target_practice je napisal/-a:KAj raje vidis, da je zategnjeno kolikor se da, ali da nekje ostanes brez kolesa?
Odkar so pnematska orodja se jih zateguje z njimi, in ce se to nepocne redno nima nic kaj biti.
V praksi bi se pokazalo ce bi ti dnevno to pocel in sicer po 4x 5x bi se poznalo na navojih, in na platiscu bi se konus malce deformiral.
Nevem kaj je z ljudmi, ko se tako spravljate na mehankarje, nevem a se na mesarje tudi spravite ker nereze mesa z ostrim nozem in ga mesari z topim, ali se spravljate na trgovce, ki vam na embalazi fasiranega mesa napisejo goveje meso, vmes je pa tudi nekaj(ponavadi kar velik delez) svinjskega?
Ali je to amerikanizacija? Se bomo cez 10 let tozarili vsepovprek?
black je napisal/-a:Dobr si če ta šrauf vtrgaš...
Še čist vse feltne sem z mašino zategnu (pa jih ni malo) pa ni se nobenmu šraufa pretegnilo,nobemmu ni kolo odletelo in seveda se tudi ni nobenmu odšraufalo.
Bolje zategnit preveč kot premalo
H-FReAK je napisal/-a:black je napisal/-a:Dobr si če ta šrauf vtrgaš...
Še čist vse feltne sem z mašino zategnu (pa jih ni malo) pa ni se nobenmu šraufa pretegnilo,nobemmu ni kolo odletelo in seveda se tudi ni nobenmu odšraufalo.
Bolje zategnit preveč kot premalo
Že ogromno ljudi me je klicalo, da jim vibrira volan. Že ogromno X me je klical vulkanizer, da je felna tako zdelana, da ga je strah nanovo montirat. Že nemalokrat, me je klical prijatelj mehanik, da ne more odtegnit šraufa na koli. In že nemalokrat se je zgodilo meni, da sem za menjavo diskov porabil skoraj 3 ure, ker nisem mogel odtegnit kole.
Je pa razlika če ti priviješ z 2kg preveč al pa 15kg preveč! Najvažnejše pa je, da so vsi šraufi na isti felni zategnjeni enako. Moj vulkanizer vedno naredi 2 kroga z moment ključem pa ga to sploh nič ne stane =)
lp, Aleš.
target_practice je napisal/-a:Ko ste pa ze vsi tako pametni, zakaj vozite avte potem k takim, ubistvu so vsi taki. Zakaj nedelate tega sami doma.
W|zz je napisal/-a:target_practice je napisal/-a:Ko ste pa ze vsi tako pametni, zakaj vozite avte potem k takim, ubistvu so vsi taki. Zakaj nedelate tega sami doma.
Nimamo vsi doma orodja za menjavo in centriranje gum, tko da ob takih priložnostih moraš pač h vulkanizerju
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov