinskega kontakta na cilindrske. Očistiš z nožem ali alkoholom. Lahko je fouš luft na senzorju podtlaka, trda cevka. Če je na fergazer, je kriv nivo bencina, če je ajnšpric je švoh regulator pritiska na rampi. Sto stvari sodeluje pri prostem teku.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe jun 27, 2008 7:52 pm

target_practice je napisal/-a:Ma lazes ko pasce.

Nove so in pika, hočeš dokaz

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Pe jun 27, 2008 7:53 pm

joztom je napisal/-a:Če ima avto razdelilno kapo, trese (trokira) zaradi ogljenih sledi v kapi, očem komaj vidne nitke od sredinskega kontakta na cilindrske. Očistiš z nožem ali alkoholom. Lahko je fouš luft na senzorju podtlaka, trda cevka. Če je na fergazer, je kriv nivo bencina, če je ajnšpric je švoh regulator pritiska na rampi. Sto stvari sodeluje pri prostem teku.

Avto ne trokira, da ne bo pomote, čutijo se tresljaji, ampak seveda so rahli in tudi rahlo je moteče

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Če avg 07, 2008 5:32 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Nosilce motorja imaš zanič (tiste gume na katerih stoji motor). Tudi meni v prostem teku trese kot da bi bil golf2 :lol:, sam se mi ne splača menjat, ker bom poleti zamenjal avto

Nemogoče, da bi bili nosilci, nekaj ej narobe, ampak ne vem kaj.
Sem bil na Vrhniki na servisu za subaru in je žal zaprto.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če avg 07, 2008 5:39 pm

trust je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Če ima avto razdelilno kapo, trese (trokira) zaradi ogljenih sledi v kapi, očem komaj vidne nitke od sredinskega kontakta na cilindrske. Očistiš z nožem ali alkoholom. Lahko je fouš luft na senzorju podtlaka, trda cevka. Če je na fergazer, je kriv nivo bencina, če je ajnšpric je švoh regulator pritiska na rampi. Sto stvari sodeluje pri prostem teku.

Avto ne trokira, da ne bo pomote, čutijo se tresljaji, ampak seveda so rahli in tudi rahlo je moteče

za tok star avto je to že počas normalno da trese :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Napisal/-a trust Če avg 07, 2008 7:14 pm

Je lahko krivec za treslaje, mogoče tuljava ali kaj drugega.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov