Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xsara14
Nov uporabnik

Xsara menjava sklopke - koliko stane

Napisal/-a xsara14 Pe okt 17, 2008 9:24 am

V kratkem bom menjal sklopko na Xsara 1.4 l.99. Koliko lahko racunam, da me bo stala menjava? Sem sicer poklica lokalnegal mehanika in je rekel, da je 100 EUR + material. Je to poceni?

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe okt 17, 2008 10:17 am

nekako okrog teh cifer se vrti ja :)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek Pe okt 17, 2008 12:12 pm

Men se 100 € dela za lokalnega heroja zdi mal velik.
batek

xsara14
Nov uporabnik

Napisal/-a xsara14 Pe okt 17, 2008 12:17 pm

batek je napisal/-a:Men se 100 € dela za lokalnega heroja zdi mal velik.

Jah, niti ne vem, koliko ur dela ima s tem.
Rekel je, da naj zjutraj pripeljem in popoldan bo gotovo.

A morda kdo ve, ce sta 2 litra olja za menjalnik dovolj?

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe okt 17, 2008 12:45 pm

Ce je tako kot pri ostalih francozih, je lazje dati motor in menjalnik skupaj ven in nato razstaviti oba da se pride do sklopke je to cisto normalna cena. Drugace so cene za zamenjavo sklopke (preprosti primeri) 50€
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Pe okt 17, 2008 1:00 pm

Tukaj je okrog 4 ure dela....zdaj pa, kolikor pač kdo uro računa???
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Pe okt 17, 2008 1:51 pm

Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Pe okt 17, 2008 3:13 pm

to vidm da si vse tako preprosto predstavljate. :roll: Zame osebno je to med najbolj tečnimi opravili servisa ker je treba menjalnik dol, velikokrat tudi most... ah... smotan ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe okt 17, 2008 4:04 pm

kolko pa je menjava polosovine isti avto
ps. da vidim kako sem sel skozi
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 4:12 pm

Heh..... včasih so tole domači majsterčki skup spravli za kkšnih 5-7 jurčkov lej pa danes.... Pol pa pravijo inflacija 5-10%,ja pa kaj še. Storitve so šle 100% gor zarad uvedbe evra,jebat ga. Avto počas res postaja luksuz če si ga ne znaš sam porihtat.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 4:17 pm

bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
Pod to ceno pa ne more niti lokalni mehanik delati,saj je potrebno kar nekaj osnovnih sredstev za delo.
lp

:har :pivo
5ur za menjavo sklopke :D . Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe okt 17, 2008 4:18 pm

valvoline je napisal/-a:

Heh..... včasih so tole domači majsterčki skup spravli za kkšnih 5-7 jurčkov lej pa danes.... Pol pa pravijo inflacija 5-10%,ja pa kaj še. Storitve so šle 100% gor zarad uvedbe evra,jebat ga. Avto počas res postaja luksuz če si ga ne znaš sam porihtat.

Ja samo "včasih" nisi imal toliko stvari za odklopit,umaknit ali odvit.Osebno poznam nekoga,ki je na Zastavi 101 zamenjal sklopko v 27 minutah... 8)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 4:23 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

Ja samo "včasih" nisi imal toliko stvari za odklopit,umaknit ali odvit.Osebno poznam nekoga,ki je na Zastavi 101 zamenjal sklopko v 27 minutah... 8)

Pr omenjeni Xsari se grem stavit da se zadeva porihta v manj k uro če maš pravega orodja. In sem prepričan kar se menjava sklopke tiče niso velike razlike med novimi avtami in starimi 101-ki kot si povedal. Mogoče kakšnga šraufeka več in hidravlično pumpo za prestavljat. Ostalo je vse enako.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 17, 2008 4:27 pm

valvoline je napisal/-a:
bruki je napisal/-a:Normativ je 4,40h,če to pomnožimo krat 20 eurov + davek,je tu nekje.
lp

5ur za menjavo sklopke :D . Po mojem če neb majster bil fertik v manj k 2 uri je takoj na borzo in iska že drugega šihta. Jaz si jo sam zamenjam v manj k 3 ure. Brez dvigala al pa kanal da bi avto postavu gor. Le navadna avto dvigialka

da nebos narobe zastopu,vrjamem da si majstor pa da znas.ampak da bi biu ti sposoben pri mojem avtu zamenjat sklopko v 2urah.to pa jst ne vrjamem.sploh pa brez dvigala

on:drgac pa mislm da je 4 ure za menjavo sklopke pri popoldancu kr ok.pa cena tut nekje od 80-100 eur
Ni vse res kar napišem

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe okt 17, 2008 4:52 pm

Na francozu ne vem če bi končal tako hitro, ponavadi je vse brez potrebe zakomplicirano, kakšni čudni vijaki pridejo itd. Že za žarnico zamenjat rabiš eno uro :lol:

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe okt 17, 2008 5:12 pm

valvoline je napisal/-a:
lp

Kako bos pa prisel do vijakov od kosare, kako bos nacentrial sklopko ce lahko das menjalnik stran od motorja svoh 10cm, ker ti je v napoto most oz karoserija?
Bos takrat se pamtn?
Tako je bil moj fotr pamtn, kao 30 let mehanik nebo on rabu dajat motorja nc vn ipd pa sm nakonc jst moru motor in menjalnik moru dat ven ker je sla sklopka v falus. Ves arognca zna kostati....pazi da se ti nebo mascevalo.....

Jaz sem za menjavo sklopke in velik servis na 406ki pokuril cel dan, res da sem vmes se kolegu razlagal kaj je to in tisto torej ce potegnem crto, bi naredil vse v cca 6tih urah(torej od momenta ko avto parkiram do momenta ko ga odpeljem)
Mene za modija!!! :)

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Xsara menjava sklopke - koliko stane

Napisal/-a bk206 Pe okt 17, 2008 6:55 pm

bo tu nekje ! za puntona 2002 je bilo delo 80€ komplet sklopka pa 110€

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Pe okt 17, 2008 7:17 pm

target_practice je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:
lp

Kako bos pa prisel do vijakov od kosare, kako bos nacentrial sklopko ce lahko das menjalnik stran od motorja svoh 10cm, ker ti je v napoto most oz karoserija?
Bos takrat se pamtn?
Tako je bil moj fotr pamtn, kao 30 let mehanik nebo on rabu dajat motorja nc vn ipd pa sm nakonc jst moru motor in menjalnik moru dat ven ker je sla sklopka v falus. Ves arognca zna kostati....pazi da se ti nebo mascevalo.....

Jaz sem za menjavo sklopke in velik servis na 406ki pokuril cel dan, res da sem vmes se kolegu razlagal kaj je to in tisto torej ce potegnem crto, bi naredil vse v cca 6tih urah(torej od momenta ko avto parkiram do momenta ko ga odpeljem)

Podpis, in ti pametnjakovič... v manj kot treh urah... brez dvigala. ;) Ti napišem postopek, da boš lažje dojel da niti pod 4 težko prideš?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 17, 2008 7:46 pm

valvoline je napisal/-a:
lp

Prvo naj vas opozorim da kregarije v tej temi ne bo.......Le opazke in odgovori

valvoline mi menjaš sklopko pri jeepu? Normativ na servisu je 8 ur......ura dela je 40 evrov(pooblaščen servis) ti praviš oz. je razbrati da bi jo menjal v štirih urah....kot popoldanco ti dam 20evrov/ura torej 80 evrov za delo....kdaj ti lahk ga pripeljem?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Pe okt 17, 2008 8:21 pm

Se strinjam da je pr vsakem avtu drugače.
Če zlahka dobiš menjalnika vn in akse potem gre hitro.
Če ne gre menjalnik vn brez posega na motorju potem je k****a.
Avti k majo motor menjalnik postavljenih levo desno gre sam porihrat. Tisti ki majo varijanto motor menjalnik naprej nazaj so res zaj**** za sraufat.
Nazadnje smo stricevo felicijo rihtal,sklopka in ostalo. Je kar hitr šlo. Delal smo pa res oba z stricem. Sam bi verjetno verjetn bolj težko zrihtu avto. Brez dvigala sam težko kaj narediš.Avtomehanik nisem, ampak določenih stvari obvladam več kot marsikaterega šolanega. Popravljam pa le zase in le tisto kar znam popravit.
Xsaro nikol nisem vidu kak ma motor in menjalnik gor postavljenih pa bom tiho.
Ampak kot sem rekel če menjalnika hitr spraviš dol in akse tut potem gre hitro.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov