Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

"švoh" daljinec za cen zaklepanje

Napisal/-a davorkat Če jun 12, 2008 6:29 am

Živjo,

na Carismi prime daljinec za centralo zaklepanje šele čisto pri avtu. Baterijo sem zamenjal z novo in ni nič bolje. Očitno je vgrajena švoh IR dioda...

Zanima me, če se da zamenjat samo daljinec in kje?

lp davor

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jun 12, 2008 7:28 am

Punca ima trenutno enak problem pri cliotu. Le da njej (kljub menjanim baterijam) včasih sploh ne dela več. Na vseh servisih kjer sem bil tega nočejo (ali ne znajo) popravljati in so mi govorili, naj kupim novega.. In sem ga. Cena v NM je bila 130€, v Tolminu pa 110€. Ugan kje sem ga kupil ;) Upam da ti uspe bolj pocen zrihtat problem..

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 Če jun 12, 2008 8:53 am

lahko da so kakšni kontakti v daljincu umazani ali pa so oksidiral in zato včasih ne prime, daljinec lahko razdreš in pogledaš ter če je res kaj umazano malo očistiš s kakšnim izvijačem. U najslabšem primeru pa je šla elektronika v daljincu in zato prime samo še tu in tam kdaj alipa zelo blizu avta zaradi zelo švoh signala u tem primeru ti ne preostane drugega kot da kupiš nov daljinec!
Slika
Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Re: "švoh" daljinec za cen zaklepanje

Napisal/-a uros_p Če jun 12, 2008 9:54 am

davorkat je napisal/-a:Živjo,

na Carismi prime daljinec za centralo zaklepanje šele čisto pri avtu. Baterijo sem zamenjal z novo in ni nič bolje. Očitno je vgrajena švoh IR dioda...

lp davor

A drugače pa je imel daljši domet? Ker recimo pri mojem avtu je domet tudi samo 2m od sprejemnika, to je nekje 1m stran od avta. Vendar tudi v navodilih za uporabo piše, da je domet 2m zaradi varnostnih razlogov.
Slika

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Če jun 12, 2008 11:28 am

Gre za IR daljince in ti delajo res zelo blizu.
Torej mora imeti daljinc v roki vidno polje do sprejemnika v avtu.
Po domače: Ne nese čez ovink
Kolega ima Carismo in tudi on se pritožuje nad tem.
Moja ima Cliota in tudi pri njem je 1m> max 1,5m v vidnem polju do IR sprejemnika
Vem zoprna reč še posebno, če si od prej navajen daljncev, ki nese tudi iz spalnice v klet.
O prednosti enega ali drugega pa nebi razlagal. - kakor za koga

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Re: "švoh" daljinec za cen zaklepanje

Napisal/-a davorkat Pe jun 13, 2008 7:18 am

uros_p je napisal/-a:
davorkat je napisal/-a:Živjo,

lp davor

A drugače pa je imel daljši domet? Ker recimo pri mojem avtu je domet tudi samo 2m od sprejemnika, to je nekje 1m stran od avta. Vendar tudi v navodilih za uporabo piše, da je domet 2m zaradi varnostnih razlogov.

Ne, domet je skos švohan, daljinec skosm dela...Gre za IR daljinec...Kontakte sem spucal..
Zanima me če se da kupit "močnejši" daljinec?

Lp Davor

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Pe jun 13, 2008 8:22 am

Tudi meni je nekaj časa nazaj nagajal IR daljinec. Včasih je delal, včasih ne. Zadevo sem zrihtal tako, da sem ga razdrl in na novo s spajkalnikom "privaril" kontakte, ki so bili že zelooo razmajani. Od takrat naprej dela ko raketa.

Poleg slabih kontaktov pa je bil tudi gumb slabo "zabit" v ohišje ključa, tako, da sem tudi to popravil, ker prej si moral pristiniti tako močno, da te je prst bolel še par ur... :roll:
Zadnjič spremenil oorosh, dne Pe jun 13, 2008 2:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jun 13, 2008 8:39 am

pri vseh carismah je to jeba.. naša službena tut.. 26x stisnep da odklene pa še to ko daljinec na šipo zalepim :lol:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jun 13, 2008 6:05 pm

Pač IR daljinec....pri jeepu nese slabe tri metre (oz. lih tok da še lahk skoz zadnjo šipo odkleneš). Pri petki, ki je pa FM signal pa nese 30 metrov.

Edina možnost ti je da sistem nadgradiš iz IR v FM. Ampak vprašanje , če bo kater avtoelektričar se sploh hotu ubadat s tem, da pa se nardit.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov