Nasveti in napotki ter povpraševanja...

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

PRITOŽBA NA HYUNDAI!!!!!!!PROSIM ZA POMOČ

Napisal/-a grega88 Če jul 10, 2008 11:40 am

Živio!

Situacija je taka:
7.3.2008 prometna nezgoda zaradi neurja (avto so popravili, je v voznem stanju vendar se je sprožil airbag in poškodoval sovoznikov sedež-naj bi zrihtali v roku enega meseca).

9.7.2008 še vedno ni zrihtanega sedeža.

Vmes smo neštetokrat klicali se osebno oglasili na Hyundai-evi poslovalnici na Brnčičevi pa še vedno nič.

Svetujte kaj naj naredimo, ker smo že čisto brez idej.
višje,močneje,hitreje

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če jul 10, 2008 12:08 pm

zamenjaj serviserja!!!!!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jul 10, 2008 1:03 pm

odvetnika ti svetujem, se prej pa mogoce urad za varstvo potrosnikou
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Če jul 10, 2008 1:08 pm

S tem avtoservisom imam sam 3 negativne izkušnje (od možnih treh):

1) nekje leta 2004 sem jim dal za zamenjat sprednji motorček za pranje vetrobranskega stekla (avto je Accent). So popravili, toda pozabili dati nazaj plastiko, ki je pod sprednjim odbijačem. Reklamiram čez kakše 2 tedna - nč ne vejo, se zgovarjajo, da je verjetno dol padla med vožnjo in nisem opazil. Halloo - plasika je široka 1,5 metra, če bi jo povozil bi močno čutil...na koncu so rekli, da je nisem imel gor, ko so avto dobili v popravilo...pa ja in sem se obrisal pod nosom.

2) Menjava zadnjega brisalca na Hyundai Lantri - spet zamenjajo, toda plastiko na notranji strani vrat prtljažnika ne pritrdijo z potrebnimi plastičnimi čepi (mislim, da jih je 8), zato mi je padla dol še predno sem prišel domov. Drug dan grem nazaj jim povem kako in kaj, oni spet nič krivi, toda mi ponudijo 20 čepkov 2000 SIT. Jezen kupim, zmontiram plastiko nazaj, kar ugotovim, da so pri manjšem kosu, ki pokriva motorček brisalca, odlomili zatič. Jebat ga, sem si rekel - sem več ne pridem.

3) Pa sem bil neumen še v tretje, da sem dal menjati olje in svečke. Dobro, zamenjajo, na računu pa še zračni filter...madona, saj ga nisem hotel. Vedel sem, da še stari v redu in sem se spričkal. Pa mi je ta pameten prodajalec rekel, da mehanik menja na svojo roko le, če vidi, da je res zanič, toda jaz sem vztrajal na svojem, ker je bil stari filter star komaj pol leta. Zato sem šel novega iskat pod motorni pokrov Lantre, nakar sem presenečen ugotovil, da star sploh ni bil zamenjan :twisted:
Jebat ga, pol smo se pa mal bolj na oštro pogovoril...od takrat me ne vidijo na Brčičevi pri Hyundai Trade nikoli več !

Zato pa, grega88, razpizdi se, s seboj imel še vsaj dva jezna, pa ti bodo ustregli. Tam so zaposleni eni jebivetri in zanič avtomehankarji. Nato pa pojdi drugam!

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če jul 10, 2008 1:09 pm

abbe je napisal/-a:odvetnika ti svetujem, se prej pa mogoce urad za varstvo potrosnikou

tako je. prestraši jih z odvetnikom in da bodo mediji preko varstva potrošnikov zvedeli za to.
denis

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Če jul 10, 2008 1:12 pm

gre se zato da je avto nov (v garanciji) in ga moram imeti na tem servisu...

hvala za informacijo o uradu.
višje,močneje,hitreje

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če jul 10, 2008 1:20 pm

grega88 je napisal/-a:gre se zato da je avto nov (v garanciji) in ga moram imeti na tem servisu...

hvala za informacijo o uradu.

Moraš ga imeti na pooblaščenem servisu. Servis pa izbiraš sam.

Pooblaščeni servisi http://www.hyundai.si/default.asp?k=mreza

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 10, 2008 1:27 pm

Tako je. Lahko greš na servis tudi v Koper. Le da je Hyundai pooblaščen.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 10, 2008 1:28 pm

paskvale je napisal/-a:S tem avtoservisom imam sam 3 negativne izkušnje (od možnih treh):

1) nekje leta 2004 sem jim dal za zamenjat sprednji motorček za pranje vetrobranskega stekla (avto je Accent). So popravili, toda pozabili dati nazaj plastiko, ki je pod sprednjim odbijačem. Reklamiram čez kakše 2 tedna - nč ne vejo, se zgovarjajo, da je verjetno dol padla med vožnjo in nisem opazil. Halloo - plasika je široka 1,5 metra, če bi jo povozil bi močno čutil...na koncu so rekli, da je nisem imel gor, ko so avto dobili v popravilo...pa ja in sem se obrisal pod nosom.

2) Menjava zadnjega brisalca na Hyundai Lantri - spet zamenjajo, toda plastiko na notranji strani vrat prtljažnika ne pritrdijo z potrebnimi plastičnimi čepi (mislim, da jih je 8), zato mi je padla dol še predno sem prišel domov. Drug dan grem nazaj jim povem kako in kaj, oni spet nič krivi, toda mi ponudijo 20 čepkov 2000 SIT. Jezen kupim, zmontiram plastiko nazaj, kar ugotovim, da so pri manjšem kosu, ki pokriva motorček brisalca, odlomili zatič. Jebat ga, sem si rekel - sem več ne pridem.

3) Pa sem bil neumen še v tretje, da sem dal menjati olje in svečke. Dobro, zamenjajo, na računu pa še zračni filter...madona, saj ga nisem hotel. Vedel sem, da še stari v redu in sem se spričkal. Pa mi je ta pameten prodajalec rekel, da mehanik menja na svojo roko le, če vidi, da je res zanič, toda jaz sem vztrajal na svojem, ker je bil stari filter star komaj pol leta. Zato sem šel novega iskat pod motorni pokrov Lantre, nakar sem presenečen ugotovil, da star sploh ni bil zamenjan :twisted:
Jebat ga, pol smo se pa mal bolj na oštro pogovoril...od takrat me ne vidijo na Brčičevi pri Hyundai Trade nikoli več !

Zato pa, grega88, razpizdi se, s seboj imel še vsaj dva jezna, pa ti bodo ustregli. Tam so zaposleni eni jebivetri in zanič avtomehankarji. Nato pa pojdi drugam!

Dej mi ti razloži, kako greš lahko 3X na tak servis, če so že prvič zajebal???

Pa ljudje vi niste normalni da na take servise hodte. Takim se inšpekcijo 2x na teden pokliče, pa naj zaprejo - bo boljš.
Če bi to bil edini servis v sloveniji, pa bi se obnašal tako arogantno, grem avto raje v avstrijo ali italijo peljat. Res me bo vožnja koštala, ampak v osnovi bo servis narejen odlično in cena bo nižja (ja, v tujini so cene na servisih kr nižje od naših, pa še obićajno jih pokličeš in ti povedo, da rabijo za del, ki ga pri nas dobavljajo 3 tedne pri njih en teden). Vsaj za Wranglerja je tako - soft top so na Kmagu hoteli dobavljat 3 do 4 tedne, v avstriji pa so ga dobili v šestih dneh in sedmi dan montiral.
Old subarus never die, they just get faster!

BaTmaN
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a BaTmaN Ne jul 13, 2008 1:57 pm

Se opravičujem za OFFTOPIC, samo ker je nebivedu napisal da je dal popravit motorček za pranje vetrobranskega stekla in sicer pri accentu, me zanima ali mi lahko kdo pove, kje pri accentu je ta motorček, jaz ga namreč ne najdem??? približno? je pa accent 98` letnik...

Se opravičujem za smetenje teme....

LP

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 13, 2008 4:02 pm

motorcek je na posodi kamor nalivas vitrex
Ni vse res kar napišem

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jul 13, 2008 5:02 pm

Zato pa vedno zraven bit, ko delajo servise oz. menjajo kake dele. Pa tudi če je glava :).

Tako te ne morejo zaj...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Ne jul 13, 2008 7:54 pm

jaz sem menjal in ne nebivedu - motorček je pod rezervoarjem za vodo. Desno kolo moraš dati dol in plastiko tudi, naprej je lahko.

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale Ne jul 13, 2008 7:55 pm

spaceone je napisal/-a:Zato pa vedno zraven bit, ko delajo servise oz. menjajo kake dele. Pa tudi če je glava :).

Tako te ne morejo zaj...

To ni možno, ker ti ne dovolijo gledati mehaniku pod prste - vsaj na Brnčičevi je tako :!:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Ne jul 13, 2008 8:02 pm

BaTmaN je napisal/-a:Se opravičujem za OFFTOPIC, samo ker je nebivedu napisal da je dal popravit motorček za pranje vetrobranskega stekla in sicer pri accentu, me zanima ali mi lahko kdo pove, kje pri accentu je ta motorček, jaz ga namreč ne najdem??? približno? je pa accent 98` letnik...

Se opravičujem za smetenje teme....

LP

V desnem koloteku pritrjen na belo plastično posodo priklopljeni ima dve cevki in en konektor...Zamenjan je en,dva,tri...

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jul 13, 2008 8:22 pm

Kako ne dovolijo????

Madona, pa saj je tvoj avto. Pa ti plačaš.

Zamenji servis!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jul 13, 2008 9:04 pm

Ne dovolijo, ker stranka načeloma v delavnici zaradi varnosti pri delu nima kaj počet. Če dovolijo, je to samo njihova dobra volja. Najbolje da bi zahtevali ogled že v tovarni, ko vam avto izdelujejo. :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 13, 2008 9:39 pm

Gledat ne dovolijo le tisti, ki imajo kaj za skriti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jul 13, 2008 11:25 pm

To je najslabši servis kar jih je - ti lahko potrdim iz prve roke.
Pri mojih težavah se je premaknilo šele ko sem odšel do direktorja in od njega zahteval da poskrbi, da se zadeve speljejo.

Ti svetujem da tja nikoli več ne greš.

Meni osebno je najboljši Hyundai servis Urban; pa sem bil že skoraj na polovici servisov, tako da imam izkušnje.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne jul 13, 2008 11:26 pm

bass je napisal/-a:Gledat ne dovolijo le tisti, ki imajo kaj za skriti.

Točno tako
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], motom in 9 gostov