Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
3B
Nov uporabnik

voda v avtu, rešitev

Napisal/-a 3B So avg 16, 2008 9:32 am

mam eno prasanje
Imeu sem to nesrečo da ko je dež liu sem imeu rahlo odprto okno pa se mi je nabrala voda. rad bi vedu kako se reče tisti zadevici ki potegne vso vlago iz tekstila pa tega.
Vem da obstaja taka stvar ker sem pred kakima 2ma letoma gledou po tvju, in so testirali z tako situacijo kot jo imam jas.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So avg 16, 2008 9:38 am

avto daš na globinsko čiščenje ali pa si sposodiš globinca ter posesaš vodo iz tekstila.najhitreje in najbol sigurno
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
3B
Nov uporabnik

aha

Napisal/-a 3B So avg 16, 2008 9:53 am

Sj bi naredu to ampak pod tekstilom je še 10cm neke pene. ta pena pa je tud prepita z vodo. Js pa išem napravo ki bi jo v avto postaviu, pustiu kake 5urc pa bi vso vlago izsušilo. Pač rad bi spravu vso vodo iz notranjosti avta.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So avg 16, 2008 10:11 am

js ti priporočam fen pa par ur cajta, ker tist ti nebo potegnalo vse vlage ven-lahk ti zgnije
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So avg 16, 2008 10:37 am

das notr en kalorifer al pa nekaj kar greje zrak,pustis v avtu da se notranjost greje s tem bo voda izhlapevala vn,mores met zaprta vrata pa vse samo sipe pusti zgoraj mjckeno odprte da bo vlaga lahko vn sla.
se prej bi pa lah z globincem posesau kot je nekdo napisau,na une naprave pa kr pozab da bo vn vodo potegnila.
ce mate pa sonce v vasih krajih pa kr na sonce ga nastau...
Ni vse res kar napišem

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek So avg 16, 2008 10:51 am

Izsuševalec je čarobna beseda ...

Če poznaš kakšnega parketarja, naj ti ga posodi za dan ali dva, par uric ne bo zadostovalo. Postavi v avto, zapri vse, in na ene 12 ur prazni rezervoar z vodo, ki se nabere. Kupovati se ti ga po mojem ne splača, če pa že hočeš so pa v bauhaus etc. po ene 200 EUR. Jih pa tudi izposojajo. Google je tvoj prijatelj ...

Samo s kaloriferjem ne boš veliko naredil - moraš tako segrevati kot ohlajati. Glih estrihi se mi sušijo, pa sem mal v tem noter ... ;)

LP, Grega

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So avg 16, 2008 1:49 pm

Če uporabiš izsuševalec mora bit avto na hladnem, ker je izsuševalec narejen le za do nekje 30 stopinj, ptem nima več efekta. Upoštevat je treba še da sam izsuševalec oddaja 400W toplote in s tem segreva kabino. Je pa sigurno edina učinkovita varianta poleg razstavljanja avta in sušenja izolacije na štriku :)

Luky

Napisal/-a Luky So avg 16, 2008 6:02 pm

js bi dal zice vn, sredinsko konzolo vn, pa plastike ob straneh dol pobral, pa vzel globinca, pa tapru spodn del pene posesal vodo vn, pol pa še zgorn del posesal, postavu tepih na stolice, dal na sonce par urc počakal(da se voda še nateče v spodn del pene in spet posesal) pol pa če ni prehudo blo bo v enim dnevu suho, na soncu, če si mel pa 10 cm vode v avtu pa ene 3 dni na soncu in postopek s sesanjem večkrat ponoviš...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne avg 17, 2008 11:27 am

Primoz_86 je napisal/-a:Če uporabiš izsuševalec mora bit avto na hladnem, ker je izsuševalec narejen le za do nekje 30 stopinj, ptem nima več efekta. Upoštevat je treba še da sam izsuševalec oddaja 400W toplote in s tem segreva kabino. Je pa sigurno edina učinkovita varianta poleg razstavljanja avta in sušenja izolacije na štriku :)

Odstranjevalci vlage si so res edina pametna rešitev, vedeti pa moraš, da zadeva deluje posredno, saj odstranjuje vlago iz zraka in ne direktno iz tkanine. Malenkostno bo segreval avtomobil, kar ne bo panike. Vprašanje pa je kam boš tisto veliko škatlo stlačil in koliko časa boš porabil preden se avtomobil posuši. Kupovati novega zato da avtomobil posušiš je nesmisel. No name aparate dobiš od slabih 200EUR dalje, soliden izdelek poznanega branda (npr Zibro) pa bo stal med 250 in 300EUR. Za enkratno uporabo povsem predrago. Za 300 EUR daj raje kemično očistit celotno notranjost, pa ti jo bodo posušili in še očistili.

Tudi meni se je pred leti na Twingu zgodila podobna "nesreča" ko sem pozabil zapreti platneno streho. Na sedežih je stalo za prst vode. Vodo sem popivnal z večjo količino kopalnih brisač, nato pa sem nekaj dni na poletnem soncu sušil avtomobil. Rezultat je bil kar ugoden, vendar so se na sedežih poznale sledi vode. Tiste odstraniš z raznimi čistili za suho pranje sedežev in sedežnih garnitur.

Najlepše pa se notranjost potem očisti s kakšnim globinskim sesalnikom ki pere in ustreznim čistilom. Žal je postopek sušenja in čiščenja precej dolg. (kakšne 3 do 4 dni da se posuši vlaga in potem še dodaten dan za pranje in ponovno sušenje).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 17, 2008 11:47 am

Jst se popolnoma strinjam s Luky-jem. Če je pena prepojena s vodo (zdaj je spet vprašanje,kolk vode je prišlo notri) ti nobena reč ne bo pomagala kaj veliko.

Da povem samo primer,zaradi zabasanega odtoka vode,je vdrla voda v desno stran vozila... tako da je bila tista stran precej namočena. Desni sedež se je vzel ven,prav tako tekstil ter goba pod njem. No ta goba je dva dni stala na soncu,pa če verjameš ali ne,je bla po dveh dneh,ko si jo stisnil še vsa mokra.... to se zlepa ne posuši.

Če imaš pa v tistem delu avtomobila še kakšne krmilmike oz. računalnik za kakšno reč,ti pa priporočam,da res narediš tako da vse razdereš,kajti ko ti bo voda prišla v konektorje oz. pike, boš imel same probleme... v najhujšem primeru ti bo še kaj skurlo.

Torej če je bilo vode veliko,potem se raje potrudi ter naredi 100%
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov