Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Glavna jermenica za mikro jermen ne gre dol?!

Napisal/-a lisko Če okt 16, 2008 10:44 pm

Matico sem odvil brez problema že zadnjič. Probleme pa mi dela sama jermenica.Ker se že tri dni bojujem z njo več ur na dan..... imam abciger s katerim jo vlačim dol..... tolčem ( karseda nežno ampak počasi zgubljam občutek za nežnost poleg tega že tako imam občutek da sem motor porinil za dva metra nazaj...)

Ma še kdo bilokako idejo? Ker tolčem,nabijam,klejem,norim.....na abcigerju sem že skoraj pobral navoje... skuril tri male bombice plina..... a američan se ne da?!?!?

Ma kdo še kako idejo preden me zagrabi do konca in ga polijem z odpadnim oljem in vse skupaj zažgem?

Poleg tega imam še drugi problem.... jermenica je dvomasna. In abcigerja za notranji prijem nimam niti ga nima kdo od mehanikov kaj jih poznam.....zunaj pa s ključem nimam več moči potegnit.....zašpanano do konc.....gret preveč ne upam ker bom uničil gumo v jermenici (adijo jermenica) . Če pa vzamem macolo... je pa le na tej osi glavna gred kateri pa ne bi rad namenjal udarce z 10 kilsko macolo......

Počas že resno razmišljam ktero olje lepše gori :evil:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če okt 16, 2008 11:09 pm

Si odstranil varovalko - če je kje kaka? (ne poznam amerov).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe okt 17, 2008 9:46 am

Govoriš o matici, običajno je vijak v sredini. Ali je jermenica na kajli, da ni na navoju naprej? Dobro poglej. Kaj pravijo manuali za Jeep, ki so na voljo na netu. Ali imaš kakšen dostop do tega? Če nimaš, je najbolje na uradnem servisu vprašat za način. V najslabšem primeru pa doma izdelati abciger iz velike Gedore in debelega flohajzna, ki ga zadaj z debelejšimi vijaki fiksiraš na jermenico skozi luknje. drugače pa pomaga, če abciger našponaš, nato pa z rahlim udarcem po vijaku sprostiš jermenico, tako kot se to dela na končnikih volana. Na daleč je seveda lahko biti pameten. Se pa dobi tudi viličasti abciger za končnike, kakšen fi bi moral imeti? Torej paralelno kajlanje od zadaj na jermenici, da popusti.
Nekaj za sline v nadaljevanju.
http://www.nexus.de/
Vidiš specialni abcuger za jermenici za pasasti jermen in pa npr. konične vilice.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 17, 2008 7:39 pm

Običajno :) Pri jeepu je matica ( 41 gedora) No s tem ni bilo težav.

Tole je slikca potegjena iz manuala..... lepo se vidi da je do pol jermenice kajla vse skupaj pa nasajeno na konus. Tud jeepovi mehaniki pravijo da je na konuso....butasta ameriška logika... kajla bi bila čist dovolj .....

Slika

Tole je jermenica.....

Slika

Tud abciger mam brez skrbi....

Slika

Lukenj žal nima da bi lahko prišel skozi jermenico....poleg tega zadaj žal ni prostora, ker je zadaj pokrov pogona ventilov in pumpe ( razvidno s prve slike) In tega moram dobit dol če hočem vzet dol pumpo.....

Tale abciger je sedaj tako zašpanan da ga niti premaknit več ne moreš.....tolkel sem po vijaku abcigerja... po jermenici.... grel.... ne popusti....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe okt 17, 2008 8:18 pm

Poskusi še s kakšnim dobrim odvijače sprejem Kent, Elf ali kaj boljšega čez noč natopiti.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe okt 17, 2008 8:25 pm

Imam nek specijaln šprej (trenutn se ne spomnim je pa rumeno črna piksna) , ki bi naj imel primesi žvepla.Je pa kao za odvijanje zelo zarostanih vijakov in pri fedrah ko sem menjaval je res pomagal....wd ni nardil nič s tem pa se je vijak čudežno vrtel. In verjem da sprejam in tolčem ter grejem že tri dni.....

Na drugem foromu so prišli do ideje da bi uporabil sprej za zamrznitev (FREEZE , ki se uporablja v elektroniki . Zadeva pa ohladi na -75 stopinj..) In sicer da bi prvo pogrel jermenico in potem s tem šprejem šprical samo po aksi da bi jo ohladil.....postopek ponovil neštetokrat pa ni hudič da ne bi popustlo.... ker počas me že res ima da bi dal kompleten motor ven in rukno not V8 5.7 motor :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe okt 17, 2008 8:34 pm

To bi bla poteza lisko :) V8 motor ja :P najmajn sranja :D
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 17, 2008 8:41 pm

Lisko kr 5.9, pa predelava na plin, pa boš mel stroja.
Old subarus never die, they just get faster!

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 8:42 pm

Macolo v rokah,nimaš kaj druzga. Daj apciger gor,našpanaj ga ,vzam kakšno cev al kakšn podaljšek in jo postavi nekje na jermenico in vdari.....
Daj šrauf nazaj gor in ga še enkrat res močno zategni pa ga spet odšraufaj. Ne boš verjel da še to včasih pomaga.

Good luck.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 8:51 pm

Lahka sprobaš še kakšno leseno kajlo vmes med jermenico in motorjem spravit.
Tam kjer se spajajo motor in karter da ne boš kaj poškodoval. Seveda če je placa da jo potem fajna zabiješ naprej[/url]
Priponke
5555.jpg

Proton-Blaž
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Proton-Blaž Pe okt 17, 2008 9:55 pm

Zakaj med abciger pa med jermenico ne nardiš kak distančnik iz jekla ...Če me razumeš kaj mislim da boš pol mel možnost večje zategniteve... Če mi je kolko tolko jasno... :?:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 18, 2008 9:38 am

Za jermenico ni prostora niti za pičkino kocino.....ker jermenica leti čist poleg pokrova ki pa je plehnat in ga zviješ že samo če ga pogledaš....
Tu ko je abciger sedaj pritrjen je edino mal placa da lahko zunaj primeš.....pa še to sem abciger zabil not ( pač skrivil pleh)

Nebivedu....veš da za bencinarje mi ni oz. je bil bolj kot ne hec.....poleg tega niti razmerja ne pašejo v difih pa še kje verjetno.
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So okt 18, 2008 10:00 am

http://www.kenteurope.com/uk/shop/viewf ... 8&type=Ind
http://www.kenteurope.com/uk/shop/viewf ... 8&type=Ind

Poskusi s tem če kje dobiš zadevo...Je pa res da kakšna stvar ne gre narazen neglede na vse.Primer smo imeli ko iz pesta ni šla aksa,obremenili smo jo v preši na 25 ton in pustili čez vikend pa ni popustila.Potem so jo nesli na LPP v 300 tonsko prešo kjer se je zgodilo sledeče,ko so jo začeli obremenjevati je najprej počilo uho na pestu zatem pa še podstavek preše.Toliko o tem da določene stvari pač nočejo narazen. :idea:

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 So okt 18, 2008 10:25 am

Lisko,z bombico lahko greješ 3 dni skp. Vzem acetilen, pa segrej, da bo rdeče. Pač bo šla jermenica u maloro.

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So okt 18, 2008 11:10 am

Vrezi jo dol pras**** :lol:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 18, 2008 12:59 pm

primozek69 je napisal/-a:Lisko,z bombico lahko greješ 3 dni skp. Vzem acetilen, pa segrej, da bo rdeče. Pač bo šla jermenica u maloro.

Ne gre se za jermenico.... tist sem že odloču da jo očitno celo oz. uporabno ne bom mogel več imeti.....gre se zaradi osi ki je dejansk glavna os. In kaj hitro je zadaj ležaj glavne gredi.....kar pa ne bi rad preveč ogreval ker potem lahk vržem celo os stran kar pa bo prineslo dodatne stroške.....
Zaj sem kupil FREEZE sprej, ki ohladi na -50....bomo vidli... jermenico bom segrel os pa probal ohladit......upam da rata.

Monster ja sej če drugač ne bo šlo.... menil sem se z enim, ki je obnavljal jeepa ( sicer wiliya) ampak je tud on imel enake probleme... na koncu je jermenico zrezal dol.
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So okt 18, 2008 2:01 pm

Slika :wink:

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So okt 18, 2008 5:34 pm

Monster ne sanjaj.... ne moreš vse na silo....isto kot pri puncah.....če jo dobro nategneš se ti cela preda :D :D :rofl

Se nadaljuje....

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=120
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov