Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Kaj lahko uveljavljam glede na nastalo situacijo?

Napisal/-a cuoresportivo So sep 20, 2008 3:27 am

Pozdravljeni,

Očitno težav z novim avtom še kar ni konec. Ta zadnja je kar precej huda. Avto sem dobil 9.9.2008 iz servisa. Vse kar sem omenil , da je narobe je bilo odpravljeno. Danes ko sem opravljal razne opravke in nato šel iz službe ugotovim , da so mi ukradli vse kar je bilo vrednega v avtu ,v cca 3000 € vrednosti kolk sem naštel . Ugotovim, da ni vlomljeno, stekla cela, nič zvito, počohano, itd....nakar ugotovim, da se desna sprednja vrata ne zaklenejo ko pritisneš na daljinca. Gre za renault megane grandtour. Glede na to, da se vozim sam večinoma in da ni extra indikatorja, da kaj ne bi bilo vredu zaklenjeno, je to malo težko ugotovit.

Vsa oprema kaj sem jo imel je bila pa v prtljažniku in prekrita z roleto. Sedaj me zanima, kaj v tem primeru naredit, koga bremenit za nastalo situacijo?
Ni važno kak stojiš zraven avta, ampak kako ga voziš.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka So sep 20, 2008 8:16 am

Tole bo verjetno trd oreh celo za zelo pretkanega odvetnika....jaz bi se pozanimal kar pri nekomu od njih.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So sep 20, 2008 8:39 am

Kaki je pa avto?

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So sep 20, 2008 8:57 am

Saj je napisal, renault megane grandtour.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii So sep 20, 2008 10:10 am

ijuvan je napisal/-a:Saj je napisal, renault megane grandtour.

Ja kaj pa si mel noter, da je vredno 3000€?
Kako sploh daš avto na servis in pustiš ne vem koliko vredne stvari v avtu?

Na servisih je itak sama ciganija, zaposleni sami mulčki, ki nimajo izkušenj, delajo cel mesec za 500-600€ in normalno, da si zapomnijo kje je kaj vredno, da se pride zvečer iskat......
Preveri da ti niso morda izklopili konektor za elektriko na vratih.... 100% je v zvezi s servisom, le da ne moreš dokazati.... Sam so pa tud te mulci budale, bol da bi vrgl kamen v šipo in bi vsaj za zabo zabrisal dokaze.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Napisal/-a cuoresportivo So sep 20, 2008 11:05 am

Mogoče sem malo nerazumljivo napisal. Moja napaka. Med servisom ni bilo v avtu ničesar. Ko sem avto dobil s servisa sem začel opravljat službene dolžnosti. No in takrat sem imel v avtu par notesnikov, druge računalniške opreme, manjka pa tudi originalni radio.

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Napisal/-a cuoresportivo So sep 20, 2008 11:07 am

No in minilo je cca 10 dni, preden sem to ugotovil, da to ne dela.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW So sep 20, 2008 11:28 am

imaš še vedno opcijo da greš na servis in da začneš fakat.

avtotrend
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a avtotrend So sep 20, 2008 11:56 am

Na žalost ne moreš nič storiti! Njihova dolžnost je da ko vozilo sprejmejo, da napišejo vse hibe, ki jih ima vozilo (razne praske, vdrtine, el. okvare, ...). Pravtako pa je tvoja dolžnost ko vozilo prevzemaš, da preveriš če je z vozilom vse OK, ko pa enkrat zapustiš servis pa nimaš kaj. Pa še 10 dni je minilo vmes. Glupo se ti pa zdi da ko vozilo prevzameš da ga boš celga pregledu če vse štima, sej si ga valda prpelu na servis ne pa na avtosejem. Svetujem ti pa da vsaj poskusiš kaj zrihtati z njimi, zgubit itak nimaš nč - ali pač?

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW So sep 20, 2008 1:24 pm

v tem primeru je bila napaka zanalašč narejena! bom reku tako, če se oni delajo budale ni razloga da bi se delal tudi ti. res nimaš več kot toliko kaj naredit, sam jaz bi jim za prav zagrozil! ve se da take stvari se ne dogajajo same od sebe.
lahko pa kličeš policijo ind a ti na konektorju pogledajo prstne odtise. če je prstni odtis od njihovega mehanika ...

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice So sep 20, 2008 1:37 pm

LAhko poves policiji da sumis mehankarje, v kolikor te bodo vzeli resno, bo avto moral k sodnemu izvedencu da ga temeljito pregledajo. V kolikor se sum izkaze za napacnega ti lahk izstavijo racun za postopek, poleg tega pa lahko servis poda tozbo :) dvorezni noz :)
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Napisal/-a cuoresportivo So sep 20, 2008 7:15 pm

KOlegica je rekla, da ko se je nazadnje z menoj vozila, da je še delalo normalno.....tak da niso mehaniki kaj zje......

Uporabniški avatar
cuoresportivo
Nov uporabnik

Napisal/-a cuoresportivo Po sep 22, 2008 6:30 pm

Bil sem danes na servisu. Ključavnica je crknila, elektrika je ok. Baje še niso imeli na tem servisu primera, da bi to crknilo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov