Dolgo sem okleval, da bi odprl temo glede mojega problema kateri se vleče zdaj že ene 4-5 mesecov ker sem imel le upanje, da bom kaj uspel rešiti brez vaše pomoči. Da opišem moj problem. Oktobra 2007 sem prevzel novo Astro H v salonu katero sem čakal kar nekaj časa, ker se je šlo za avto po naročilu. Se pravi z povsem mojim izborom opreme. Vse lepo in prav. Avto prevzamem in si ga seveda tudi ogledam. Takrat ni bilo opaziti nobene napake. Avto super. In res avto se je v nadaljnih mesecih več kot dobro izkazal. Nikjer ni kazalo na kakšno napako. Dokler nisem čisto slučajno v začetku novega leta (okrog februarja, marca) odkril meni nesprejemljivo napako. In sicer velki madeži v obeh lučeh. Tako na levi kot tudi desni. In ne samo v kakšnem kotu temveč sta celotne luči zapacane. Ko sem si zadevo bolj podrobno ogledal sem takoj videl, da tukaj ne gre za problem vlage ampak je prav lisasto vse skupaj in ne izgine ko se temperature dvignejo čez dan. Tako se tole vleče zdaj že par mesecev in problemu ni videti konca. Enostavno si ne znam razložiti od česa je tole. Ker če bi bila vlaga bi to opazil in bi bilo najbolje vidno zjutraj. Ampak v lučeh ni v od vlage. Tudi ene same kapljice ne. In ja luči so nedotaknjene torej še ni bilo nič menjano do zdaj. Kot tudi odprto ne.
Glavni problem je pa tale. Bil sem mislim, da marca v avtohiši kjer sem avto prevzel glede tega. Ko je prišel vodja servisa oziroma zadolžena oseba za tovrstne primere (garancija) stvar pogledat je gladko rekel, da zaenkrat ne more narediti nič. Tudi slikati se po njegovem mnenju ne splača, ker ne bi dosegel nič dokler ni vsaj zarosena luč. Jaz sem ga samo pogledal. Rečem mu, da se mi tole ne zdi ravno normalno, ker vem kakšna naj bi bila luč. Je samo prikimaval češ, da verjetno res ni. Obenem me je odslovil s tem češ, da nima smisla pošiljat naprej zadevo dokler ni vlage noter. Takrat mi je bilo vse jasno. Očitno jim dol visi za moje luči. Samo glede na to, da ksenonske luči niti niso del standardne opreme ampak je bila to oprema z doplačilom cca 750€ se mi je že takrat začelo obračat. Zakaj imam garancijo? Takrat se nisem hotel preveč prerekat z njim, ker sem imel tist dan vsega na vrh glave.
Čez kakšen mesec sem pa zadevo poslal po mailu na tri avtohiše v Ljubljani. Od tega so mi odgovorili le iz avtohiše Rudnik z odgovorom naj se oglasim pri njih, da si zadevo pobliže ogledajo. Druge dve avtohiše niso odgovorile. Tako sem se eno soboto zapeljal do ah Rudnik. In res dečkoti so si zadevo orenk ogledali, poslikali in rekli, da pošljejo naprej. Da bom pa mogel počakati odgovor in da naj bi postopek trajal kar lep čas. In res je minilo cca 2 mesca ko sem le dobil odgovor. Odgovor je pa bil, da žal po mnenju GM-a oziroma Opla tole NE spada pod garancijo!? Kako ne spada pod garancijo? A se slaba kakvost/izdelava/napaka ne šteje pod garancijo? Zakaj pa je garancija? Navsezadnje luči niso bile zastonj

Sredi dopusta sem obiskal še eno ah v Ljubljani in naj bi me poklicali ko bo odgovor.
Da pa ne bom samo pisal prilagam fotografije za lažjo predstavo:

Fotografirano je z mobitelom in že v mraku tako, da je slabša kakovost. Ampak menim, da se dovolj dobro vidi zadeva. Lahko pa naredim kakovostnejše fotografije in podnevi, ker se zadeva vidi tudi če sonce sije direkt za lučjo.
Zanima pa me vaše mnenje čeje to normalno in če to res ne spada pod garancijo. Po kakšni logiki ne? Obenem vas naprošam za nasvete kako naprej, ker tega res ne mislim več dolgo gledat. Kaj narediti vnaprej? Na koga se obrniti v tem primeru? Ker konec koncev lahko, da je zaradi tega manjša svetilnost in posledično manjša vidljivost kot bi sicer bila kar sem dobil tudi občutek ob jutrih, ker ko se nekdo pelje proti meni jaz na svojem pasu nimam nevem kako razsvetljeno okoli. Mogoče sem dobil le tako občutek zdaj ko vem kakšne so luči. Ne vem.
Kako zadevo rešit? Kam se obrnit na pomoč? Najraje bi jim avto zapeljal direkt v salon in celo štalo naredu ko bodo imeli največ obiska.
Še nekaj sem pozabil zapisati. Omenili so mi tudi to, da če je po mnenju gospoda kateri ima to čez le stvar LEPOTNE napake, da ni pogojev za menjavo. Stvar lepotne napake? Oziroma če me moti samo izgled? Takega avta sigurno ne bi kupil. To je menda vsem jasno! A se zdaj že norca delajo iz stranke?
Rabim čim več informacij NUJNO, ker počasi izgubljam živce zaradi tega.
Edit: če pa to po vaše bolj spada pod pravni nasveti prosim za premik teme.
Pa še nekaj sem pozabil omenit. In sicer so tej madeži samo po notranji strani stekla. Na črni podlagi in nasplošno v samem ohišju ni znakov madežov.