Nasveti in napotki ter povpraševanja...

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

vozilo ne gre naravnost

Napisal/-a anzl To sep 02, 2008 7:24 pm

že ko sem kupil vozilo sem moral držati volan malo v levo, da gre avto naravnost. dal sem narediti optiko, serviser, ki mi je to delal je rekel da bo vredu, pa je še vedno isto. kaj naj naredim, da bom to popravil? vozilo je rover 400 99 letnik.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To sep 02, 2008 7:39 pm

Kako pa se volan postavi ko ga na ravnini spustiš? Če gre avto naravnost volan je pa zasukan v levo, zgleda, da so enkrat na optiki zasukali volan. V tem primeru boš moral volan snet dol in ga za par zobov obrnit.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 02, 2008 7:51 pm

Tako se ne nastavlja položaj volana! Razen če je bil kdaj snet in narobe nataknjen (zamaknjen) nazaj. Pravilno se nastavi tako, da se končnik na eni strani privije, da drugi pa odvije.
Namreč ko je volan na sredini, mora biti tudi zobata letev na sredini.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To sep 02, 2008 8:17 pm

očitno je bilo vozilo zaleteno, in slabo popravljeno. druga možnost je zvita roka. pomoje bi blo treba avto peljat k enmu mojstru ki se na to spozna , da bi povedal kaj je z avtom dejansko narobe. če morš držat volan da gre avto naravnost, mislim da tudi gume radira.vzrok je zvita šasija, tukaj pa optika ne pomaga kaj dost.

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To sep 02, 2008 8:32 pm

Ja ka si pa roverja kupu :P Mogoč pa on ni vredu naredu optike recimo ni fiksiru volana? Ker ko sm js delu optiko sicer nekje bogu za hrbtom na poti iz morja sem ga mugu opozorit glede volana potem je pa začuda celo vse vredu naredu :)
Prelude To Disaster

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Sr sep 03, 2008 9:39 am

HOLLAND ko spustim volan gre avto še vedno naravnost, se pravi da ne poravna volana.

ja, sprednje levo kolo je z slabega pol centimetra bol nazaj od desnega, vendar mi je serviser rekel, da to nebi smela biti prevelika ovira.

Mgajvrgume mi je radiralo predne sem dal narediti optiko, sedaj mi jih ne radira več.

TriCiklje fiksiru volan, sem bil zrvan ko je delal, sicer sem cel posotopek videl prvič, ampak mislm da je naredu tko kot je treba. ker me je že takoj tut za gume opozru da so slabe, pa da bom mogu zamenat, pa vem da se mu tuki ni šlo za zaslužk ker ne prodaja gum

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Sr sep 03, 2008 9:45 am

Uf, tole imam pa jaz enako tezavo kot ti. Na morju sem naslonil avto na korito tako da sem se ustavil na gumi. Vse skupaj se je zgodilo zelo pocasi (speljal pol metra) zato nisem posebej preverjal koles. Sedaj moram pa imet volan rahlo v levo za voznjo naravnost, kolo je malenkost nazaj od levega in pri zaviranju mi mocno trese(zavore zamenjane 3 k km nazaj). Upam, da lahko kdo pomaga, oz. ce tezavo odpravim sporocim.

LP

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr sep 03, 2008 9:48 am

Običajno menjava spodnje vilice pomaga, kar niti ni drago. Vedno se pa preveri z navzkrižno meritvijo dejanski vzrok.

anzl
Nov uporabnik

Napisal/-a anzl Sr sep 03, 2008 9:53 am

Crazy Frog: men pa pri bremzanju nič ne trese volana, zto k so bremze tok slabe :P jih bom mogu menjat, sm učer na ebayu gledu (britanskem) pa so ful pocen deli za roverja tm. pa tut roverji so ful ful pocen tm. bi se splačal enga čim bl ohranenga kupt, pa ga met za dele, po možnosti taga k ma volan na lev stran :lol:

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr sep 03, 2008 10:32 am

anzl je napisal/-a:Crazy Frog: men pa pri bremzanju nič ne trese volana, zto k so bremze tok slabe :P jih bom mogu menjat, sm učer na ebayu gledu (britanskem) pa so ful pocen deli za roverja tm. pa tut roverji so ful ful pocen tm. bi se splačal enga čim bl ohranenga kupt, pa ga met za dele, po možnosti taga k ma volan na lev stran :lol:

Pa maš ostalih stroškov da roverja sem spraviš tulk da za ta dnar kupiš dobr ohranjenga tu.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Sr sep 03, 2008 1:13 pm

sebaveh je napisal/-a:Tako se ne nastavlja položaj volana! Razen če je bil kdaj snet in narobe nataknjen (zamaknjen) nazaj. Pravilno se nastavi tako, da se končnik na eni strani privije, da drugi pa odvije.
Namreč ko je volan na sredini, mora biti tudi zobata letev na sredini.

Saj nisem reku, da se ga tako nastavlja ampak je možno, da ga je kdaj nekdo usrau.
Če pa je zamaknjeno kolo je pa verjetno res bil kdaj karamboliran al pa s kolesom v kakšen robnik.

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr sep 03, 2008 1:15 pm

TriCikl je napisal/-a:
anzl je napisal/-a:Crazy Frog: men pa pri bremzanju nič ne trese volana, zto k so bremze tok slabe :P jih bom mogu menjat, sm učer na ebayu gledu (britanskem) pa so ful pocen deli za roverja tm. pa tut roverji so ful ful pocen tm. bi se splačal enga čim bl ohranenga kupt, pa ga met za dele, po možnosti taga k ma volan na lev stran :lol:

Pa maš ostalih stroškov da roverja sem spraviš tulk da za ta dnar kupiš dobr ohranjenga tu.

Če ga maš za dele, ti ostali stroški znašajo točno 500 € ;)

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Napisal/-a TriCikl Sr sep 03, 2008 3:30 pm

ocean je napisal/-a:
TriCikl je napisal/-a:

Če ga maš za dele, ti ostali stroški znašajo točno 500 € ;)

+cena avtomobila+prevoz? al je prevoz vračunan v teh 500€?
Prelude To Disaster

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr sep 03, 2008 6:24 pm

Prevoz je teh 500€ + seveda cena avta, kok je pa ta cena nižja je pa zej stvar diskusije (če je za 1000€ nižja po se splača če ne pa ne :D ).

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr sep 03, 2008 7:04 pm

Tudi jaz moram držati volan malo na desno da gre avto naravnost. Bil že pri nekaj optikih in je kao vse vredu. To se mi dogaja od tedaj ko sem z 70km/h priletel v udarno luknjo na cesti... In zaenkrat še nisem našel mehanika, ki bi ugotovil kje je finta. Udarec je bil tako močan da mi je iz ALU felne uteži dol pometalo. SAmo sem jih dal centirat in so kao vredu. Sem pa iz okolice MB.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr sep 03, 2008 7:34 pm

je HOLLAND lepo napisal, kaj se nardi, če je volanski obroč postrani takrat ko gre avto naravnost, čeprav bi to mogli na optiki spodaj pri končnikih uravnat.

Drugače pa je naslov teme totalno napačen, ker se ga razlaga kot da avto sam zavija, če volan spustiš.
LP Rok

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če sep 04, 2008 12:40 am

AndrejD je napisal/-a:Tudi jaz moram držati volan malo na desno da gre avto naravnost. Bil že pri nekaj optikih in je kao vse vredu. To se mi dogaja od tedaj ko sem z 70km/h priletel v udarno luknjo na cesti... In zaenkrat še nisem našel mehanika, ki bi ugotovil kje je finta. Udarec je bil tako močan da mi je iz ALU felne uteži dol pometalo. SAmo sem jih dal centirat in so kao vredu. Sem pa iz okolice MB.

Lp

Verjetno ti je roko zvilo, pomeri če ni eno kolo malo zamaknjeno nazaj.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če sep 04, 2008 11:51 am

Primoz_86 je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Tudi jaz moram držati volan malo na desno da gre avto naravnost. Bil že pri nekaj optikih in je kao vse vredu. To se mi dogaja od tedaj ko sem z 70km/h priletel v udarno luknjo na cesti... In zaenkrat še nisem našel mehanika, ki bi ugotovil kje je finta. Udarec je bil tako močan da mi je iz ALU felne uteži dol pometalo. SAmo sem jih dal centirat in so kao vredu. Sem pa iz okolice MB.

Lp

Verjetno ti je roko zvilo, pomeri če ni eno kolo malo zamaknjeno nazaj.

in to naredim kako ?
Slika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 04, 2008 3:16 pm

Sprobaj zamenjat sprednjo levo in desno kolo. Če ti potem avto vleče v nasprotno smer maš gume zanič. Ne morš verjet kolkokrat se težave s tem odpravijo.
Al pa zadnje gume zmontiraj spredaj. Sam imam golfa 3 in sem že enkrat rešu problem na ta način.
Al pa poglej še se kolo na tej strani k ti vleče avto segreva,potem ti šteka zavorni cilinderček.
:) Upam da ti bo post pomagal.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 04, 2008 3:24 pm

BTW za vse....
Volanski obroč,oz njegova poziocija nima nobene vloge pri optiki vozila.
Če je optika v redu volanski obroč preprosto vn pobereš in nastaviš tak da bo v redu.
Če avto vleče levo in desno je skoraj 100% da so gume stare in zanič pa tudi če imajo dober profil
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov