Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

vgradnja elektronske blokade

Napisal/-a myster Ne avg 31, 2008 11:27 am

fotr je kupil opel zafiro z 1.8 16V motorju, ki ima 103kW.pri zavarovanju je razlike okoli 140€ (jezi ga, ker zaradi treh kilovato more več plačevati-skoraj po nepotrebnim).zanimalo ga je. če se da te 3 kilovate nekako elektronsko omejiti in da pridobi potrdilo, da ima avto točno 100kW (tako bi padel v manjši razred).pri nakupu je gledal na konje in je čist pozabil na kilovate (seveda mu nakupa ni žal...če tega ni možn se pa tud ne bo pojedu).če se tega ne da, bi prosil, če se da potem povečat moč do max.130kW

lp

p.s.: prosil bi tudi da odmaknete vsake komentarje na to, da se je kupil velik avto, pa da sedaj ni več denarja, ker nimajo veze s tem.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Ne avg 31, 2008 11:39 am

Ne da se.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne avg 31, 2008 12:04 pm

elektronsko lahko omejiš samo hitrost in nič več, edino če zamenjaš motor

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne avg 31, 2008 12:29 pm

adis je napisal/-a:elektronsko lahko omejiš samo hitrost in nič več, edino če zamenjaš motor

to sploh ni res
če bi bilo, nihče ne bi opravljal chip tuninga
število konjev se da povečat in zmanjšat
povprašaj na pooblaščenem servisu, če ti lahko naložijo program s 100kw - verjetno obstaja prav zaradi zavarovalnih razredov (verjetno je 100kw zafira naprodaj v kakšni drugi državi)

potem boš moral napravit homologacijo

razni rsr, skn in avtoelektronika bi ti sicer lahko spremenili program in zmanjšali moč, vendar moraš potem predelavo homologirat, kar pa z njhovimi modifikacijami verjetno ni možno
podpis

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Ne avg 31, 2008 5:53 pm

Preveri recimo na LPP homologaciji, katere papirje potrebuješ in če se da.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne avg 31, 2008 6:10 pm

To se da sigurno narest. Vendar cena takšnega posega naredi prihranek na zavarovanju skoraj nesmiseln. Sploh pa se gre za 140 evrov, če bi se še za par sto bi imelo se smisel zajebavat s tem, tako pa sem mnenja, da pustiš kako je in imaš tako še najmanj problemov.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Ne avg 31, 2008 9:47 pm

Kwa pa je gledu k je kupoval ta j***a :)
Poglej kolk folka voz golfa ali passata tdi z 81KW!!! ( zaradi enega usranega KW-ja pade v rang od 80-100KW).

Maš tud renoje z 1.6 16V motorjem in ima 83 ali 82 KW, včasih pa so imeli 79KW.

Pomoje ima tu država prste vmes, določeno firmo vozil dobro podmažejo in ti izdelajo za naš trg kak kilovat več. Jebiga....

Naj si tvoj fotr kupi polota za 40KW in po prišel poceni skoz......
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Ne avg 31, 2008 10:58 pm

lumpii je napisal/-a:Kwa pa je gledu k je kupoval ta j***a :)
Poglej kolk folka voz golfa ali passata tdi z 81KW!!! ( zaradi enega usranega KW-ja pade v rang od 80-100KW).

Maš tud renoje z 1.6 16V motorjem in ima 83 ali 82 KW, včasih pa so imeli 79KW.

Pomoje ima tu država prste vmes, določeno firmo vozil dobro podmažejo in ti izdelajo za naš trg kak kilovat več. Jebiga....

Naj si tvoj fotr kupi polota za 40KW in po prišel poceni skoz......

ka teb ni jasn...dj nauč se brat moj prvi post v tej temi (še izrecno sm pod p.s. napisu da denar ni ovira)...ker pa vprašat ni greh in ker nism zasledil podobne teme sem preprosto vprašal kar se da naredit in kaj ne.sm lepo napisu, da se ne bo pojedu zaradi teh 140€.ti me s tem žališ in mojega fotra.upam da ti bojo dali modelarji vsaj kak karton :evil:
Zadnjič spremenil myster, dne Ne avg 31, 2008 11:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Ne avg 31, 2008 11:00 pm

lizard je napisal/-a:To se da sigurno narest. Vendar cena takšnega posega naredi prihranek na zavarovanju skoraj nesmiseln. Sploh pa se gre za 140 evrov, če bi se še za par sto bi imelo se smisel zajebavat s tem, tako pa sem mnenja, da pustiš kako je in imaš tako še najmanj problemov.

hvala...je reku stari, da mogoč ko bo naredu nekaj 10k km bo dal kak čip noter (mogoč nasledn let).zaenkrat ga pa še ahta, da ga lepo ulavfa

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po sep 01, 2008 12:16 am

No edino če obstaja za keteri trg, ko je že nekdo pred mano omenil, 100 kW verzija. Takrat bi imelo smisel. Malo prečekiraj Oplove uradne strani širom Evrope, če kaj najdeš.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po sep 01, 2008 2:09 am

myster je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:To se da sigurno narest. Vendar cena takšnega posega naredi prihranek na zavarovanju skoraj nesmiseln. Sploh pa se gre za 140 evrov, če bi se še za par sto bi imelo se smisel zajebavat s tem, tako pa sem mnenja, da pustiš kako je in imaš tako še najmanj problemov.

hvala...je reku stari, da mogoč ko bo naredu nekaj 10k km bo dal kak čip noter (mogoč nasledn let).zaenkrat ga pa še ahta, da ga lepo ulavfa

čip brez turbine nima smisla ;)

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Po sep 01, 2008 9:06 am

Se neda, oz nocejo na LPPju glede tega nic urediti. Tvoj fotr jamra zaradi 3h kilovatov...eni smo v visjem razredu zaradi 1ga kilovata pa nejamramo.......
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič Po sep 01, 2008 10:08 am

target_practice je napisal/-a:Se neda, oz nocejo na LPPju glede tega nic urediti. Tvoj fotr jamra zaradi 3h kilovatov...eni smo v visjem razredu zaradi 1ga kilovata pa nejamramo.......

jSt tud.....kaj čmo

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Po sep 01, 2008 2:42 pm

target_practice je napisal/-a:Se neda, oz nocejo na LPPju glede tega nic urediti. Tvoj fotr jamra zaradi 3h kilovatov...eni smo v visjem razredu zaradi 1ga kilovata pa nejamramo.......

sj sm rek da ne jamra...sam vprašu je, če se da kj (bolj ugodno naredit).pač zarad 140€ se ne bo pojedu (sm že večkrat napisu).

sj se mi je zdl da me bote napadl...sam tk pa spet ne... :roll: sam vprašu sm, ker nism zasledil podobne teme :evil:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov