Nasveti in napotki ter povpraševanja...

baucek
Novinec

Težave z menjalnikom VW Polo 6N (1,6)

Napisal/-a baucek Sr jul 02, 2008 4:38 pm

Pozdravljeni,

Imam naslednji problem - na Polotu (1,6) mi je puščal semering menjalne ročice. Semering mi je mehanik zamenjal, vendar je tudi nov po nekaj tisoč kilometrih začel puščati. Zanima me, ali obstaja kakšna cenejša rešitev tega problema kot je menjava celega menjalnika? Zdi se mi, da bi ob ponovni menjavi tudi nov semering začel puščati.

Hvala za odgovore!

Lp

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jul 02, 2008 10:11 pm

obstaja možnost,da ti ga je mehanik poškodoval ko ti ga je menjal.
vprašaj ga in ti naj odkrito odgovori,a ga je poškodoval ko ga je menjal al ga ni.
kaj pa mehanik pravi,zakaj ti je zopet začelo spuščati?

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr jul 02, 2008 10:50 pm

Mehanika dobro poznam, tako da ne vrjemem, da ne bi zamenjal semeringa. Mi je pa rekel, da se je na tisti železn paličici, ki gre skozi semering, naredil rob ter da ga je pobrusil.

Uporabniški avatar
SlaFko
Novinec

Napisal/-a SlaFko Sr jul 02, 2008 10:54 pm

Preveč šaltaš... :P
Pri polo 6n in 6n2 so bli katastrofalni menjalniki. Veliko se jih je že zamenjalo in še se jih bo. Vrjetno ti ma ročica tolk ohlapa da razdere semering pa bi blo treba obenm zamenjat tudi puše v ohišju.
Dvomim pa da je mehanik poškodoval semering in ni dal drugega, ker je to minimalni strošek če upoštevaš cajt ki ga porabiš da menjalnik razdereš in sestaviš. ;)
'Ko voli nek' izvoli...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr jul 02, 2008 11:00 pm

Vrjetno ti ma ročica tolk ohlapa da razdere semering pa bi blo treba obenm zamenjat tudi puše v ohišju.

Bi znalo biti, ja. Najbolj "ohlapna" je v četrti prestavi (primer: peljem se v 4 prestavi 50 km/h konstantno in nežno pustim gas, ko pa ga spet nežno dodam, pa ročica kar lepo naprej in nazaj skoči). V ostalih prestavah ročica ni ohlapna.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe avg 01, 2008 11:19 am

Mal si bom sposodu tole temo.

Imam tudi polota 6N, vendar 1.0 mašino. Veliko sem že prebral na tem foromu o težavah s temi menjalniki, napakah. Bila je tudi tema kjer smo pisali, pri katerem avtomobilu gre teško prestava v vzratno.

No tudi polo ima to hibo, vendar do sedaj še ni bila tako izrazita kot sedaj, ko imam že resen problem. Včasih pač začutiš, da v vzratni prestavi ni ročka točno tam, kot bi morala biti, zato preden spustiš sklopko, še 1x v vzratno. Nekateri so pisali, da pomaga, če daš vmes v prvo prestavo, pa potem v vzratno, in tako ne bo zaškrtalo pri prestavljanju. Nekdo je celo napisal, da ni pomagalo drugače, da ne bi zaškrtalo, da je moral avto umes ugasniti, potem pa je šlo v vzratno normalno.

Pri men pa je sedaj problem, da v vzratno zaškrta VEDNO! zdaj kaka 2 dni. tudi ko je avto ugasnjen, ga zalaufam, dam v vzratno: škkkkkrrrr, pa gre... kot da ne bi pritisnil skolpke do konca, oz prestavljal na "suho". Ni važno kako lepo in počasi dam ročko v vzratno prestavo vedno bo zaškrtal kot da bi prestavljal brez da bi pritisnil sklopko.

V ostale prestave menjalnik prestavlja lepo gladko in se ne trese.

V ponedeljek bom šou k mehaniku, ta post pa pišem, če lahko kdo odgovori, možno napako, ter okvirno ceno tega popravila.

Lep pozdrav, Davor
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe avg 01, 2008 1:56 pm

Zajlo od sklopke naštelaj, ker ne spusti do konca, lahko pa je kater od lističev na košari počil

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe avg 01, 2008 5:06 pm

Pozabili ste povedat da je hiba tega avtomobila tudi zajla sklopke. Posledično pa hitro grejo menjalniki v 3pm.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov