Lana_ je napisal/-a:Resno se zanimam za nakup Kia Cee'd 1,6 CRDI (66kW) z opremo EX Europe+ (ker želim ESP), zato sem si vzela nekaj časa in prebrskala internet. In odkrila naslednje težave, ki jih imajo vozniki Cee'd-a:
1. črički v armaturki (me ne skrbi toliko, ker imam rada živali)

2. enemu (Slovencu) so morali menjati mašino (?!)
3. dizelske mašine "kolcajo" (vsaj tako so se izrazili na angleško govoreči strani):
http://www.kia-forums.com/kia-ceed-forum/40997-crdi-engine-hiccup.htmlSkrbi me predvsem tretja zadeva, ker je imelo kar nekaj avtov take simptome. Zadevo so sicer reševali z neko nadgradnjo, ki pa ni vsem rešila problemov. A mi lahko prosim nekdo pojasni za kaj točno sploh gre? Je kdo slišal, da bi imeli tudi "slovenski Cee'd-i take probleme? Nekak sem dobila vtis, da imajo te težave le 1,6 85 kW mašine,
ampak ne vem če je to res.
Črički (oz. jaz mam enga pa pol) se med voznjo (z malo glasbe) porazgubijo v odzadju (nadlezen zvok se pojavi v samo dolocenih situacijah), tako da to niso ravno težave, ki jih imamo vozniki ceedov.
Tisti, ki so mu morali menjat masino je pa zadel na lotu, v glavnem - pure bad luck. Nobeden drug še ni imel tega problema (pa sem kr pridn pri branju tujih forumov moram reči).
Da, dizelske mašine imajo hiccup problem, ampak to samo 07 letniki in še ti ne vsi (moj je 07/dizl in nimam tega problema), stvar pa so popravili z reprogramiranjem ECUja (elektronske kontrolne enote). 08 kolikor vem, nimajo tega problema tako, da to te naj ne skrbi.
Radio enote (ki mimogrede spilajo super_duper_mega_kul_bomasticno) so morali menjat tistim, ki jim je freezala, je bil pa problem samo pri eni seriji avtov (od zacetka enega ranga cifer šasije, do konca) in je pri 08 tudi to odpravljeno.
Povprečna porabo imam 5.3l/100km, nafte ne šparam.
Kofy: jaz temu - da si rukno skalo - nebi rekel, da je imel avto tovarnisko tezavo, da bi avtorja moralo skrbeti pri nakupu, aye?
Vsak teden ne boš na servisu, imam 19kKM prevozenih v pol leta in avto dela kot suzika. (počasi se mi bliza prvi servis - servisni interval za dizle je pri 20kKM ali na eno leto)
Če te še kaj zanima vprašaj, nič bat