Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
CLI_OMEN
Novinec

Kraj: RS

SEAT Ibiza - problem diagnostika motorja - tipalo hitrosti

Napisal/-a CLI_OMEN Če avg 07, 2008 8:19 pm

Torej, zadeva je takšna;
IBIZA 2002 1.4 16V
Po instalaciji ozvočenja (ojačevalec+++), ko sem odklopil akumulator in ga nazaj priklopil, se mi je na števcu pojavila lučka, ki označuje napako na motorju.
Po diagnostiki, ki je pokazala napako na tipalu hitrosti, so mi tipalo zamenjali, vendar po slabih dveh km vožnje se je prižgala nazaj.
Probali smo vso ozvočenje skupaj z avtoradijem izklopit in se je ponovno prižgala nazaj.
Aja, števec pa kaže hitrost normalno.

A je kdo že imel podobno težavo?

Prosil bi vas za malo pomoči, preden ga peljem nazaj na servis in mi bodo opalili 4-5 ur za iskanje napake.

hvala vnaprej.
----------------------------->
Tko trči, taj ne hoda...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če avg 07, 2008 9:14 pm

hehe nekje ti kabel prebija
lokacija iz senzorja hitrosti (na desni strani na vrhu menjalnika) pojdi po kablu dokler se neprikluci kabel nekemu ''skupku'' kablov ki gredo nekje pod akumulatorjem se jim pridruzi v neko plastiko. tm razvij vso izolacijo da bos prisel do zic od senzorja hitrosti in poglej v kakem stanju so, v 99% se tam zice prenucajo in prebijajo signali med seboj, ker se ravno tm zalomijo v 90stopinjskem kotu.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
CLI_OMEN
Novinec

Napisal/-a CLI_OMEN Pe avg 08, 2008 7:47 am

Uau.... super hvala za hiter odgovor. Bom danes preveril. Če bo tu nekje napaka, dobiš darilo! Obljubim!

Hvala še 1x :wiihuu
Tko trči, taj ne hoda...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Pe avg 08, 2008 9:55 am

ok ni panike ;)
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

scott
Novinec

Napisal/-a scott So avg 09, 2008 12:14 pm

Tudi jaz imam podoben problem na svoji Ibizi letnik 03.Namreč tudi meni gori lučka od napake na motorju,na servisu so dali na tester in ugotovili da lamda sonda počas crkuje.Lučka se včasih ugasne pa spet prižge,največkrat se je prižgala ko sem moral rikverc v breg na dvorišču in je potem kar nekaj časa svetila.Zadnjič ko je gorela sem malce potegnil kable in je ugasnila ,žal se je drug dan spet prižgala. :?:
Lep pozdrav vsem na foromu
Scott

Uporabniški avatar
CLI_OMEN
Novinec

Napisal/-a CLI_OMEN Sr avg 13, 2008 10:13 am

Sh**! Tudi pri kablah niso ugotovili nič! Po novem naj bi računalnik dobil nek "šus" in bla bla bla... Ne vem, kam se še naj obrnem. Verjetno se bom zapeljal še v Petrovče do Drev_a, bom videl kaj bodo tam ugotovili.

LP.
Tko trči, taj ne hoda...

scott
Novinec

Napisal/-a scott Sr avg 13, 2008 1:09 pm

Ti lučka ves čas gori? Meni včasih ne gori ko se odpeljem od doma pa se pol prižge po nekaj minutah včasih pa po pol urce.Zanimivo,da ko sem nekajkrat premikal kable je ugasnila takoj ali pa pri naslednjih vžigih motorja.Seveda pol vedno zagori in le redko se med vožnjo sama ugasne.
:cry:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov