lisko je napisal/-a:TI pedal ob tem tud kaj trzne? Oz. čutiš na nogi prav da se nekaj premakne kao?
Pri petki se mi je to zgodilo ko je bila zajla fuč....pač natrgana in je drgnila. Pri jeepu pa je bil problem v glavnem cilindru......gumice so bile že tok obrabljene da so se v samem cilindru prepogibale in je to klocalo.
Sklopka ti dela drgač normalno?
c.o.b. je napisal/-a:bom kr sm pisu ker je povezan s to temo pa upam da se bo kdo javu.
Na Peugeot 206 1.4 55kw l.2001, 81 000km, se mi občasno zgodi da ko obračam volan in mam stisnjeno sklopko, mi v sklopki notr neki poka, drgne, k da bi se kej zlomil in zdj to drgne drugo ob drugo, podoben filing k da bi bli mejhni kamenčki pod pedalom za sklopko... občasno se je pojavu tut tak kovinski zvok k da bi še kej kovinskega zravn rajsal... dokler ne gre avto do serviserja, se raj ne vozm, me pa zanima kaj je to? bo treba menjat celotno sklopko? drgač sklopka deluje normalno, ni problemov pri speljevanju in menjavanju prestav...
Hvala za odgovor
Lp
hrošč je napisal/-a:Primerna tema za moje vprasanje..v zadnjem casu mi je zacel pedal sklopke kar glasno skripat, kot da ne bi bilo dobro podmazano. Najprej je samo obcasno, zdaj pa se to gaja neprestano. Je mozno, da je zajla kje poskodovana, natrgana? Da se mi ne bo enkrat samo strgala in adijo. Gre se pa za P 306.
ban je napisal/-a:Klikanje prihaja definitivno od pedala, zajle nimam ker je očitno hidravlična sklopka, je sam tak en majhen batek ki gre noter in ven. Sem pa že vse podmazu pa ni nč boljš. Do menjave je pa še daleč, mam šele dobrih 15k km.
ban je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Meni je klikanje povzročala plastika na sliki, vmes je feder (sklop pozicije 5, 6 in 7).
In kako si zadevo rešil?
NaceM je napisal/-a:ban je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Meni je klikanje povzročala plastika na sliki, vmes je feder (sklop pozicije 5, 6 in 7).
In kako si zadevo rešil?
Meni se dogaja čisto isto... Na Citroenu C5 2004. Ko je mal hladno klika, vedno ko stopim na sklopko. Potem pa se umiri. Mehanik je rekel, da je baje fedra. S tako klikajočim avtom sem naredil že 50k km.
ban je napisal/-a:Včeraj sem še 1x mal bolj detajlno pogledu, jst nimam nobenga fedra. Sta samo dva batka (eden zgorej drugi pod njim), ki se pomikata noter-ven. Mogoče se pa eden od teh batkov kam zatika pa povzroča klikanje. Zdej pa res več ne vidm rešitve.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov