Imam 2004 letnik Audi A6 2.4 (novi model). Pred nekaj dnevi so se mi začele prižigati opozorilne lučke za ESP in avtomatsko ročno zavoro. Na ekranu se po pisku izpišeta opozorili "ESP fault - Read owner's manual" in "Parking brake malfunction". Navedene napake se pogosto prižigajo zjutraj, ko je avto hladen, medtem ko v dnevnem času bolj poredko. Posebno nadležno je, ker se pisk vklopi skoraj vedno pri pospeševanju z mesta. Ročna zavora kljub opozorilom sistema deluje, za ESP pa ne vem.
Avtu so zaradi napake na servisu en teden nazaj dolili ESP tekočino.
Skelpam, da gre za problem na senzorju, kot sem si nekaj že prebral po internetu
na servisu so ga priklopili na diagnostiko, pobrisali error log in mi zagotovili da bo od zdaj naprej vse v redu seveda sem že zaradi mojega računalniškega znanja vedel, da rešitev ne bo delovala. itak. vsaj niso računali resetiranja logov
2 dni je bil mir, potem pa spet ista pesem s temi napakami ESP. še enkrat sem ga peljal na servis, kjer se je končno pojavil eden MALO bolj izkušen elektronik in odkril da napako povzroča stik. napako je odpravil, zdej se kdaj pa kdaj pojavi (res zelo redko), me je pa opozoril, naj se oglasim če bo še sporočevalo napako, da ga ponovno kalibrira.
a zavorne tekočine pa imaš dovolj?
sicer za tvoj avto nevem,pri navadnih ponavadi začne utripat ali pa svetit lučka za ročno,če je nivo bremz olja prenizek
nevem no,pač ugibam
sem peljal dolit zavorno tekočino že veliko prej, in je je še vedno dovolj noter.
napaka ni kritična, ker gre samo za ESP. ESP deluje kadar napaka ni prikazana, tako da ni panike da bi bilo kaj z zavorami! zavore primejo k p*****a so tut na servisu rekli da gre le za banalno napako, vendar jo z njihovim znanjem očitno ne znajo popolnoma odpraviti. vsekakor se bom še oglasil pri njih v kratkem, čene bom pa v LJ peljal...
mogoče priporočila, keri Audijev servis je naibolš??
ta esp se tut men, sicer v vwju prižigal nekaj cajta.... sem ga peljal na servis in je blo isto, zaradi stikala, lahko pa se uklopi če butneš v elektriko za vlečt prikolico....
drugač pa stikalo (pa lahko tut luči za bremze ne delajo...)
če ga boš na originalnega pelu ne it na porshe pejt do malgaja na viču ... tm k majo za seat audi škoda in vw
Jaz sem mel napako na Beetlu, da se mi je ali v levem zavoju prižgala ESP lučka, ali pa že takoj ob zagonu motorja. Diagnostika je kazala, da je senzor prečnega pospeška šel, ki stane 150 evrov, no na koncu pa ko se je dalo popravljat, pa se je ugotovilo da je glavni računalnik za ESP šel. 400€
Autobahnbomber......Freude am fahren BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
DaDek: tudi za "bubo" stane preko 1300€ ABS + ESP unit in to je odvisno od razlicice E,J
standard stane 800€
egster: govoris o neki napaki iz logov... a kode te napake ti niso povedal? ker to bi
bilo priporocljivo... vsaj ves na katerem koncu iskat (tu je lahko kup variant: magnetni ventili...)
so pa kode v taksnem stilu: do 00000 - 65535 ...ESP napake so tam od 00800 pa 01400
in 02800
primer:
01422 - Hydraulic Pump for Electronic Stability Program (V156)
mi je moz zatrdil da se spoznam bolj kt on... pa se sploh ne nevemkolk
uglavnem je rešu kontakt je bil, rabi baje sam še mal kalibracije.
prej se mi je prižigal usake 2 min. oz. takoj skoraj res vsakič ko sem vžgal avto...
zdej se je v 3 dneh pržgal dvakrat, pa še to za 1 minutko, pol je pa zginu
sem naročil še nekaj barve, tko da se bom v vsakem primeu moral še kaj oglasit tam...
hvala za pomoč, bom sporočil če bo še kakšna sprememba
ja ja,tečna zadeva,ker esp deluje preko senzorjev za abs,v sebi ima pa žiroskop,ki daje podatke računalniku,kdaj naj zavira katero kolo in koliko.Če ima esp ima tudi asr in abs.
pelji k mehaniku,ki se bo potrudil zadet bistvo napake,ne pa samo brisat faulte,kar sicer ni enostavno. Če se še zmeraj prižiga občasno,je to znak,da je več problemov-napakic.
Probaj čim bolj natančno opisat mehaniku,od kdaj se to pojavlja,kaj si pred tem počel z vozilom in okoli njega,da bo lažje odklonil napako
Če lahko pomagam jaz,
me kliče punca da se ji je prižgala lučka za ESP in ABS, moj nasvet je bil takrat da avto ugasne in ponovno vžge. Nato je bilo vse dalje normalno. Po pogovoru z mehanikom dobim naslednjo razlago, da je sistem ki skrbi za ABS in ESP precej požrešen glede elektrike tako da je lahko krivec za to tudi akumulator.
Moj nasvet bi bil da se prej naj izmeri napetost v akumolatorju preden se da velike denarje za razne dele. Avto je passat TDI 2005- 74 kw
Uspešno rešitev.
lučka za esp se zna prižgat tudi če je abs senzor v kurcu. to ste kaj preverjali? glede lučke za ročno pa treba verjetno tipko menjat. kar pogosta napaka.
@S|icKeR: to je precej dvoumna napaka ker sistem deluje kot bi moral, tudi če javlja napako. je pa čudno to, da se prižge, ko mu zapaše in prav tako kdaj tudi izgine
so rekli da zna bit problem s kkšnim senzorjem, pa da bo treba en kos zamenjat. sporočim spremembe.