Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Renault Laguna (turbina)

Napisal/-a mitja22 To jul 15, 2008 8:00 pm

Torej problem je sledeč!
Na omenjenem avtomobilu letnik 2001, motor 1.9dci, prevoženih 145.000km, generalni servis narejen pred približno 2000km.
Danes sem opazil da se da se turbina nenormalno "dere", sliši se tisti standardni pisk turbine vendar veliko glasnejši kot bi se moralo! Torej servis je bil narejen pred kratkim, kilometrina pa še tudi ni kritična!

Prosim za čimveč informacij kaj bi lahko bilo narobe, oziroma v najslabšem primeru koliko € pride nova takšna turbina!

Hvala za pomoč!

PS: če rabite še kakšno informacijo kar povejte
Zadnjič spremenil mitja22, dne To jul 15, 2008 8:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To jul 15, 2008 8:02 pm

včere je ravno brat bil na renault servisu za turbino od 2.2 dci od lagune..1700 eur nova, obnova pa nekje 600-700 eur... ;)

Kaj pa dela? Žvižga, plehnat zvok?
Slika

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Napisal/-a mitja22 To jul 15, 2008 8:05 pm

sliši se kot nekakšen žvižg ja! :roll:
Slika
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jul 15, 2008 8:27 pm

Katero mašino maš pa ti? Jaz nevem kaj bi bilo ampak veliko sem slišal in bral, da pri Lagunah ( '01, '02...) in sicer 1.9 DCi 88 kW ''spreže'' turbina in podobno. Poznam primer enega moža, ki je na Scenicu 2× zamenjal turbino. Pobrskaj malo v iskalniku. Mislim, da je bilo nekaj pisanega o tem.

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Napisal/-a mitja22 To jul 15, 2008 8:58 pm

chevy je napisal/-a:Katero mašino maš pa ti?

kak to misliš kero mašino mam sej sm napisu gor!!?

chevy je napisal/-a:''spreže'' turbina

kaj to pomeni "spreže"
Slika
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jul 15, 2008 9:04 pm

No ja, se opravičujem če sem čudno napisal...mislil sem na to: 88 kW, 74 kW. Spreže po domače povedano, gre v ku*** :P

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 To jul 15, 2008 9:05 pm

klasični problem pri tem avtu- turbina seveda. predvsem pri 1.9 dci je zelo kritična ne glede na kilometre.
pa sj to sm skos govoru, pa so nekateri mislim da nebivedu,mictron,speedyrs in še ceu kup folka tle govoril kok si zmišlujem in vse. Vse kar povem se pol potrdi.
denis

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jul 15, 2008 9:08 pm

off
denis099: daj stari zresni se, 3/4 tvojih postov je nabijanje v prazno totalno neargumentiranje .. to glede 1.9 in turbin še moj nečak ko je 1mesec star ve da je pizdarija in da je generalno treba zamenjat. raje si kupi nove svečke za avto pa idi ven blokadirat.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jul 15, 2008 9:10 pm

booogiii :lol: :lol: vsi to vemo tak da ne to govorit...mal pobrskaj po forumu pa boš videl da je točno o tem napisano za cel roman...letniki 01,02 so kritični sploh turbine...pa še elektronika :P drgač pa že miljontaužnkrat povedano: !odvisno na kak avto naletiš oz kako je bil vzdrževan ! teb bo mogoč laufala 1244 km men pa 450.433km brez generalke... ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody To jul 15, 2008 9:10 pm

DaDek je napisal/-a:off
denis099: daj stari zresni se, 3/4 tvojih postov je nabijanje v prazno totalno neargumentiranje .. to glede 1.9 in turbin še moj nečak ko je 1mesec star ve da je pizdarija in da je generalno treba zamenjat. raje si kupi nove svečke za avto pa idi ven blokadirat.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To jul 15, 2008 11:18 pm

Lahko da je cev iz IC do turbine počla, na pregibu. Poznam enega ki so mu menjali turbino in na koncu je pa gumijasta cev počena iz IC do turbine. Uglavnem, nesposobni so na pooblaščenih servisih. Vse pouno enih mladih pobcov, ki so šraufali jugiče itd. Tako, da pol sploh ni čudno, da nč ne znajo rihtat Npr. moj mehanik je kupil novo laguna II 2003 letnik in ima 180k km in še prvo turbino? Zakaj? Ker zna z avtom delat. Je pa res da je meu Garrett takrat leta 01 do decembra 02 slabo serijo turbin. In tu ni Renault čisto nič kriv, sej ne dela Renault turbine...

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr jul 16, 2008 1:22 pm

DaDek je napisal/-a:off

A res dadek pa ostali, zdj usi veste da je tko, prej pa ga govorim bedarije pa da je renault odličen. veste kaj, odločte se kok boste govoril najprej pol pa komentirajte. poglejte si svoje odgovore v tistih postih ko ste govoril, kok je renault odl odl odl, zdj pa vsi veste da so zanč. omg
denis

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 16, 2008 3:23 pm

Denis umiri se..... zadnje opozorilo od mene.....

Ne rabiš nekaj trobit kar je ali že prežvečeno....ali pa že tečno.....
In ne vem kokrat bom še povedal.....vsak avto se kvari.... sosedu je na hondi vtrgalo motor pri 120 tisoč ( halo honda?!) ....men na renoju na realnih 70 tisoč spipalo klackalico nad ventili ( je sploh to možno?!?) ......materi seat ibiza vgaševala ko je bla eno leto stara in prevoženih 25 tisoč....14 dni so rabli da so zgruntal( halo seat?!?) fotra z novim avdijem (leta 98) 2x klicali nazaj na servis ( prvič problem z rokami drugič se je bremzam lahk dobesedno spipalo ....halo audi?!?!) Na novih 3.1 Jeepih dizlih pokajo glave kot za šalo ko je še v garanciji in zdržijo do okol 50 tisoč km....halo jeep?!?! ki pride btw 50 tisoč evrov?!?!

Pa noben in res noben ne tečnari kot ti.....malo se zamisli. Sej prav da poveš ni pa treba pol to poudarjat do nebes, ker postane tečno.......
Verjamem da si vredu fant in vse ampak včasih malo premisli kaj napišeš ....men osebno sicer ne moti ( tud sam pljuvam po renoju .....pa poglej galerijo kaj vse sem že nardil na njemu pa ga najraje vozim.....pa verjem da če bom kupu drugi avto bo to spet reno....) ampak sej veš.....forum je javni.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr jul 16, 2008 4:46 pm

[quote="lisko"]Denis umiri se..... zadnje opozorilo od mene.....

glej ne razumeš kaj hočim povedat. res je da se VSAK avto kvari to itak, samo ne razumem neki folka tle na forumu ki najprej govori da renaulti dizli niso slabi,pravjo celo da so odlični, na drugih postih pa govorijo da so pač renaulti slabi. ne gre skupaj in spreminjajo mnenja kot veter piha. Tistim napiš tud kej,to pa kr ignoriraš ne.
aja pa še to.. napisu si zadnje opozorilo od mene, to zveni kot grožnja, grožnja je pa kaznivo dejanje, tako da tudi ti malo preberi kar si napisu.
denis

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Sr jul 16, 2008 4:57 pm

denis099 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Denis umiri se..... zadnje opozorilo od mene.....

glej ne razumeš kaj hočim povedat. res je da se VSAK avto kvari to itak, samo ne razumem neki folka tle na forumu ki najprej govori da renaulti dizli niso slabi,pravjo celo da so odlični, na drugih postih pa govorijo da so pač renaulti slabi. ne gre skupaj in spreminjajo mnenja kot veter piha. Tistim napiš tud kej,to pa kr ignoriraš ne.
aja pa še to.. napisu si zadnje opozorilo od mene, to zveni kot grožnja, grožnja je pa kaznivo dejanje, tako da tudi ti malo preberi kar si napisu.

človk božji...opozorilo ni grožnja oz si preber v slovarju razlago te besede pa ti raj svoje poste preber....od leta 70 pa do leta 2001 so renaulti odlično.med 01-02 so falus od 2003 naprej pa do danes so pa spet odlični...nasplošno je renault odličen avto...

ti si ga peit pa raj zmetat na tisti stavek ko si reku da so renoji falus ko mislš da si povedu nevem ka vse ubistvu pa neveš ka je bat zajla :lol: :lol:
mal se zamisl

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Sr jul 16, 2008 5:01 pm

im nobody je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Denis umiri se..... zadnje opozorilo od mene.....

človk božji...opozorilo ni grožnja oz si preber v slovarju razlago te besede pa ti raj svoje poste preber....od leta 70 pa do leta 2001 so renaulti odlično.med 01-02 so falus od 2003 naprej pa do danes so pa spet odlični...nasplošno je renault odličen avto...

TI si zihr univerzitetno izobražen,kar se vidi iz tvojega terminološkega izrazoslovja ni kaj. ni kaj za komentirat
ti si ga peit pa raj zmetat na tisti stavek ko si reku da so renoji falus ko mislš da si povedu nevem ka vse ubistvu pa neveš ka je bat zajla :lol: :lol:
mal se zamisl
denis

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jul 16, 2008 5:43 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Lahko da je cev iz IC do turbine počla, na pregibu. Poznam enega ki so mu menjali turbino in na koncu je pa gumijasta cev počena iz IC do turbine. Uglavnem, nesposobni so na pooblaščenih servisih. Vse pouno enih mladih pobcov, ki so šraufali jugiče itd. Tako, da pol sploh ni čudno, da nč ne znajo rihtat Npr. moj mehanik je kupil novo laguna II 2003 letnik in ima 180k km in še prvo turbino? Zakaj? Ker zna z avtom delat. Je pa res da je meu Garrett takrat leta 01 do decembra 02 slabo serijo turbin. In tu ni Renault čisto nič kriv, sej ne dela Renault turbine...

Ja... mogoče mene?!??

Pri meni je bil problem, da je bila počena cev od IC-ja do kolektorja... na pooblaščenem servisu mi je pa rekel da je šel turbo in sem ga dal zato generalno obnovit :lol: ...no, vsaj vem kaj imam sedaj...

Če je ziher turbo je ena možnost tudi generalna obnova... seveda dokler še ni fajn uničena... Beja je ena taka firma, ki se s tem ukvarja (jaz sem pri njih obnavljal,... zraven dobiš tudi test pred in po obnovi tresljajev), vem pa da obstaja še ena, samo se trenutno ne spomnem katera... če napišeš v google obnova turbine jo boš sigurno našel...

Tko, da jaz bi se na tvojem mestu najprej to dobro prepričal, potem pa čimprej na obnovo... aja, točno. Obnova me je prišla cca 400-500€...

Srečno,
LP

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jul 16, 2008 8:00 pm

ne vem kako ma to renault servis, ampak na vw servisu se da zmerit kolko turbina fila. in če fila premalo ali preveč, je to pol verjetno znak da je fuč. obnavlja jih mislm da firma Beja, stane pa okol 300-400€. še prej preveri vse cevi kot so ti že rekli. pa pelji k kakemu popoldancu, kateri se na renoje spozna, ti bo znal bolš svetovat kot mulčki na pooblaščencih (so svetle izjeme).

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr jul 16, 2008 10:28 pm

meni recimo na 2.2Dci žvižga turbinca ko pri norcih :lol: ko stisnem gas se pešci za mano obračajo, ko da gre avion :twisted: Pa so mi na dveh servisih rekli da je turbina OK nima lufta, vredu fila in ni mastna. Tak da pojma nimam zakaj žvižga.

lp robi

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr jul 16, 2008 10:40 pm

CEV do IC-ja, ki je počena na rebrastem delu oz. pregibu.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov