Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mare76
Nov uporabnik

clio 2 obrati skačejo

Napisal/-a mare76 Če okt 30, 2008 3:34 am

Pozdravljeni,

sprva me je motilo da na avtocesti - ko stisnem sklopko obrati ostanejo na 1200 obratov in šele čez kakih 40 sekund padejo na 750. Ko sem omenil serviserju, mi je rekel da je treba spucat ventil za dovod zraka. Ko ga je spucal so se prave težave začele - dokler se avto fejst ne segreje skačejo obrati - sprva med 1800 in 2200 potem med 1200 in 1600. Ker nisem bil zadovoljen - rekel mi je da se bo zadeva v 2 dneh umirila, sem šel nazaj in zamenjal mi je ventil za zrak in termostatski ventil. Thja, to je blo lepo, saj hladna mašina ni več posegala nad 2000 obratov, ampak skaknje obratov ni prenehalo. Sedaj ko so se temperature spet spustile se zgodba ponovno začenja - stojim na križišču in vsi me gledajo kot nestrpnega voznika ki skoz na gas pritiska. Kaj je narobe in kaj lahko naredim da se to neha.

BTW: tudi gretje je šlo, pa mi je rekel, da je kriva zapacana "pečka" in da stane podiranje armature 100 € - je to res tako kompleksno delo, da je taka cena? Se da to kako drugače rešit?

LP

Mare

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če okt 30, 2008 6:24 am

kater clio? Faza 1, 2? pa kater motor imaš :) Potem bomo lažje pomagali ;)
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

mare76
Nov uporabnik

Napisal/-a mare76 Če okt 30, 2008 1:03 pm

Thja, sem pozabu napisat, torej avto je: CLIO 2, 1.4 16v!

Hvala za kak nasvet,

LP

Mare

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Če okt 30, 2008 2:31 pm

lp pomoje je kriva loputa al pa motorcek za prosti tek,to se da spucat
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če okt 30, 2008 6:42 pm

Če ti obrati tako nihajo je definitivno motorček prostega teka. Tako kot je predhodnik rekel je možnost le tega očistiti, vendar pa ni nujno, da boš s tem odpravil napako. Če ne, ti potem ne preostane drugo, kot nakup novega motorčka.

Vkolikor ti obrati nihajo tudi med vožnjo, oziroma je pedalo plina včasih tudi neodzivno lahko govorimo o napaki na loputi oziroma potenciometru plina, ki ga najdemo pri pedalu. Najbolje bi bilo, da se ta avtomobil priklopi na računalnik, če je slučajno zaznalo kakšno napako (skoraj sigurno), da lahko potem ustrezno ukrepamo naprej.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov