Seveda sem pomislil na to sam če pomislim da se mi je prej ročna zavora ustavila na polovici pa so bile pakne pri koncu, zdaj pa mi brez sile pade do vrha in da imam nove pakne kar pomeni da sem dobil skoraj 1cm in pol "mesa" ki ga prej ni bilo potem potemtakem bi se mogle ročna še pod polovico ustavt, ne pa še čez... Tud fizično ni mogoče, ker bati so sedaj v poziciji čisto v notranjosti skoraj, se pravi da ročna dela nakakšen prazen hod glede na to da ne prime in da ne porine bata naprej... Ravno iščem po netu kakšna je razlika med DOT 3 in DOT 4, kupil sem nampreč petrolovega DOT 4 in gor piše primerno za DOT 3 in 4 sisteme, mogoče je problem ker je ta DOT 4 preveč viskozen pa ne prenese tazga pritiska...Si pomislil na to da se morajo zavorne ploščice uležit na disk in da moraš prevozit najmanj 200km da boš dobil zaželjen učinek.
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Kadar je ročna zavora na istem cilindru kot nožna ( disk zavore ) je postopek menjave zavornih ploščic malo daljši in drugačen kot brez ročne zavore. Pri vas je povzročitelj nedelovanja zavor pomankanje znanja na tem področju.
Zadaj še enkrat snamite zavorne cilindre, na vijaku spustite ročno zavoro da se bo vzvod na cilindru vrnil v zadnji položaj, privijte batek ( v smeri urinega kazalca ) v cilindru do skrajne notranje točke in nato nazaj ( v levo ) tako da imate med batkom in zavornimi ploščicami približno 1 -2 mm prostora. Zareza na batku mora biti v vodoravnem položaju. Nato privijte nazaj zavorni cilinder, prezračite zavore ( ne predolgo, da se ne speni zavorna tekočina ) in nastavite hod ročne zavore.
V primeru, da boste sledili napotkom bo vozilo spet zaviralo kot mora, v koliko pa boste kaj prikrojili po svoje pa bo rezoltat enak sedanjemu.
Če naletite na težave me pokličite po tel. in vam bom dodal potrebne nasvete.
Razlika med zavornim oljem ki imajo oznako DOT3, DOT4, ali DOT5.1 je v višini vrelišča in zmogljivosti toplotnih obremenitev. DOT3 se skoraj ne uporablja več. Večina vozil uporablja DOT4, za športne namene in motorna kolesa se uporablja DOT5.1
V zadnjem zavornem cilindru je : zavorni valj, tesnila in 32 elementov za ročno zavoro, ki zahtevajo točen postopek menjave.
Kar se pa tiče zračenja ABS enote preko računalnika je za lase privlečeno in dotalna bedarija - to ne obstaja in v praksi se to ne da izvajati.
Lep pozdrav
sanni je napisal/-a:imam problem na nissan primeri letnik 99 zadnje kolo šteka na bateku ima eno luknjico pod zasčitno manšeto mogoče kdo ve v kakšnem položaju mora biti
l.p.
Stane
chevy je napisal/-a:Z eno orenk injekcijo sprazni staro tekočino ven, ker drugače boste pol ure praznili posodcoNajboljše je začeti pri najdaljši cevi - se pravi zadnji desni. Nekdo naj ti pritiska pedal in ti takrat odvij prezračevalni vijak. Ko vidiš, da priteče sveže olje (bolj svetlo od starega) pa naj ''tisti'' pritisne pedal do konca in ti zategneš vijak.
Na enemu forumu sem zasledil, da se razlikuje postopek menjave pri avtih z ABS in brez - v čem je razlika
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov