Nasveti in napotki ter povpraševanja...

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

katere brisalce za peugeot 307

Napisal/-a north789 Ne okt 05, 2008 10:42 am

katere brisalce je nabolj kupit za peuegota nista oba isto dolga na sovoznikovi strani je za par cm krajši od ta druzga bi pa kupil bosch samo nvem kje pa kakšne sedaj imam od valota 1 leto stare pa so mi začele škripat.

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Ne okt 05, 2008 11:10 am

Na vsaki malo večji bencinski jih imajo.
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne okt 05, 2008 1:17 pm

Se boš kar namtral iskat po črpalkah in po trgovinah. Namreč nikjer nimajo na škatli napisan za 307. Edino da kupiš dve različni škatli z različnimi dimenzijami, pa imaš naslednji par za drugo leto.
Js sem kupil pri avtohiši, kjer majo prov za 307 original, pa je bolj za en ''drek''. Že takoj ko sem jih namontiral so začele mal škripat, sicer jih mam že več k eno leto pa se na srečo škripanje ne stopnjuje. Mislim da je pa proizvajalec gume na brisalcu bosch.
Za drug avto sem kupil isto bosch v trgovini pa še po dveh letih lepo briše.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne okt 05, 2008 2:17 pm

Najboljše je najprej pisat stavke z ločili.

Potem pa vzameš meter in oba brisalca zmeriš, saj na vsaki škatli piše dolžina. To je samo v primeru, da se ti v trgovinah ne da obračat vsake škatle zato, da bi preveril če je za tvoj avto.

Včasih tud ne dobiš tega kar iščeš. Sam sem enkrat kupil od nevem katere firme brisalce točno za moj tip avta in sta potem bila oba kratka, kar pa mi ni ustrezalo, ker mi je premalo brisalo. Potem sem kupil Champion z "spojlerčkom" prav tako za moj tip avta in je bil spojlerček prevelik, sem ga moral porezat, da paše. Najboljše je, da enkrat najdeš tiste prave in se jih potem "držiš".

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne okt 05, 2008 5:25 pm

Priporočam od Valeota (škatle zelene barve), dobiš pa jih na Petrolu. Sem jih kupil pred kratkim za 406 Coupe in ne škripajo nič. Jih prodajajo tudi posamično, po eden v škatli, bila pa sta 30€ oba dva.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne okt 05, 2008 6:24 pm

v vsaki trgovini z avtodeli ti morajo prodati posamičen brisalec pa čeprav sta v škatli 2 sicer pa ne vem kaj se pritožuješ če ti po enem letu škripljejo nekateri tukaj menjajo gume 2X na leto tebi je pa težko brisalce zamenjat.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne okt 05, 2008 7:08 pm

kupi original....razkiraš , ampak veš KAJ imaš !
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne okt 05, 2008 7:09 pm

za brisalce lahko kontaktiraš mojega soseda http://www.marino.si/novo/brisalec.htm
ima več vrst brisalcev, tudi nove modele... dolžina po želji, tudi za tovornjake

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne okt 05, 2008 7:14 pm

Piše za vsak avto....rabim pa za jeepa....pa ne paše od nobenga avta. Ker ima tist jeziček ki ga drži na okovju tanjši kot evro standardi.....do zdaj še nisem našel gumice ki bi pasala.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne okt 05, 2008 7:20 pm

sedaj ko imam te že eno leto so originalni od valeota za peugeto 307 isti so kukr je biv nov avto samo nebi smeli po enem letu začet škripat če sm imel prej iste 3 leta pa niso škripal tolk kot te avto se pa vozi več ali mn v suhem vremenu ma pa 65.000 km.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne okt 05, 2008 7:23 pm

čare: če je to letelo name, preberi raje še enkrat. Brisalci in to originalni so takoj začeli škripat, že po prvi uporabi! Do danes po vsakodnevni uporabe avte, se stanje ni spremenilo niti poslabšalo. Tako da vsak evro pa tudi ni treba metat stran, če nekdo ima viška denarja pa nej si privošči. Ni treba ostalim še neki na nos metat, ki jim avto ni na prvem mestu.

Pa z kakšnimi univerzalnimi gumami ki jih kakšen privatnik naredi, da daste na svoje spojlerčke vam močno odsvetujem. Se je moj oče močno opekel, ko jih je kupil. Brisalci enostavne ne brišejo če dež srednje pada, ampak kar poskakujejo.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne okt 05, 2008 9:38 pm

north789 je napisal/-a:sedaj ko imam te že eno leto so originalni od valeota za peugeto 307 isti so kukr je biv nov avto samo nebi smeli po enem letu začet škripat če sm imel prej iste 3 leta pa niso škripal tolk kot te avto se pa vozi več ali mn v suhem vremenu ma pa 65.000 km.

Verjetno glih zarad tega, ker se jih ni uporabljalo in je guma otrdela...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne okt 05, 2008 9:49 pm

Verjetno glih zarad tega, ker se jih ni uporabljalo in je guma otrdela...

Js sm na pumpi kupu od Sonax-a sprej, za mazat gumice od brisaucu, pneumatike, za gumo na vratah...zelo dobro se obnese :tomidelej:

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Ne okt 05, 2008 10:29 pm

ja za bosch nosilce ma firma rosil iz ljubljane zelo kvalitetne gumice. silikonske, ki na šipi nardijo tak film in pri brzini nad 80 km/h sploh ne rabm brisalcev če dežuje.

na avtu so tri leta pa še vedno brišejo brez škripanja pa brez vsem znanih črt po šipi (neobrisanih)

edino na začetku smo ob ne povsem mokri šipi mal cvilil. sam se je pa splačal potrpet. tak da tistim ki mate mal starejše avte jih toplo priporočam.

prideš v firmo, kupiš na meter pa maš za 5 let :D

edini problem je da jih delajo sam za stare bosch nosilce, une ko ma gumica po sredini šibko.

http://www.rosil.si/profili.html
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: katere brisalce za peugeot 307

Napisal/-a MacTron Ne okt 05, 2008 11:11 pm

Prosim novinci ne odpirajte tem po nepotrebnem pac pa poiscite splosno
temo v kolikor ze obstaja (v tem primeru o brisalcih), da je vse na enem mestu. Hvala

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=52868
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov