Nasveti in napotki ter povpraševanja...

inuasa
Nov uporabnik

Iščem lastnike Kalosa 1.2

Napisal/-a inuasa Sr okt 22, 2008 9:29 pm

Pozdravljeni!

Podedovala sem Chervorlet Kalosa 1.2 letnik 2005, z 9700 km, ravno še v zadnjem mesecu garncijskega roka(3 leta) . Avto je očitno zelo malo vožen.

Že pri prvi daljši vožnji sva z fantom opazila, da menjalnik čudno "ruži". Če imam v prvi brzini in dodajaš in spuščaš gas (malo) zaropota in sicer z "klk-klk" (potrebna hitra izgovorjava:-)). To dela zemraj, ko startaš iz mesta ali ko zamenjaš v drugo brzino, kjer avto mal zažlajfa preden se doda gas, kot da bil luft med nečem. V drugi se tud pozna, vendar manj. Ko je avto mrzel se tega ne sliši, po nekaj km pa je ta zvok zelo glasen. Ko pa greš "rikverc" pa je zvok grozen!

OK. Peljem ga na servis, pa mi po več kot 40-ih dneh zamenjajo ležaje, ki naj bi bili vzrok tega ropotanja. Naredimo kratko testno vožnjo in vse vredu, ko pa sva naredila 50 km po avtocesti, pa se je spet popjavil ta ropot. Sedaj po prevožebih 200 km je stvar ista kot je bila na začetku pred servisom. Servis trdi, da to delajo vsi kalosi 1.2 (ne velja pa za 1.4.), zagotavlja nam, da naj ne skrbiva, saj bo naredil še dosti km....bla bla bla
Očitno niso našli napake....

Torej bistvo te teme je sedeče:
Ima kdo od vas Kalos 1.2 (okrog letnika 2005), ali poznate koga ki ga ima....in ste opazili to napako ali kaj podobnega? Namreč, rada bi potrdiev serviserjeve izjave da je pa to serisko...al ne vem kako...pač, da je to normalno

Avto ima zdaj še cirka 1 mesec garancije...in bi radi zadevo čim prej rešili.
Vsaka info zaželjena in dobrodošla.

Hvala.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr okt 22, 2008 9:33 pm

A on vam "zagotavlja", da bo naredil še dosti km? Pa bi tudi podpisal on to izjavo? Pomoje da ne. Pejd na drug servis, pa čimprej ;)

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Sr okt 22, 2008 9:38 pm

Sestra ima omenjenega kalosa, pa nisem nikoli slišal kakega klikanja v menjalniku bom jutr probal če kj klikne.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Sr okt 22, 2008 9:47 pm

Mi mamo Kalosa 1.2 2005 pa dela cist isto v menjalniku (klika), pa nismo nic na servis vozli.. je pa res, da je avto nadomestno vozilo in se ga glih ne špara!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr okt 22, 2008 10:06 pm

Pozdravljena.
Glede na to, da je auto letnik 2005 in ima 9700 km sklepam, da si ga podedovala od kakega star ateta ali stare mame...če se motim me popravi. Pomisli samo kako vozijo nekateri starejši ljudje in ne želim posebej razlagat ker sklepam, da nam je nekaterim jasno pa tudi, da je tebi...ne želim te strašit in upam, da se motim.
Pomisli tudi na to in veliko sreče pri reševanju problema.
p.s.: nam zaupaš, v kateri auto hiši je bil kupljen auto?

inuasa
Nov uporabnik

Napisal/-a inuasa Sr okt 22, 2008 10:12 pm

"chevy" a si mislu na to, da starejši ne znajo menjavat ipd?
Na servisu so razmontirali menjalnik, sklopko...vse naj bi bilo brezhibno.
Kupljen je bil v Prestranku, AC Kretič.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr okt 22, 2008 11:10 pm

Glede na to, da je auto letnik 2005 in ima 9700 km sklepam, da si ga podedovala od kakega star ateta ali stare mame...če se motim me popravi. Pomisli samo kako vozijo nekateri starejši ljudje in ne želim posebej razlagat ker sklepam, da nam je nekaterim jasno pa tudi, da je tebi...ne želim te strašit in upam, da se motim.

Pa tako lepo sem ti napisal :)
Skratka, če je bil auto v lasti starejše osebe se lahko zgodi, da je kaj narobe...z leti človek zgubi občutek in se mu lahko gdaj zgodi, da prešalta v brzino brez sklopke oz. s pritiskom na sklopko ''z zakasnitvijo'' in se kaj zgodi v menjalniku. Nevem kaj ti tukaj ni jasno in to kar pišem je čist usakdanje in res, vrjemi.
No ja, usake tolko je treba preštet zobe na zobniku :P -> mal heca ;)
Se pravi: v naslovu imaš napisano, da iščeš prejšnje lastnike Kalosa in če je biu auto kupljen v AC Kretič ti bodo to informacijo posredovali - pač prvega lastnika. Sam mi ni jasno - praviš, da si podedovala auto a napisano imaš, da iščeš lastnike Kalosa.
Ti pa kr ustrajej glede garancije.
Upam, da se napaka odpravi ;)

Drgač pa smo mi v AC Kretič kupili dva nova auta :-P

LP

inuasa
Nov uporabnik

Napisal/-a inuasa Če okt 23, 2008 5:04 am

chevy je napisal/-a:
Nevem kaj ti tukaj ni jasno in to kar pišem je čist usakdanje in res, vrjemi.
Se pravi: v naslovu imaš napisano, da iščeš prejšnje lastnike Kalosa in če je biu auto kupljen v AC Kretič ti bodo to informacijo posredovali - pač prvega lastnika. Sam mi ni jasno - praviš, da si podedovala auto a napisano imaš, da iščeš lastnike Kalosa.

Drgač pa smo mi v AC Kretič kupili dva nova auta

LP

Ok, najprej, moram rečt, da nimam glih izkušenj z avti starejših ljudi in zato nimam pojma kako vozijo.:-P

Kot drugo...naslova nisi čisto najbolje razumel :-P . Moj ata (pravilno si ugotovu), je bil prvi lastnik...iščem lastnike ki imajo kalosa, da nam potrdijo, da ropota pri vseh...tko nam je obrazložu v Prestranku

In kakšne so drgač tvoje izkušnje z AC Kretič?

Drgač pa vseen hvala. :D :D

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če okt 23, 2008 12:01 pm

inuasa je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
Nevem kaj ti tukaj ni jasno in to kar pišem je čist usakdanje in res, vrjemi.

Drgač pa smo mi v AC Kretič kupili dva nova auta

LP

Ok, najprej, moram rečt, da nimam glih izkušenj z avti starejših ljudi in zato nimam pojma kako vozijo.:-P

Kot drugo...naslova nisi čisto najbolje razumel :-P . Moj ata (pravilno si ugotovu), je bil prvi lastnik...iščem lastnike ki imajo kalosa, da nam potrdijo, da ropota pri vseh...tko nam je obrazložu v Prestranku

In kakšne so drgač tvoje izkušnje z AC Kretič?

Drgač pa vseen hvala. :D :D

Aaaa zdaj razumem heh ;)
No mi imamo Aveo-ta sam je 1.4 16V 69 kW in dela brezhibno - no če ti je Kretič omenu, da to dela samo pri 1.2 motorjih :? Od prjatla punca, prnjih doma imajo Kalosa sam je 1.4 in je tudi pravla, da ji nekaj čudno dela z menjalnikom - sam ji ne rožlja kot tebi...bom še uprašu ob priliki.
Jaz mislim, da je Kretič fajn mož in ne verjamem, da ti trosi raznorazne monade glede tega. Če praviš, da vam je razdru menjalnik in pogledu sklopko in use pa da ej uredu...hmm nevem no. Jaz sem enkrat bil, ko mi je montiral PDC na Lacetti-ja in prevleke v Aveo-ta. Ker sem iz I.B. nam je dal testni auto. Na servisu sem bil pa samo enkrat (prvi servis Aveo na 15000 km - cena 110€) tako, da ti niti ne morem govoriti neke izkušnje...oni so prej imeli AC Škoda (kar sigurno veš) in z Chevroleti niti nemajo veliko izkušenj, ker to je nova rebadge-ana znamka na trgu z novimi motorji, tehnologijo, itd. in imajo Chevrolete par let. Če si opazla, je v delavnici več Škod kot Chevroletov :) Ob skrajni sili se lahko oglasiš v kateri drugi Chevrolet avto hiši da ti pogledajo...u LJ imajo AVTOHIŠA MOSTE, D.O.O. PE Avtohiša RUDNIK, v Vrhniki AVTOHIŠA SELIŠKAR D.O.O. Avtotehna VIS D.O.O. PE Kranj.

Srečno in upam, da odpravite težavo ;)

LP

inuasa
Nov uporabnik

Napisal/-a inuasa Če okt 23, 2008 5:13 pm

chevy je napisal/-a:Jaz mislim, da je Kretič fajn mož in ne verjamem, da ti trosi raznorazne monade glede tega. Če praviš, da vam je razdru menjalnik in pogledu sklopko in use pa da ej uredu...hmm nevem no.

Tud jaz sem bila tega mnenja, ko sem bila prvič tam...res prijazen, zelo se je posvetil problemu in pač rekel, da je očitno nekaj res narobe in da priporoča, naj ga ne vozimo dosti....tako smo ga pustili v Prestranku. Še spomnu se je mojega ata in res mi je bil simpatičen mož.
Zdej po 45 dneh servisa,ko so končno dobili ležaje, ki naj bi bili problem, pa mi je bilo vse skupi čudno...zahtevala sva da se garancija podaljša za čas ko je bil avto pri njih....cela znanost, "da še nikoli niso meli takega primera" itd...pa tako nam je zatrjeval, da je vse ok...da naj kar njega nazaj kličemo če bo kaj....ko pa smo prišli do Kopra in se je pokazalo da je čist isto stanje kot je bilo pred servisom, pa na je po telefonu reku, da je vse ok....in midva še vedno ne verjameva....

sej smo kontaktirali glavni servis....ga bomo peljali nazaj v Prestranek...juhu :?
chevy je napisal/-a:oni so prej imeli AC Škoda (kar sigurno veš) in z Chevroleti niti nemajo veliko izkušenj, ker to je nova rebadge-ana znamka na trgu z novimi motorji, tehnologijo, itd. in imajo Chevrolete par let. Če si opazla, je v delavnici več Škod kot Chevroletov :)

Ja vem to, sej moj ata je prej mel škodo ...pa se je pol moderniziral :D , samo če so že serviserji...pol bi mogli tud znat najdet napako...če ne pa naj bodo samo prodajalci avtov Chevrolet....

Ma upam, da bomo rešili...no očitno pa je, da se ta ropot ne pojavlja pri vseh Kalosih 1.2, kot nam je bilo rečeno, ker sva našla ene par ljudi, ki ga imajo, pa so vsi zadovoljni....in nobenemu nič ne ropota.

Hvala za informacije

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če okt 23, 2008 5:24 pm

Lahko gre za različne menjalnike pri 1.2 motorjih in je lahko pri nekaterih ta zvok normalen. Primerjava z 1.4 pa sploh ne pride v poštev ker je menjalnik sigurno drugačen

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če okt 23, 2008 6:17 pm

Ja povsem možno, da je to serijska napaka...kot pri Reno mašinah (2001-2004 se mi zdi), kjer gre turbina u kur**.
Kaj to dela samo v R, prvi in drugi ? Lahko, da je kaj z zobniki narobe ?
Pa se je tvoj ata pritoževal nad tem problemom - ker ga je prej imel v lasti? Uprašaj ateta, če se je to pojavilo že v štartu (ko je kupil auto) ?
Hmm možno tudi, da se pri AC Kretič ne želijo s tem zafrkavat :?

LP

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če okt 23, 2008 7:09 pm

Ni po ZvPot določeno, da se po 40 dneh zamenja cela stvar, torej avto, če se ne opravi napake? Moj ata ima Kalosa, sicer 1.4, vendar ne omenja (takih) težav.lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov