Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kirsa1
Nov uporabnik

Renault Scenic-avto vleče v levo

Napisal/-a kirsa1 So jul 19, 2008 8:33 am

Lp..Še ena težava.. :cry: Pri vožnji avto vleče v levo stran..Avto sem imel že dvakrat na optiki,gume imam popolnoma nove,menjal sem ležaje na armotizerjih..Ko volan na ravnini spustiš avto gre rahlo levo..Kaj bi lahko to bilo?

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So jul 19, 2008 1:57 pm

Če si kupil rabljen avto, je velika možnost da je bil razbit in slabo popravljen.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So jul 19, 2008 2:00 pm

:lol: :lol: slaba cesta :lol: :lol: :twisted: dobrodošel v sloveniji :lol: :lol:

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So jul 19, 2008 3:22 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Če si kupil rabljen avto, je velika možnost da je bil razbit in slabo popravljen.

tako je. najverjetneje je to. ko si kupoval avto bi moral to preveriti.
(no pa se ponovno strinjava :D )

lp
denis

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So jul 19, 2008 3:43 pm

Pozdravljen
To je zaj tak lahko je kaj od tega kar ti svetujemo lahko pa da ni,...Če pravis, da si bil na optiki več krat si povedal za to, kaj pravi vulanizer?
Je reko kaj da ga zajbava da negre v center nastavit... Ker spomnim se ko se je foter delal stare Avte (zastava in druge) ,da so bili avti napol prerezani pa skup delani pa ni blo takega problema,... Res pa je da mas ti novejsega in se cuti vse.
Tudi cesta je velikokrat vzrok.
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

kirsa1
Nov uporabnik

Napisal/-a kirsa1 So jul 19, 2008 4:21 pm

Upam,da so res ceste krive..Samo ne vem no..En mojster pri vulkanizeru,ki dela optiko mi je rekel,da je to otroška bolezen Scenicov in da nisem prvi z takimi problemi,da je pri volanu tak mali luft med desnim in levim zavijanjem in da zato malo potegne volan..Ta drugi na optiki,pa je rekel,da so verjetno krive gume,da so slabe ali kaj že..samo to ne verjamem..Sranje.. :(

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 19, 2008 5:09 pm

------------------------
Prijavi se na renault forum in boš videl da jih ima kar veliko enak problem... nekomu ga je uspelo rešit, in sicer je baje elektro servo volan in zgubi center in zato začne vleči v levo...(meni tudi, oz. vsem vedno v levo).

Popravil je in mu je držalo 2 leti, nato se je ponovilo... od takrat se je pač navadil...jaz sem se tudi že navadil...

PS: Tudi sam sem že bil na optiki... sicer ne zaradi tega, ampak ni nič bolje...

kirsa1
Nov uporabnik

Napisal/-a kirsa1 So jul 19, 2008 5:17 pm

Hvala lepa FBR..Si me res pomiril..Sem prijavljen na Renault forum,samo nisem še tega zasledil..Res čudno,da vsem vleče na levo..Kaj češ..Sem bom očitno res moral navaditi..Potem je to tista Renaultova bolezen..Kaj jih je še več?Ker potem se bom res začel spraševati, zakaj sem kupil Renault Scenica..Vseeno hvala..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 19, 2008 5:38 pm

Nekaj "bolezni" ima večina avtov... resno ne verjamem da je kakšen čisto brez napak...

Nimaš kaj... je zelo moteče, sploh s kakšnimi širšimi gumami, ko je še toliko bolj občutjiv in še težje konstantno center z volanom držat, samo se navadiš :-P

Je pa res da na čisto ravni cesti mi ne vedno... čim pa je z malo naklona v levo pa tkoj potegne tista 2 cetnimetra...

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 So jul 19, 2008 6:45 pm

pomoje je biu malo butnjen v robnik ni receno, da je bil razbit, ker mas taksne sreckote, ko se pri parkiranju pripelejo na robnik z 20km/h na vse nacine :D

sicer, ce ti konstantno vlece avto, bos mogel bol pogosto sprednje gume menjat, ker ti jih bo pobiralo..to je biu problem na maminem cliotu, vendar smo dal nacentrirat zategnat in zdaj se pelje, vendar spet popusti.

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 19, 2008 7:05 pm

Maki3 je napisal/-a:pomoje je biu malo butnjen v robnik ni receno, da je bil razbit, ker mas taksne sreckote, ko se pri parkiranju pripelejo na robnik z 20km/h na vse nacine :D

sicer, ce ti konstantno vlece avto, bos mogel bol pogosto sprednje gume menjat, ker ti jih bo pobiralo..to je biu problem na maminem cliotu, vendar smo dal nacentrirat zategnat in zdaj se pelje, vendar spet popusti.

lp

Če je dejansko zaradi serva potem ne pobira nič gum... ker se itak pelješ kamor ti volan držiš, fora je samo v tem da ti čutiš da bi šel on raje v levo...

Gume pobira zaradi slabe optike... tam pa guma dobro ne nalega in vleče kamor ji paše...

kirsa1
Nov uporabnik

Napisal/-a kirsa1 So jul 19, 2008 9:18 pm

Optiko imam nastavljeno v nulo,tak da upam,da mi ne bo pobiralo gum..Bomo videli jedeni..Javim..

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 23, 2008 7:41 am

kirsa1 je napisal/-a:Optiko imam nastavljeno v nulo,tak da upam,da mi ne bo pobiralo gum..Bomo videli jedeni..Javim..

Kaj pa če sprobaš zamenjat sprednje levo in desno kolo komplet z gumami gor ???
Ne boš verjel da sem enako težavo imel z golfa 3. Gume skoraj nove prevoženo le 5000km. Zamenjal levo in desno kolo po nasvetu vulkanizerja in voila...
Ne moreš verjet, gume Barum zimske 175.65.14 baje se zadeva pr zimskih gumah pogosto dogaja.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jul 23, 2008 7:53 am

Tukaj to definitivno ni problem... Imel sem od letnih 205/50/17, zimskih 195/65/15 in do trenutnih 225/45/17 pa je vedno enako...

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 23, 2008 8:36 am

Če je optika ok tako kot si povedal je potem problem nekje pr zadnih kolesih.
Ker kolk jaz vem optika se dela samo na sprednja kolesa.
Vprašaj vulkanizerja če ti lahka naredi optiko nazaj pa boš vidu kakšno je stanje.
Mogoče da je avto bil zadaj karamboliran in n v redu nastavljen.
Kolega je mel podobno težavo z cordobo in je mogu zadnji most zamenjat ker je na levo stran bil vdarjen in malenkost zvit.
A si pogledal mogoče če ti zadnje gume obrablja na notrajno ali zunajno stran.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jul 23, 2008 9:04 am

Bistvo je v tem, da ima enake težave ogromno meganov II... tako da gre verjetno za serijsko napako...

Vsi pa menda niso bili karambolirani, že iz razloga, ker je vmes kar nekaj 1. lastnikov tako da vejo s čim imajo opravka...

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 23, 2008 9:10 am

Ni mus da je karambol. Lahka da je samo udaru kakšn robnik prejšni lastnik in so že težave. Zato ti je najboljše naredit optiko zadaj. Kak pa majo novi megani zadaj konstrukcijo. All majo most al pa vilice??
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov