Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dspalir
Nov uporabnik

Audi A4 Lučka za olje

Napisal/-a dspalir Po sep 08, 2008 8:00 am

Pozdravljeni

Na mojem Audiu se prižiga lučka za olje. Vendar samo takrat ko grem na daljšo vožnjo, ko se olje močno zagreje. Olja mam dovolj v motorju...

ko se vozim samo v službo in nazaj, pa se lučka ne prižiga.

Je mev gdo kakšen podoben problem!

hvala za odgovore......Lep pozdrav

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Audi A4 Lučka za olje

Napisal/-a MacTron Po sep 08, 2008 11:33 am

Priklop na tester (Vag-com) mu nebi nikakor skodoval... ker pa je napaka ostala zapisana
bi lahko tudi preveril ce je kaj narobe z elektroniko oz. mehaniko (senzorji).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Po sep 08, 2008 11:44 am

Sem ga priklopo na tester, pa je pokazalo tri možne variante, oljno stikalo, lambda sonda, ali da je zamašena neka cevka ko je v karterju. No zdaj pa sem zvedo da je še možnost oljne črpalke, tk da zdaj sploh nevem.

Od zadnjič ko mi je napake pobrisal je blo zdaj en mesec mir,ko sem se vozil samo v službo in nazaj, se je pa prižgala zdaj čez vikend, ko sem naredil 150 km brez postanka.

Danc zjutro se pa spet ni prižgala ko sem šel v službo...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po sep 08, 2008 11:49 am

Vredu sedaj imas lahko zapisano samo eno napako... tako da cim prej na tester.
Ce so bile prej pobrisane vse in se je sedaj ta vikend prizgala lucka... bi moralo pokazat
eno... ker bog ve od kdaj sta bili ostali dve. Preveri cim prej.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po sep 08, 2008 11:55 am

MacTron je napisal/-a:Vredu sedaj imas lahko zapisano samo eno napako... tako da cim prej na tester.
Ce so bile prej pobrisane vse in se je sedaj ta vikend prizgala lucka... bi moralo pokazat
eno... ker bog ve od kdaj sta bili ostali dve. Preveri cim prej.

Kot že rečeno čimprej na servis in upajmo da je napaka na senzorju. V nasprotenem primeru zna biti kmalu generalka. Malce sumim, da takrat ko se prižge lučka za olje pade tudi tlak olja v sistemu mazanja. Večkratne obremenitve pod takimi pogoji pa pomenijo generalko, saj takrat motor ni dovolj mazan.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 08, 2008 12:15 pm

tristan01 je napisal/-a:[sumim, da takrat ko se prižge lučka za olje pade tudi tlak olja v sistemu mazanja. Večkratne obremenitve pod takimi pogoji pa

...ne piše sicer kateri model in letnik, vendar v vednost(sicer verjetno poznavalci vedo) ampak, da malo obnovimo; 1995/1996 začetek 1997 na bencincih problemi z oljno črpalko........in dogaja se to, kar je "tristan 01" napisal......(da verjetno na momente pade tlak)

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Po sep 08, 2008 12:18 pm

Ja to me skrbi, da ne pade tlak in motorja ne maže več.

Sam a je možno da črpalka pri ogretem avtomobilo nebi delala, ko je pa vožen na kratke relcije pa deluje brezhibno...
Problem je ker tester ne pokaže, če bi bla v okvari oljna črpalka.
Tester pa pod eno napako ki je zabeležena pokaže tri možne variante, ne napiše konkretno kje je napaka.

Napiše da se pri zelo vročem avtomobilo sproži napaka, zdaj je pa to lahko senzor, lambda sonda, ali zamašena cevka v karterju...Pol pa neveš več kje si :)
Da pa grem zdaj vse to menjat tja v tri dni, je paspet brezveze, sam če nebo druge bo treba...

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Po sep 08, 2008 12:21 pm

Imam letnik 99 model 2000.......prevoženih realnih 130.000 km...

Sem pa pomoslil tudi na bencin, ko je pisalo da je možna napaka pri lambdi sondi, ker zadnje čase tamkam super 100 da mu nebo odgovarjalo gorivo pri vročem motorju.
Sliši se hecno, sam nevem..

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Po sep 08, 2008 12:24 pm

Tlak olja z bencinom nima nič
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir Po sep 08, 2008 12:42 pm

Ja če je pa v napaki pisalo možnost lambde sonde pri vročem motorju..

Ker pač posebej lučke za lambdo sondo ni, se pač prižge lučka za olje. Meni se tut zdi čudno, če nebi v napaki pisalo, nebi verjev...

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir To sep 09, 2008 8:35 am

Sem včeraj bil pri enem mehaniku in je rekel da je možno da je zadelano neko sito v karterju....Je to mogoče možno, da zazna samo takrat ko je olje res ful vorče, ko se pa vozim na kratke relacije pa ne javi??

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo To sep 09, 2008 12:35 pm

ko se voziš dlje časa (še posebej če se voziš) hitreje se ti olje bolj segreje in posledično postane redkejše, zato lahko pade tudi oljni tlak. če ti ta pade pod določeno vrednost se ti prižge zgoraj omenjena lučka.
Lahko da imaš zamašeno tudi cevko med olnim koritom in oljno pumpo ali pa pokvarjeno tipalo vendar ...
Katero olje uporabljaš? Kakšno porabo olja imaš? Ti avto kadi?

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir To sep 09, 2008 12:48 pm

Uporabljam olje MOBILE SYNT S 10W40 , mislim da je zelo dobro olje, ker je prav sintetični in pride okoli 15 eur liter...

Do 90.000 je bil notri Aral, od tej naprej pa tale Mobil...

Avto je bil redno servisiran in ima 132.000 prevoženih kilometrov.....letnik 99.

Avto ne kadi niti malo ne, tudi ko je mrzli....

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir To sep 09, 2008 12:51 pm

Aja...olja pa spije tam okoli 1 liter na 15 tisoč prevoženih.....
Sam nevem a mam notri 5W40 al 10W40......mislim da prej 5W40

Zdaj mam olje noti od janurja 08 in imam prevoženih 12.000 kilometrov, in ga je spil mogoče pol litra....

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To sep 09, 2008 1:41 pm

Črpalka za olje v okvari ???
Ne pritisne dovolj olja navzgor ter bati in glava delajo na suho.
Al pa ležaji na motorno gred kaput,če se sliš da mašina fejst ropoče pr niskih obratih.
A ti lučka gori pr nizkih al pa tut pr visokih obratih ??
Dol poberi pokrovček glave motorja,avto mal zalaufaj na kratko in poglej če šprica olje fajn navzgor. če ne je črpalka hin.

dspalir
Nov uporabnik

Napisal/-a dspalir To sep 09, 2008 1:51 pm

Ja ko se mi lučka prižge gori skos, a vozim pod malimi obrati al pa visokimi.

Prižge se mi pa ko prevozim približno 100-150 km skup. Na kratke relacije se pa ne prižiga.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To sep 09, 2008 6:48 pm

dspalir je napisal/-a:Ja to me skrbi, da ne pade tlak in motorja ne maže več.

Sam a je možno da črpalka pri ogretem avtomobilo nebi delala, ko je pa vožen na kratke relcije pa deluje brezhibno...
Problem je ker tester ne pokaže, če bi bla v okvari oljna črpalka.
Tester pa pod eno napako ki je zabeležena pokaže tri možne variante, ne napiše konkretno kje je napaka.

Napiše da se pri zelo vročem avtomobilo sproži napaka, zdaj je pa to lahko senzor, lambda sonda, ali zamašena cevka v karterju...Pol pa neveš več kje si :)
Da pa grem zdaj vse to menjat tja v tri dni, je paspet brezveze, sam če nebo druge bo treba...

Tole se mi je pred leti dogajalo na Favoritki. Težava pa je v tem da je oljna črpalka bila slaba in je v prostem teku naredila premalo pritiska, ko si zvišal vrtlajej za 200RPM pa ni bilo več panike. Takoj sem posumil, da se nekaj podobnega dogaja pri tebi. Zakaj se to dogaja samo pri ogretem motorju? Zato ker je takrat olje ogreto, nekoliko bolj redko in oljni pritisk je posledično nižji.

Lp Tristan01

PS: Škoda se je takšna vozila še kako leto preden smo jo prodali, ampak malo dvomim da bo to prenesel tudi TDI.
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To sep 09, 2008 9:41 pm

dspalir je napisal/-a:Sem ga priklopo na tester, pa je pokazalo tri možne variante, oljno stikalo, lambda sonda, ali da je zamašena neka cevka ko je v karterju. No zdaj pa sem zvedo da je še možnost oljne črpalke, tk da zdaj sploh nevem.

Od zadnjič ko mi je napake pobrisal je blo zdaj en mesec mir,ko sem se vozil samo v službo in nazaj, se je pa prižgala zdaj čez vikend, ko sem naredil 150 km brez postanka.

Danc zjutro se pa spet ni prižgala ko sem šel v službo...

Pozdravljeni
Ščistite sito v karterju, ( priporočeno je menjava olja in oljnega čistilca ) pobrišite napake, in uživejte v vožnji.
Hmm, kakšno znamko testerja uporabljate, da vam kaže okvaro raznih cevk v karterju?
Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 09, 2008 10:12 pm

od letnika 98 naprej so bili problemi z oljnimi črpalkami

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 09, 2008 11:19 pm

adis je napisal/-a:od letnika 98 naprej so bili problemi z oljnimi črpalkami

...adis ne; tako kot sem napisal (od začetka izdelave B5, do prvega face-lifta) ko sem imel takrat 1995 novega 1.8 T, sem po pol leta dobil vpoklic in črpalko so zamenjali.....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov