Nasveti in napotki ter povpraševanja...

daniel.
Novinec

Volanski končniki na Clio 1,2 l.95 narobe namontirani L-D

Napisal/-a daniel. So avg 23, 2008 2:16 pm

Danes mi je mal prekipelo vse to rukanje spredaj na cliotu (l.95 1,2 BeBop) v podvozju in sm se lotu menjavat v se gumijaste dele spredaj. Ležaje amortizerjev, končnike na vilicah in končnike na volanskem drogu, no tle pr tazadnjih mi pa neki ni šlo v račun.
Namreč zgleda da sm jih mel narobe obrnjene, levega na desni in desnega na levi strani (avto je bil kupljen rabljen). Ugotovu sm pa tako, da ko sm jst prašu v trgovini desni (sopotnikov končnik) sm tega tud dobil, sam ko sm ga hotu zamenjat je bil pr men na desni lih kontra, tj levi. Šel sm ponovno v trg. češ da mi ga je narobe dal, pa ni blo to, k smo po katalogu gledal in je bil res desni. Pa še na frendovem Cliotu sm pogledu in je mel lih kontra namontirane kot jst, Torejpri mojmu so bil narobe.
A je kaj hudo narobe, če so bli tko gor, k zdaj sm jih dal kot naj bi morali bit in sm jih tud navil tolko kot so bli uni prej gor (da je optika vsaj približno OK, do pon. ko grem na optiko). Kaj spremeni v položaju kolesa če so končniki kontra namontirani (levi-desni)?

Aja rukanje sm pa odpravu :D , zluftani so bli ležaji oz guma od amortizerjev in en volanski in en končnik na vilci ;)

LP

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So avg 23, 2008 2:22 pm

Pozdravljeni
Ponavadi so levi in desni zaradi zavijanja koles da ne drsa guma po končniku. V kolikor bi bilo kaj napačno zmontirano pa se bo vidlo takoj ko boste hotel opraviti optiko vozila.
Lep pozdrav

daniel.
Novinec

Napisal/-a daniel. So avg 23, 2008 2:41 pm

Ja kot je blo do sedaj, je vse delovalo,na optiko sm pa enkrat pelju sam mi niso mogli nč napravit - to sm sicer kasneje opazil - :evil: (čeprav so mi jo normalno računali in niso niti pisnli da bi blo kaj narobe), k so bli končniki zlo zlo zapečeni gor. To sm pa vidu k sm manšete na volanskem drogu menjal, za dobit dol končnike je bla kar veliiiika jeba.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov