sbukovec je napisal/-a:Narobe ste me razumeli. Iščem tisto ultrazvočno varianto. Ti dezinfekcijski spreji ne dosežejo ni 3% od ultrazvoka. Z dezinfekcijskim sprejem v bistvu samo "naparfumiraš" bakterije, vendar jih ne nevtraliziraš. Čez nekaj časa (približno en teden) lahko spet zavohate neprijeten vonj.
sbukovec je napisal/-a:A bi mi lahko kdo pomagal glede servisa klimanaprave?
Mam namreč zapacan uparjevalnik in bi moral, da do njega pridem razkopati celo armaturo. Sedaj sem prišel na to, da bi bila najboljše ta varianta:
Dezinfekcija klimanaprave z ultrazvokom. To deluje tako, da zliješ čistilo v napravo in se čistilo z pomočjo ultrazvoka upari. Prezračevanje to posesa vseskupaj čez uparjevalnik in nevtralizira bakterije, ki so se razvile na uparjevalniku.
Zdaj me pa zanima, če kdo ve za kakšnega ponudnika takega servisa?
LINK ultrazvok naprave: http://www.airconservice.de/454.php?hir ... rigID=1223
uros_p je napisal/-a:Jaz sem ravno včeraj spraznil eno izmed tistih sprejev za dezinfekcijo....
sašo5 je napisal/-a:.....bela pena? Jaz opdrem vrata in pri odprtih vratih mi laufa na full ene 10 minut, špricam pa skozi filter in ne na enkrat, ampak počasi in lepo se vidi kako "sistem srka vase"......če to narediš vsako spomlad, sproti tudi filter zamenjaš, ni razloga da le ta ne bi delovala dolgo, dolgo brez "primesi" in vonjav, ter alg v uparjalniku.........
AndrejD je napisal/-a:ultrazvočni čistilec hmm
moraš razdret avto in "uparjevalnik" daš v tisto napravo ?
ali vodo naliješ v prezračevalni sistem in potem daš to napravo not , nisem namreč prepričan da je prezračevalni sistem tako "vodovaren".
Ni mi preveč jasno kako bi naj ta stvar funkcionirala, če bi hotel z ultrazvokom spucat "uparjevalnik"
sbukovec je napisal/-a:Da razložim kako deluje ultrazvočni uparjevalnik in dezinfekcija z njim:
1. Gretje avtomobila nastavimo na najvišjo temperaturo in pustimo približno 30 min na srednji stopnji delovati (vrata in okna so zaprta, klima izklopjena!), da se uparjevalnik popolnoma posuši (zelo pomembno!).
2. Demontiramo zračni filter
3. Na dno pred sovoznikovem sedežu postavimo ultrazvočni uparjevalnik in v njega nalijemo dezinfekcijsko sredstvo.
4. Nastavimo kroženje zraka in najnižjo stopnjo temperature, ki je možna. Jakost ventilacije damo na vse. Sedaj tudi vključimo ultrazvočni uparjevalnik. (klimanaprava mora biti izklopljena!!! Okna in vrata so tudi zaprta!)
5. Vse skupaj pustimo 20 min delovati: Ultrazvočni uparjevalnik razbije kapljice na še manjše dele, ki preko kroženja zraka pridejo do uparjevalnika (in tudi drugam v prezračevalni sistem). Na uparjevalniku se ti delci vežejo na bakterije, plesen in jih nevtralizirajo.
6. Po končani dezinfekciji avto pustimo 1 uro ugasnjenega in zaprtega stati.
7. Po približno eni uri avto odpremo in prezračimo.
8. Vklopimo avto in zaštartamo klimo (najnižja temperatura, najvišja jakost ventilacije) izklopimo kroženje zraka. Vse pustimo približno 10 min. S tem se vlaga, ki se je nabrala ob dezinfekciji na uparjevaniku, spere.
9. Ne pozabimo vstaviti nov zračni filter.
POZOR: Največjo napako, ki jo lahko ob dezinfekciji naredimo je ta, da imamo ves čas klimo vklopljeno!!! Klima mora biti izklopljena! Vklopi se jo čisto na koncu, ko je že vse končano!
Razlaga: Če je klima naprava ves čas vklopljena, se na njej nabere vlaga (beri:voda) in zaradi tega se uparjeno čistilo ne more vezati na bakterije oz. plesen ampak se veže na vodo! Zaradi tega je učinkovita dezinfekcija popolnoma nemogoča!
sbukovec je napisal/-a:A bi mi lahko kdo pomagal glede servisa klimanaprave?
Mam namreč zapacan uparjevalnik in bi moral, da do njega pridem razkopati celo armaturo. Sedaj sem prišel na to, da bi bila najboljše ta varianta:
Dezinfekcija klimanaprave z ultrazvokom. To deluje tako, da zliješ čistilo v napravo in se čistilo z pomočjo ultrazvoka upari. Prezračevanje to posesa vseskupaj čez uparjevalnik in nevtralizira bakterije, ki so se razvile na uparjevalniku.
Cash je napisal/-a:sbukovec je napisal/-a:A bi mi lahko kdo pomagal glede servisa klimanaprave?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov