Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gost

ford mondeo---->menjalnik-škripa

Napisal/-a Gost Po okt 20, 2008 2:19 pm

gre se za letnik 01/02..pa me zanima kako popravit to moteco napako. in sicer ko menjam v prvo,oz drugo mi skriplje,kot da nekaj ni podmazano..ce je odprto okno je cvljenje se bolj motece..
pa bil sem na servisu,pa samo gledajo kako te bojo oskubili..je reku da pustim auto pa da bo razstavu use..pa da je sklopka mogoce :roll:

mogoce lahko kdo pomaga?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: ford mondeo---->menjalnik-škripa

Napisal/-a tristan01 Po okt 20, 2008 2:36 pm

mondeo01 je napisal/-a:gre se za letnik 01/02..pa me zanima kako popravit to moteco napako. in sicer ko menjam v prvo,oz drugo mi skriplje,kot da nekaj ni podmazano..ce je odprto okno je cvljenje se bolj motece..
pa bil sem na servisu,pa samo gledajo kako te bojo oskubili..je reku da pustim auto pa da bo razstavu use..pa da je sklopka mogoce :roll:

mogoce lahko kdo pomaga?

Kaj škripa? V menjalniku ali v prestavnem mehanizmu. Če škripanje prihaja iz menjalnika potem bodo strški res veliki. Lahko pa da škria samo kakšen del mehanizma med prestavno ročico in menjalnikom, kar zahteva le malce podmazovanja in bo zopet mir za nekaj časa.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Gost

Napisal/-a Gost Po okt 20, 2008 2:52 pm

tko ti bom reku...direkt pod menjalno rocico sam od zunaj..notri se tudi slisi sam je vecje cviljenje ce stojis pred avtom.

hren7
Nov uporabnik

Re: ford mondeo---->menjalnik-škripa

Napisal/-a hren7 To mar 08, 2011 3:09 pm

sam imam podoben problem. ob menjavi prestave predvsem iz prve v drugo prestavo na začetku tako čudno zaropota v motorju. težko ocenim če je to ravno v sklopki ali ne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov