Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Hladilna tekočina

Napisal/-a The Edge Ne sep 28, 2008 6:37 pm

Pri corsi C, 2005, mi nekje zmanjkuje hladilna tekočina.. Kaki pol litra na mesec..danes sem dal cajtnge spodaj in mi nekje na levi strani (sovoznik) pusca oziroma canka.. Otis na cajtngah je bil kot neka kača 20centimetrska:) .. se komu sanja s prve roke, kje bi to lahko bilo ?

Hvala in lep pozdrav!
Slika

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne sep 28, 2008 6:56 pm

Tako bolj težko ugotoviš od kje teče, saj lahko voda pricurlja čisto od drugega konca.

Preveri cevi, spojke, kiler itd... Če imaš zelen antifriz potem glej, če je kje kaj zelenega, če rdečega, glej rdeče ;). Poglej pokrova kilerja in ekspanzijske posode, če ti tam ven slučajn ne uhaja.

V najslabšem primeru ti prebija tesnilo glave, ali pa imaš počeno ali zvito glavo (se ti je kaj pregreval zadnje čase?). Poglej pod pokrov za dolivanje olja. Če imaš kako smetano oz. kremo, potem se ti olje meša z vodo in to bi kazalo na tesnilo.

Daj ga na dvigalo, ali jašek, da boš videl od kje teče.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Ne sep 28, 2008 7:02 pm

Mislis, da teče, tudi če je tesnilo glave, nena potem izhlapi in se sploh ne vidi ? Pregreval se mi ni..hm, upam da samo kaka digtunga pusca kje:) bom peljal ja..

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne sep 28, 2008 7:51 pm

Mozno da ti spusca na vodni pumpi semering. To bi znalo bit na sovoznikovi strani.
Dvigni avto pa poglej kje je belo od antifriza, ker ti verjetno tece po bloku.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov