ernest1b je napisal/-a:Danes sem kupil rabljen clio 1.2 motor. Predno sem prišel do doma sem naredil cca 130km. Zadnjih 40km mi je vedno ko sem malo hitreje pripeljal v malo bolj oster desni ovinek požmigala lučka za olje, nato je ugasnila.
Doma sem preveril nivo olja. Ko sem dolil liter še vedno ni doseglo merila, po litru in pol je bilo malo nad minimumom.
Malo me skrbi, ker mi je potem kolega rekel, da moraš takoj ko vidiš lučko ob prvi črpali dolit gorivo in da lahko precej poškeduješ mašino.
Vprašanje: Je lahko prišlo že pri teh 40km do obrabe in škode na motorju zaradi pomankanja olja?
AudiFreak je napisal/-a:Poznam primer Toyote Avensis 2.0. Na servisu so iztočili olje, pozabili pa so ga potem nazaj nalit. Lastnik je prevozil 2000 km, pol pa je začel avto ružit kot diesel. Samo šel je pa še vedno.
HOLLAND je napisal/-a:AudiFreak je napisal/-a:Poznam primer Toyote Avensis 2.0. Na servisu so iztočili olje, pozabili pa so ga potem nazaj nalit. Lastnik je prevozil 2000 km, pol pa je začel avto ružit kot diesel. Samo šel je pa še vedno.
Če ni blo prav nič olja noter to, da je prevozu 2000 km enostavno ni možno, ker čisto brez olja bi že po 200 m stopilo ojnične ležaje in še marsi kaj drugega!
RedBaron je napisal/-a:Lučka ne opozarja na nizek nivo olja, ampak se prižge, ko je tlak olja prenizek
im nobody je napisal/-a:če se ti v ovinku prižge za 2-3 sek ne more biti nič narobe
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov