Nasveti in napotki ter povpraševanja...

norden_22
Nov uporabnik

PEUGEOT 106 l.98

Napisal/-a norden_22 Če jul 03, 2008 8:04 am

Včeraj sem menjal celotno polosovino pri Peugeot 106 in sicer desno. Problem je v tem da meni še vedno ko grem v levi ovinek kolo potresava in trka ob nekaj.
Pa tudi med vožnjo čutim majhne vibracije na desni strani avtomobila.
A mi zna kdo obrazložit kako, če lahko desna polosovina v pliva na levo oz. obratno.
To sprašujem zato ker je verjentno hin tudi leva polosovina, vsaj nobene druge razlage ne vidim.
Ima mogoče kdo idejo kako bi rešil zadevo.

lp

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jul 03, 2008 9:43 am

Če ti poka v ovinkih je lahko samo homokinetični zglob in ne cela polosovina. Če ti trese lahko da gume niso centirane, mogoče si v robnik zadel in s tem skrivil desno feltno in še polosovino, ki si jo zamenjal, feltna je pa kriva. Meni se je pred kratkim zgodilo celo to, da mi je zelo pokalo, kot da bi bila polosovina oz. zglob zanič, na koncu je bilo to da je štiftek ki drži zavorne ploščice na čeljusti cca. 1cm ven gledal, ker je tisti federček popustil. Hvala bogu za lite feltne da sem to že sam videl in povedal mehaniku kaj je narobe.

norden_22
Nov uporabnik

Napisal/-a norden_22 Če jul 03, 2008 10:20 am

Pri Peugeot 106 ne moreš zamenjati samo zgloba ampak moraš zamenjati celotno polosovino.
Z avtom nisem nikamor zadel.
Zanima me če je mogoče potrebno zamenjati še drugo polosovina, da nagaja zaradi leve strani.

lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: PEUGEOT 106 l.98

Napisal/-a Mad Če jul 03, 2008 10:26 am

norden_22 je napisal/-a:Včeraj sem menjal celotno polosovino pri Peugeot 106 in sicer desno. Problem je v tem da meni še vedno ko grem v levi ovinek kolo potresava in trka ob nekaj.
Pa tudi med vožnjo čutim majhne vibracije na desni strani avtomobila.
A mi zna kdo obrazložit kako, če lahko desna polosovina v pliva na levo oz. obratno.
To sprašujem zato ker je verjentno hin tudi leva polosovina, vsaj nobene druge razlage ne vidim.
Ima mogoče kdo idejo kako bi rešil zadevo.

lp
... Kateri motor imaš ? Če je 1.6 ima na desni polosovini ležaj, ki je pripet na bloku na sredi polosi - si pogledal kaj je z njim ? Za levo polos se vleži pod avto ki si ga predhodno dal v prestavo in poskušaj z roko obrniti polos v obe smeri - če čutiš pod roko, da ima luft - se pravi ti dovoli minimalno zavtret polos tudi ko je kolo torej zglob na mestu imaš luft - če ne moreš obrniti niti malo pol je polos v redu ... L.p. M.
Zadnjič spremenil Mad, dne Če jul 03, 2008 10:32 am, skupaj popravljeno 2 krat.
kinkyllama & Yoni fun club ...

norden_22
Nov uporabnik

Napisal/-a norden_22 Če jul 03, 2008 10:27 am

Peugeot 106 1.0 l.98

Hvala za pomoč, bom probal

norden_22
Nov uporabnik

Napisal/-a norden_22 Pe jul 04, 2008 7:18 am

Odkril sem napako. Problem je bil v gumah, ki so se čudno obrabile. Na gumah je bilo odstopanje v profilu gum in zaradi tega so nastale vibracije, v ovinku pa močno tresenje. To je bila desna sprednja guma, tako da priporočam, da če se bo še komu zgodilo kaj podobnega naj prvo pogleda če ima neenakomeren profil na gumah.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov