Mene pa zanima kakšne posledice ima lahko motor,če blokiraš EGR-ventil?Opazil sem namreč,da je lastnik pred mano ventil blokiral,saj je med njim in motorjem neka kovinska ploščica

citiram je napisal/-a:Blokiranje EGR ventila ne škodi motorju, ker dobiva v osnovi zrak iz filtra, namen ventila je v prvi vrsti zmanjšati strupene izpuhe. Mirne duše ga lahko blokiraš, prej bo koristilo mašini, ker preko EGR-ja pride zelo sajast zrak nazaj v motor, kar pa ti posledično zamaže sesalne kolektorje. Edini stranski učinek blokiranja je lahko nekaj večja poraba motorja
lisko je napisal/-a:Ne vem v čem je pol finta da stari dizli le tega nimajo.....pol se očitno vsi pregrevajo?
Sicer pa na mojem ko sem ga kupil je mel blindiran ventil....lepo sem ga očistil in usposobil ( na forumu pod najinim projektom je celo filmček kako deluje in tudi opis). In motor je bil len do 2000 obratov z malo plina ( ko pač malo dodaš recimo v koloni) in kadil nenormalno. Po odklopu teh težav več ni...prav tako se je znižala poraba.. Da ne bom govoril kako je bil zapacan sesalni kolektor.....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov