Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Polo10
Nov uporabnik

Voda v avtu - Clio l.2000

Napisal/-a Polo10 Po jun 23, 2008 10:24 am

Doma imamo Cliota l.2000. Ob močnejšem deževju je za sovoznikovim sedežem prava poplava. Prav tako so mokra tla pri sovozniku. Sicer sem že pri pranju avtomobila poskusil ugotoviti, kje bi zamakalo, pa brez uspeha. Avto je 3-vraten, prav tako nobena gumica na sovoznikovih vratih ne pušča. Voda se pojavi v avtu le ob res močnih nalivih - kot je bil npr. prejšnji teden. A morda kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe oz. kje naj gledam?

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jun 23, 2008 10:30 am

za začetek spucaj tisti prostor, kjer ventilacija zajema zrak (ponavadi pred vetrobransko šipo)
v tistem prostoru se ponavadi nabere listje, ki zamaši luknje za odtekanje vode. Voda potem teče v prezračevalni sistem in posledično v kabino
podpis

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Po jun 23, 2008 11:37 am

lublancan je napisal/-a:za začetek spucaj tisti prostor, kjer ventilacija zajema zrak (ponavadi pred vetrobransko šipo)
v tistem prostoru se ponavadi nabere listje, ki zamaši luknje za odtekanje vode. Voda potem teče v prezračevalni sistem in posledično v kabino

Ja, tisto je res bilo umazano. Tisto sem ze pred casom ocistil. Tam sem potem tudi nalival vodo in je odtekalo.
Po dezevju je pa kljub vsemu se bila voda v avtomobilu. A so se kje kaksni drugi kanali, ki bi jih moral ocistiti?

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 So jul 26, 2008 1:10 am

Sedaj med dopustom sem si vzel cas in ugotovil, kje tici problem. Zamaseno je v bistvu v spodnje, delu blatniku na sovoznikovi strani oz. v pragu. Blatnik je znotraj zasciten z neko plastiko in za tisto plastiko je kup blata in listja. A morda kdo ve, kako najazje tisto plastiko odstraniti, da ocistim kanale ali je mozno ocistiti kako drugace?

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 Po sep 08, 2008 8:23 pm

Zadevi sem koncno prisel do dna.

Niso bili krivi odtocni kanali. Sem namrec vse kanale pocistil, ampak voda se je se zmeraj pojavljala v avtu.

Ko sem polepil sovoznikova vrata, je problem izginil. Voda torej pride v avto pri sovoznikovih vratih na stiku s streho. Problem je, ker vrata niso zvita in tudi gumica okoli vrat je brez lukenj.

Morda kdo ve, kje bi lahko bil problem?

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To sep 09, 2008 2:31 pm

Očitno je tesnilna guma z leti postala tako stisnjena, da ne pritiska več dovolj močno na vrata in zato slabo tesni. Zamenjaj jo.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To sep 09, 2008 6:54 pm

svadreb je napisal/-a:Očitno je tesnilna guma z leti postala tako stisnjena, da ne pritiska več dovolj močno na vrata in zato slabo tesni. Zamenjaj jo.

Morda pa so poskusili v avto vlomiti. Večkrat sem že slišal za primere, ko predvsem pri 3 vratnih avtomobilih skušajo odmakniti rob vrat da bi odprli vrata. Če so zaklenjena se za kakšen mm zvije okvir okrog šipe, posledica pa so jasne. Če je to počel profi sledi ne boste našli.

Zadeva se popravi tako da se okvir stekla počasi in z občutkom poravna nazaj. Previdno če to počneš sam, saj lahko kje poči lak. Pred posegom preveri če je tesnilna guma ok, da ne boš tega počel zastonj.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To sep 09, 2008 9:23 pm

tristan01 je napisal/-a:Zadeva se popravi tako da se okvir stekla počasi in z občutkom poravna nazaj. Previdno če to počneš sam, saj lahko kje poči lak.

LP Tristan01

Pa sipo obvezno spustit da slucajno ne poci
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov