Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mulkec
Nov uporabnik

ZAVORE BLOKIRAJO AUDI A6 -POMAGAJTE PROSIM

Napisal/-a mulkec Po avg 25, 2008 12:07 pm

Ko sem se letos vračal z morja so mi naenkrat zablokirale vse štiri zavore,naj povem da je pedala zavore naenkrat postala zelo trda,nato sem ustavil in počakal nekaj minut in so zavore spet normalno delovale.Sedaj pa se to vedno ponavlja(ko malo več zaviram),na avtu sem preden se je to začelo dogajati zamenjal diske,zavorne ploščice,glavni zavorni valj in obnovil abs enoto.Bil sem na testerju ki pa ni pokazal ničesar,prosim za bilokakšen nasvet,oziroma namig kaj bi lahko bilo narobe.ZA VAŠO POMOČ SE ŽE VNAPREJ ZAHVALJUJEM.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po avg 25, 2008 12:14 pm

Ti svetujem da se nemudoma spraviš dol s ceste dokler se ne ugotovi kaj je ker boš ubil sebe in še koga drugega.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Po avg 25, 2008 12:35 pm

Mojster ki ti je menjal zavore ga je nekje pokidal. Zavore se očitno pregrevajo in posledično zablokirajo.
Reklamiraj pri mojstru (morda pa si bil to ti sam?)
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po avg 25, 2008 2:00 pm

očitno je neki narobe na čeljustih, oz v samem sistemu. Drugače ni varjante, da bi avto z absom blokiral kolesa. OK razen, če je abs enota fuč, al pa če ma avto esp.
LP Rok

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 25, 2008 3:12 pm

Zavore ponavadi zablokirajo same od sebe kadar se pregrejejo. Včasih se je na dolgih spustih to redno dogajalno neprevidnim voznikom kamionov in seveda vsem tstik ki ves čas spusta rahlo sedijo na zavorah. Zaradi rahlega trenja diskov in ploščic se pregreje čeljust in olje v njej (če je staro in je vsebnost vode velika se to zgodi še prej). Olje se razširi in zato zavore še bolj primejo oz celo zablokirajo. Pri tebi se je verjetno pri popravilu zgodilo ravno to, obstaja pa tudi možnost da je v zavornem sistemu ostala manjša količina zraka, ki povzorča te težave, vendar bi to moral opaziti tudi po nenavadnem obnašanju zavor ko pritisneš na pedal.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

zavorni servis
Nov uporabnik

Kraj: vič

mulkec A6

Napisal/-a zavorni servis Po avg 25, 2008 6:02 pm

Če ti začnem pisat oz. naštevat,kaj bi lahko bilo narobe bo preveč:
npr.
-narobno olje
-premal lufta med novim zav. valjem in štangco v servu (pedala)
-ABS
-itd...
Ugotoviš pa lahko tako da,ko je avto zaštekan,na zavornem valju odtegneš zav. cev in si pozoren na pritisk olja iz gl. zav. cil.(olje ne sme špricnt ven) če se to zgodi, in avto odblokira je problem v gl.cil.ali napačnem olju.
V vsakem primeru pa mora avto preverit nekdo ki se na to spozna!

Za več informacij pokliči 041-718-350

neobvezno.!?:;.
najcenejši z garancijo !!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: mulkec A6

Napisal/-a adis Po avg 25, 2008 6:18 pm

zavorni servis je napisal/-a:V vsakem primeru pa mora avto preverit nekdo ki se na to spozna!

in nato se spoznaš prav ti? :lol: glede na to kakšen nick imaš

off: ne vzet tega kot napad, a mi je smešno kako nekateri nudijo svoje usluge

sicer pa več info ima uporabnik na voljo bolje je za njega

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavka Po avg 25, 2008 6:33 pm

Res je, tudi jaz sem avtomehanik, pa se nikoli ne pojavljam s svojo tel.številko ali kakršno koli zlorabljanje foruma za svojo reklamo.
Nedvomno pa je, naj zavore pregleda strokovnjak.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 6:47 pm

Pavka je napisal/-a:Res je, tudi jaz sem avtomehanik, pa se nikoli ne pojavljam s svojo tel.številko ali kakršno koli zlorabljanje foruma za svojo reklamo.
Nedvomno pa je, naj zavore pregleda strokovnjak.

Ko vam gre tako vse v nos, potem bi lahko vedel, da je tudi linkanje drugih forumov v podpisu prepovedano!

Hvala bogu da je nekdo ki mu lahko pomaga... sicer pa če pokliče to št. še ne pomeni da bo dobil popravilo kar čez telefon, ali pač?

... sploh pa glede na to, kolk je v sloveniji dobrih serviserjev za zavore... na prste ene roke jih preštejem... sploh na dolenjskem vem samo za ENEGA...

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavka Po avg 25, 2008 6:52 pm

Sinko, je zdaj bolje :!: :D :)=(:

zavorni servis
Nov uporabnik

Napisal/-a zavorni servis Po avg 25, 2008 6:54 pm

Sory, res maš prav! Prav zaradi taga mojega nicka se bolj malo odzivam.Nočem delat reklame ampak bi rad pomagal,ker ima res težavo.

Ob prvi prijavi sem odgovarjal na eno neresnico o... in sem mislil da bo to moj edini odgovor, zato sem se tako prijavil,kar pa zdaj ni prav (VEM)
Rad bi spremenil svoj nick in ostala imena , da bi lahko večkrat odgovoril. Prosim če mi lahko svetuješ kako?

HVALA
najcenejši z garancijo !!!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 25, 2008 7:12 pm

Moj prag je čist, zato iščem tujega...
... z veseljem pometem tvojega...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po avg 25, 2008 7:44 pm

zavorni servis je napisal/-a: Rad bi spremenil svoj nick in ostala imena , da bi lahko večkrat odgovoril. Prosim če mi lahko svetuješ kako?

...pusti nick, naj se ve kdo je kdo in lepo si mu napisal številko, ter pripisal "neobvezno" skratka, lepo da nekdo hoče pomagat tudi če je reklama, me ne moti, vsak si itak sam zbere kam bo šel popravljat/kupovat itd...

FBR je napisal/-a:Ko vam gre tako vse v nos, potem bi lahko vedel, da je tudi linkanje drugih forumov v podpisu prepovedano!

..meni tudi ni jasno, kaj bi radi ostali "avtomehaniki"..... :roll:

FBR je napisal/-a:... sploh pa glede na to, kolk je v sloveniji dobrih serviserjev za zavore... na prste ene roke jih preštejem... sploh na dolenjskem vem samo za ENEGA...

To je tudi res....kr zmrazi me, ko razno razni vulkanizerji s podpisom BHS-servisa po brenzah prčkajo in se grejo velike strokovnjake a do včeraj so "krave pasli".......niti so obvladali montažo in centriranje gum, pa že na zavore in hitre servise......

zavorni servis
Nov uporabnik

Napisal/-a zavorni servis Po avg 25, 2008 8:16 pm

Hvala!Ampak bi vseen zamenjal imena, ker res zgleda kot da bi hotel nekaj imet od tega.
Rad pa bi pomagal vsakomur, ki je v težavah kot v tem primeru, ko je v zavore vložil že veliko (preveč) denarja pa ne delujejo.ker njegov problem ni SAMO problem zraka v...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po avg 25, 2008 8:43 pm

@zavorni servis pošlji PM MacTronu z obrazložitvijo zakaj, pa te bo vrjetno uslišal ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po avg 25, 2008 11:36 pm

Pozdravljeni
V koliko niste sam obnavljal zavore peljite reklamirat, saj ni bilo zastonj.
V koliko pa ste sam obnavljal zavore, pa preverite:
- zavorna tekočina ima oznako DOT3, DOT4, DOT5.1 in je rumeno do rjave barve, trpkega občutka ( nima mazalnosti ) in grenkega okusa. Zavorna tekočina ni naftni derivat, temveč kislina razrečena z alkoholom ( v grobem ) Nikakor ne sme biti magično zelena ( CItroenovo olje za zavore ) ali še slabše motorno olje. Če ugotovite, da ste nalil napačno olje ga takoj odstranite in v glavnem zavornem valju zamenjajte tesnila ( so napihnjena )
- zavorni valj odvijte in poskusite z roko kako se prilega servo ojačevalcu > v primeru da čutite kakšen milimeter upora in ne sede lahkotno na servo pomeni da je glavni zavorni valj kakšen lep ponaredek ( brez strahu ) nastavite vzvod v servo ojačevalcu ( torej privite vijak ki je v servu in gre v glavni zavorni valj - privijajte vijak po milimetrih ko ni več upora še milimeter )
- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.
To kako ste obnovili ABS enoto pa nisem razumel, ker ni kaj za obnavljat ( notri je samo črpalka in nekaj ventilov ki so računalniško krmiljeni, torej to vam lahko v Sloveniji popravi okoli 4 mehaniki, kar pa sem prepričan, da noben od njih ni imel vašega vozila v popravilu )
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga To avg 26, 2008 8:26 am

Fan je napisal/-a:- odvijte na bilokaterem kolesu ( razen rezerve ) prezračevalni vijak in nekdo naj "pumpa" pritiska zavoro > pri vsakem pritisku mara špricniti zavorna tekočina v koliko ne špricne pri vsakem pritisku zavorne pedalke vam blokira glavni zavorni valj ( ne vrača se v zadnji položaj ) zamenjajte tesnila v gl.zav. valju.

Fan, zavore se odzračuje na principu tako, da je prezračevalni vijak privit, nekdo pumpa. Potem se pedalo drži pritisnjeno in v tem momentu drugi odvije vijak. Potem se postopek spet ponovi. Vijak se privije, nekdo pumpa. To se ponavlja dokler nima pedalo primernega upora in skozi prezračevalni vijak ne prihajajo več mehurčki ( na ta vijak je priporočljivo natakniti cevko da se pribljižno vidi kaj gre skozi) Za pospravljanje packarije pa kar sprat z navadno vodo ;)

Če pa se ti bo slučajno dal mal še delat.. pa vzam plastenko mekola če maš mogoče kakšno prazno ali biloktero podobno. Vanjo ustaviš cevko in si fertik. Spodaj se ti bo ujemalo olje, na cevki boš videl kaj gre skoz in je to to, dokler so mehurčki v cevi ko odzračuješ to še ni odzračeno. Sicer pa tudi bodi pozoren na raven zavornega olja v rezervoarčku nad glavnim cilindrom :)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec To avg 26, 2008 10:49 am

INFINITI je napisal/-a:Ti svetujem da se nemudoma spraviš dol s ceste dokler se ne ugotovi kaj je ker boš ubil sebe in še koga drugega.

mulkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mulkec To avg 26, 2008 10:53 am

INFINITI je napisal/-a:Ti svetujem da se nemudoma spraviš dol s ceste dokler se ne ugotovi kaj je ker boš ubil sebe in še koga drugega.
Jaz sem zaprosil za pomoč ne pa za bedaste pripombe ki nikomur ne pomagajo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To avg 26, 2008 10:55 am

mulkec je napisal/-a:
Jaz sem zaprosil za pomoč ne pa za bedaste pripombe ki nikomur ne pomagajo.

najprej prosiš za pomoč nato še komentiraš glede te "pomoči" ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov