Res ne razumem včasih ljudi , ki imajo odgovore v stilu kot kao idi do mehankarja....ali pa zajebal boš....
Vse je enkrat prvič in ko ste prvič sexali verjetn tud niste spraševali vse po vrsti kak ga dat noter ali pa kak dolgo....ampak ste verjetno kje kaj prebrali ali kaj vidli in potem probali....in uspelo vam je ( vsaj nekaterim

)
Isto je pri avtu.....s tem pač da so tu zadeve malo manj intimne in pač nas ni sram vprašat kak in kaj.... če si kulčkaj logičn tip....če delaš lepo po vrsti....če si lepo vse zapišeš/zapomniš nimaš kaj zajebat.
Jaz recimo sem pred leti na dizlu prvič menjal jermen.... zaj ga snamem in montiram v noči brez luči.....kok more bit našpanan še zdaj ne vem... po občutko in tako dela že več kot 100 tisoč ( že drugi) ravno tako mikro jermen....zašpanam ponavadi tako da je na najdalši strani jermena pol centi zračnosti če ga pritisneš.
Pozabli ste pa ključno stvar. Ko se jermen zmontira ( kao že vse po cahnih), se proba z roko ( na glavno jermenico, ki je privijačena se da ključ in se motor ročno obrača), motor obrnit za en ( glavna gred za dva) obrata in se pogleda če cahni pridejo spet ponovno skupaj. To je najbolj pomembno!!! Se je že zgodilo da je bilo vse zmontirano na cahne..... ampak po dveh obratih glavne gredi so cahni prišli mimo.....vzrok je lahko narobe montiran jermen ( španan, ker ni vseen na kateri strani ga španaš...)
Aja pa btw....skoraj vse stvari , ki jih delam na obeh avtih delam prvič ali pa mogoče drugič....iz bobnov na diske nisem delal premontaže nikoli..... pa je ratal s prve.... jeepa še nikoli niti od blizu nisem videl pa sem mu že marsikaj menjal.... mogoče v kratkem sledi generalka.. bo men tud kdo reku naj pelam k mehaniku ?:D