Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Akumulator

Napisal/-a Žiiga To jun 10, 2008 6:24 pm

No skratka zdej pa še jest potrebujem pomoč. Rabim nov akumulator za clia 1.8 16v. Zaželjen je čimvečji zagonski tok, zdej pa tok nej bi biu velk de bi šu notr. 75 bi že težko notr stlaču.

Bi bil pa vesel, da bi bla cena mojemu žepu kolikortoliko prijazna saj je šlo za to kišto že res preveč dnarja. Cilam tam do max 100€ no. Ogledu sm si že neki fulmen akuje, k jih mamo na šiht, pa zgledajo dost vredu. Tko d zdej še vs prosm za predloge...
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc To jun 10, 2008 6:51 pm

a jest že res nism dovg kupu akumolatorja,a so se te zadeve res tolk podražile,a ni blo to učas 50€ ,al pa ti kšnga spešl iščeš

no uglavnm spet maš PM 8)
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To jun 10, 2008 7:33 pm

tudi jst iscem nov akumulator. trenutno mam se originalnega, 10 let starega :D dela kot nov, vseeno pa bi mu rad privoscu nekaj novega :) zdej ko je masina dobila novo glavo :P

aja pa sorry k sm si sposodu tvojo temo ;)
Extreme N

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga To jun 10, 2008 7:43 pm

ah sej pač skratka vidmo d še več ludi rab pomoč. Tko d če kdo ve. trenutno sm zvedu da so vredu Bosch silverji in Fulmen :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To jun 10, 2008 7:53 pm

tudi toplini so dobri js jih mam skoz not pa delajo bp pa 75a/h je nekje 70-80€pa 1leto garancije al 2 to pa nism zihr :lol: :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To jun 10, 2008 8:03 pm

js mam Fulmen prestige in sem zlo zadovoljen.pa še tri leta garancije ma. zanj sem se pa odloču zarad večih porabnikov v avtu (razni ojačevalci, pa poleti hladilna torba. tudi če pustim vžgane luči m po 8ih urah še vedno normalno vžge) je pa tm okol 100€. cena je pa akumulatorjem v pol leta zrasla za okol 30% samo zato ker so kitajci pokupli ves svinec po svetu. vsaj tko je men nekaj prodajalcev povedalo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 10, 2008 9:37 pm

Fulmen formula v jeepu 74Ah in pa topla 75Ah v petki......
Če 74Ah požene 2.5TD motor pri minus 14 stopinjah brez problema... bo 64 ali pa celo 55Ah pognal 1.8 bencinarja brez problema.
Fulmen je star dve leti topla pa eno.....oba brez vsakih težav. Prej je bil v petki VESNA ki pa je crknu po šestih letih. Ne z enim ne z drugim ne s tretjim ne moreš zgrešit po moje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 10, 2008 9:40 pm

Če hočeš res dober akumulator, potem je tam od 300 evrov naprej cena. Priporočam pa optimo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Napisal/-a Žiiga To jun 10, 2008 9:50 pm

nebivedu, jest mam avto, in ne avjon. Tko de se mi zdi nesmisel dajat za akumulator tok kt za ceu auto :roll:

Drzgače pa trenutno se najbolj nagibam k 52 Bosch silverju, ker 74 bi kar težko spravu notr :?
Zadnjič spremenil Žiiga, dne To jun 10, 2008 9:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc To jun 10, 2008 9:52 pm

Žiiga je napisal/-a:nebivedu, jest mam avto, in ne avjon. Tko de se mi zdi nesmisel dajat za akumulator tok kt za ceu auto :roll:

ej ne žalt ventilarja model,je pa ja makina 8)
Krvav'c je zakon

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To jun 10, 2008 9:55 pm

Js sem zadovoljen z bosch silver, imam ojačevalec v avtu pa smo na pikniku 6 ur nažigali. Umes sem dostikrat užigal avto, ker ma moj francoz zaščito pred praznjenjem akumulatorja, samo da akumulator se po vsem tem še ni spraznil. Pri prešnjem 45 ah se je radio ob užigu ugašal(tudi če je bil poln), tale po celodnevnem pikniku ni zgubil preveč napetosti da bi se radio ob užigu ugasnil. Tako da sem res več kot zadovoljen za 100 evrov pa 65 ah je, pa še uzdrževati ga ni treba.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jun 10, 2008 9:58 pm

Nebivedu že res.....sam on ga ne bo obremenjeval s kakim vitlom ali čem podobnim:)

Njemu se gre sam da kresne kot je treba....pa mogoč da požene kak ojačevalc....za rang so pa oobri akumulatorji že do nekje 80-100 evrov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 10, 2008 10:06 pm

Žiiga je napisal/-a:nebivedu, jest mam avto, in ne avjon. Tko de se mi zdi nesmisel dajat za akumulator tok kt za ceu auto :roll:

Drzgače pa trenutno se najbolj nagibam k 52 Bosch silverju, ker 74 bi kar težko spravu notr :?

Potem pa vzemi varta 52Ah, cena je malo nižja, kvaliteta pa 100X boljša od bosch-a. Sam sem kupil prejšnji teden akumulator varta 100Ah za ceno 113 evrov(ker za plavo optimo, ki se sama fila, še šparam(stane okol 4000 evrov)). 74Ah stane pa tam okoli 70 evrov, tako da se splača. Prodajajo jih pa pri nas na petrolu na trzinski obvoznici(na desni strani, če greš proti trzinu). Garancija je 2 leti, pa še starega vzame in ga on da v kontejner, tako da nimaš prov dost dela. Samo pripelješ se, vzameš stari aku ven in novega v avto, pa se odpelješ (no, vmes še plačaš).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jun 10, 2008 10:47 pm

cena akumolatorjev,se je zato dvignila,ker se je tudi svinec podražil!
topla akumolatorji imajo 2 leti garancije.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 10, 2008 10:54 pm

nebivedu je napisal/-a:pa še starega vzame in ga on da v kontejner

...saj mora starega vzet....

Drugače pa dobra kvaliteta za spodobno ceno je bil včasih Banner...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 10, 2008 10:58 pm

nebivedu je napisal/-a: .... ker za plavo optimo, ki se sama fila, še šparam(stane okol 4000 evrov) ....

Lahko to malo pojasniš?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jun 10, 2008 11:15 pm

hribko je napisal/-a:cena akumolatorjev,se je zato dvignila,ker se je tudi svinec podražil!

ne da se mi zdle iskat, sam lani iz avgusta na september (se mi zdi), se je svinec podražil za 40%.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To jun 10, 2008 11:18 pm

myster je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:cena akumolatorjev,se je zato dvignila,ker se je tudi svinec podražil!

ne da se mi zdle iskat, sam lani iz avgusta na september (se mi zdi), se je svinec podražil za 40%.

nevem točno kolk se je podražil,vem sam to,da naš direktor na vsakem sestanku jamra da se je svinec nenormalno podražil :P zato naše plače ostajajo takšne kot so :(

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 11, 2008 6:22 am

Svinec se je zadnje čase zelo podražu, posledično tud akumolatorji. Moj znanec dela v eni štacuni kjer prodajajo akumolatorje in prav da je daleč najbolši akumolator MOLL M3.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 11, 2008 6:43 am

U glavnem kupi en nemški akomulator bosch,fulmenn ker so zelo kvalitetni,samo ne kupuj pa kašne vesne al pa podobnega dreka ;)
1 3 5
2 4 6 R
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov